REIZEN

Travel Tip: Cat Bistrot Romeow in Rome

Vorige maand bracht ik door in het zonnige Rome en dat was niets minder dan een feestje. De taal klinkt als muziek, je vindt er de lekkerste (glutenvrije) pizza’s en pasta’s en elk straatje is even mooi (en fotogeniek!). Maar een echt pareltje vond ik Cat Bistrot Romeow in de wijk Piramide. We moesten er eventjes voor omrijden, maar dat was het meer dan waard!

Cat Bistrot Romeow Rome 2

 

Cat Bistrot Romeow Rome 5Het kattencafé in Rome is opgezet door de Italiaanse Valentina en Maurizio, die met dit concept hun liefde voor katten en puur eten kunnen combineren. Het is voor hen belangrijk om een natuurlijke omgeving te creëren voor de katten, met veel kleine tunneltjes, verstopplekjes, speeltjes, hoge uitkijkpunten (daar voelen katten zich het meest veilig bij) en zelfs lades aan de muur waar de katten in slapen. Dit kattencafé is alles behalve stoffig, de inrichting van Romeow is super hip en de maaltijden worden gepresenteerd als kunstwerkjes. Om een idee te krijgen kun je hier de foto’s op de website bekijken.

Cat Bistrot Romeow Rome 7

Cat Bistrot Romeow Rome 4

Valentina en Maurizio hebben zowel voor de katten als voor de bezoekers een fijne sfeer gecreëerd, zodat je je meteen op je gemak voelt vanaf het moment dat je binnenstapt. Het personeel is super vriendelijk, de katten komen je tegemoet om nieuwsgierig aan je te snuffelen en je kunt je uren vermaken met de zentherapie kleurboeken die op iedere tafel in het café liggen. Tel daar een rauw vegan taartje bij op en ik ben ultiem gelukkig.

Naast een thee met een (raw) taartje kun je in de kat bistrot ook uitgebreid lunchen of dineren met een (raw vegan) menu. Het is aan te raden hier even voor te reserveren. Meer informatie over de openingstijden en het menu vind je op de website en daarnaast is Cat Bistrot Romeow ook te vinden op Instagram (waarschuwing: té schattig!) en Facebook.

Voor kattenliefhebbers is de Cat Bistrot Romeow dus een hotspot die je niet mag missen!

Heb jij wel eens een kattencafé bezocht? Wat vind jij van het concept?

Liefs, Iris
Je kunt me persoonlijk volgen op mijn blog, Facebook, Twitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.