MODE & BEAUTY

Tried & Tested: Natuurlijke Zonnebrand van Lovea

Welkom in de Natuurlijke Schoonheidssalon! In deze rubriek vind je tips en reviews over natuurlijke, dierproefvrije en vegan cosmetica en verzorgingsproducten.

Tegenwoordig ben ik een beetje de weg kwijt: is de zon zelf al niet kankerverwekkend genoeg, dan zijn het de middelen wel. (Weet je trouwens dat van chemische zonnebescherming het koraal dood gaat?) Dus: op zoek naar natuurlijke bescherming.

First things first: ik ben geen beautyblogger. Ik heb alleen sinds maart de producten van Lovea uitgeprobeerd, een compleet biologisch zonnebrandmerk met 100% minerale zonnefilters, en wil mijn ervaringen nu graag met jullie delen. De zomer komt er natuurlijk ook aan (or so we hope), dus wellicht helpt het jou in het maken van je keuze in zonnebrand.

Lovea is naast biologisch, ook vrij van alle “gevaarlijke woorden”, zoals parabenen, phenoxyethanol, genetische gemodificeerde organismen, siliconen, PEG, synthetische kleurstoffen en synthetische parfums. Daar word ik al heel enthousiast van, want het heeft dus geen chemische middelen. (Volgens misslipgloss.nl die er helemaal verstand van heeft: echt niet). En niet te vergeten: het is vegan!

In maart heb ik op Lanzarote SPF 30 en de aftersun getest (“Jeetje, wat ruikt dit… natuurlijk”, aldus mijn yang/vriend); in april heb ik op Ibiza SPF 15 en de gezichtcrème met SPF 50 uitgeprobeerd. Bij deze mijn mening. Just to keep in mind: ik heb een (extreem) droge huid. Voor iedereen kan de ervaring natuurlijk compleet anders zijn.

Sun Spray SPF 15

Tried tested Lovea Zonnebrand2

De SPF 15 vind ik een toppertje! Hij smeert makkelijk uit en ik heb nog geen seconde gedacht dat ik een factor te laag heb gekocht; ik ben namelijk helemaal niet verbrand. Misschien verbaas je je de eerste keer als je je pakketje opent, want het flesje is klein (150 ml) en relatief duur. Het is de investering alleen compleet waard: de beschermingsfactor loopt namelijk niet terug gedurende de dag; door de natuurlijke filters! Bij synthetische filters moet je om de zoveel uur natuurlijk insmeren… En dat is bij Lovea dus niet het geval. En waar je na een jaar na aankoop je normale zonnebrand moet weggooien, omdat de synthetische filters niet meer werken, blijft de natuurlijke bescherming van Lovea ruim drie jaar goed. Hij zit verpakt in een handige sprayverpakking, en is 150 ml en kost 14,99 -. De investering, mijns inziens, helemaal waard.

Sun Spray SPF 30

Tried tested Lovea Zonnebrand5

De SPF 30 is ook fijn, maar smeert iets minder makkelijk uit dan SPF 15. Dit lijkt me logisch. Mijn droge huid leek er wel iets droger door te worden, waardoor ik ‘m niet heel prettig vind. Ik gebruikte deze zonnebrand eerst ook op mijn gezicht, maar hierdoor gingen mijn ogen enorm prikken. Niet doen dus! Ik denk dat ik de 30 nogmaals zou aanschaffen als ik naar een gebied zou gaan waar de zon extreem sterk is. De 15 bevalt me tot op het heden beter. SPF 30 schaf je voor 16,99- aan.

Om je een idee te geven van de grootte: de SPF 30 heb ik samen met mijn vriend gebruikt, en we waren een dikke week weg. Hij was bijna op toen we vertrokken; maar mijn vriend is heel groot ;). Als je alleen reist, zou je met een flesje dus zeker twee weken moeten kunnen reizen. Ik zit nu dik twee weken op Ibiza, en m’n SPF 15 is (bij lange na) nog niet op.

Anti Aging Face Cream SPF 50

Tried tested Lovea Zonnebrand3

Ik ben fan, ik ben fan! Factor 50 voor op je gezicht kan voor de gezichtsveroudering absoluut geen kwaad, en ik vind de gezichtcrème heerlijk. Sommige mensen die er ervaring mee hebben vinden deze crème juist weer te dik. Dit kan dus ook wel kloppen met mijn droge huid; ik heb vaak een dikke crème nodig (of tegenwoordig: kokosolie), anders blijf ik smeren. Het flesje is 50 ml, en is (nogmaals) niet de goedkoopste: € 16,99. Maar let wel: je hebt maar 1 (mini) pompje nodig om heel je gezicht mee in te kunnen smeren. De eerste keer pompte ik twee keer (ik denk uit gewoonte) en dit was veel te veel. Ik gebruik ‘m inmiddels al dik 2,5 week en hij is nog lang niet op. Hij laat een beetje een witte waas achter op je gezicht, maar dit trekt redelijk snel weer weg.

After Sun Milk

Tried tested Lovea Zonnebrand4

De aftersun is ‘melkachtig’ en heel dun. Hierdoor had ik al gauw teveel in m’n handen (net als bij de gezichtcrème dus), terwijl dit helemaal niet nodig bleek te zijn. Ik vind het jammer dat deze niet als spray te koop is; zeker omdat er dus zoveel melk uitkomt. Hij is lekker ‘koel’ na een dag zonnen, alleen ik vind ‘m ietwat droog. Daarom combineer ik de aftersun met kokosolie (volgens MH Yonna ookwel een multifunctioneel wondermiddel, I agree!). De aftersun is overigens 98,9% natuurlijk en niet 100% en koop je voor € 9,99.

Tip: astaxanthine

Ik slik overigens ook iedere dag astaxanthine – dat ook zou moeten beschermen tegen de zon. (Ik heb hier een aparte blogpost over geschreven: 15 weetjes over astaxanthine). Eén ding staat vast: sinds mijn komst op Ibiza ben ik totaal niet verbrand. Misschien komt het omdat ik een laagje had gecreëerd op Lanzarote, misschien komt het omdat het allemaal zo verdomde goed werkt. Op Lanzarote was ik wel verbrand, maar toen was ik (na een nachtvlucht) gelijk in slaap gevallen in de zon, met alleen kokosolie op (ook al wordt beweerd dat kokosolie ook een zonnebrandproduct kan zijn, naar mijn idee geen goede beschermer dus! Wel fijn als aftersun).

Eindstand? Ik zou SPF 15 en de gezichtscrème sowieso nogmaals aanschaffen, want daar ben ik echt fan van geworden. Voor een zonnebrand met een hogere factor en aftersun ga ik op zoek naar andere (natuurlijke) merken. Als je benieuwd bent naar andermans ervaringen, kun je ook op de website van Lovea kijken, en ook de mening van Miss Natural of Miss Lipgloss lezen.

Je kunt Lovea o.a. kopen bij de Etos, De Tuinen of online via Vitaminstore. Test je mee? Als je al ervaring hebt met Lovea, laat dan zeker een reactie achter onder dit artikel. Zo kunnen we elkaar helpen! Thanks!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.