HOTSPOTS

Fijn Plekje // REIN in Amsterdam

Tried and Tested REIN Amsterdam Healthy Hotspot03

Als freelancer ga ik ieder kwartaal op zoek naar 5 hotspots in Amsterdam Zuid voor UIT Magazine. Dit gaf me van de week des te meer reden een bezoekje te brengen aan REIN. De nieuwe healthy hotspot op de hoek van de Rijnstraat en de Vrijheidslaan. Inmiddels zijn er flink wat healthy hotspots in Amsterdam (denk aan Dr. Blend, SLA, Venkel, enzovoort), waardoor ‘gezond’ steeds meer de ‘norm’ wordt in de restaurant- en caféscene. Iets wat ik natuurlijk al jaren omarm. Toen in juli REIN opende kon ik alleen maar denken: “Jeej, nog een erbij!”

Tried and Tested REIN Amsterdam Healthy Hotspot02

Alles wat inmiddels allang “normaal” moet zijn vinden we bij REIN: salades, smoothies, superfoods en oathies. Say what? Oathies! Het is een nieuwe ontbijtontdekking en een goed alternatief voor brood en biedt, blijkbaar, allerlei voordelen – denk aan: anti-aging, cholesterol verlagend, meer mineralen, enz. Oathies bestaan niet uit tarwe of meel, maar uit haver, vezels, ontkiemde sojabonen, lijnzaad, bessen en noten. Qua beleg zijn er bij REIN opties met kaas, vlees of vis (dus helaas – nog – niet ideaal voor vegans).

Tried and Tested REIN Amsterdam Healthy Hotspot04

Maar dan zijn er altijd nog de smoothies en salades. Het zijn er misschien niet veel, maar de combinaties zijn echt origineel en ver-ruk-ke-luk. Zowel voor de smoothies als salades! Er zijn ongeveer 6 smoothies van 4,50 of 5,50-. Ik nam de Goodmorning, met amandelmelk, banaan, chia zaadjes, hennepzaadjes, dadels, kokosbloem, spinazie en cacao nibs en mijn vriend de Gym Protein met frambozen, hennep proteïne, banaan, appel en amandelmelk. Extra leuk: je kunt een shot collageen laten toevoegen aan je smoothie (= huidverjongend!) en eventueel ter plekke ook gelijk kopen om thuis toe te voegen aan je smoothies (daar ben ik stiekem wel heel erg benieuwd naar!). Sowieso zijn er veel producten te koop in de zaak, van superfoods en wijn tot manuka honing en aloe vera juice.

Tried and Tested REIN Amsterdam Healthy Hotspot11

De smoothies waren heel snel gemaakt; ideaal voor de afhaal dus. Ook de salades kun je super easy in een bakje meekrijgen. Je ziet op onderstaande foto de twee verschillende bakjes (klein of groot) voor de salades waar je uit kunt kiezen.

Tried and Tested REIN Amsterdam Healthy Hotspot05

De bankjes buiten zorgen ervoor dat je eventueel alle lekkernijen in de zon kunt opeten/drinken. Binnen zijn er enkele tafels, waar je met je gezelschap kunt zitten of waar je lekker een paar uur kunt werken (want er is Wi-Fi!). De zaak is alleen redelijk klein, dus het is niet altijd zeker of je een plekje zult vinden.

Tried and Tested REIN Amsterdam Healthy Hotspot01

Tried and Tested REIN Amsterdam Healthy Hotspot10

Tried and Tested REIN Amsterdam Healthy Hotspot09

Tried and Tested REIN Amsterdam Healthy Hotspot07

Jammer, door de haast die we hadden, heb ik geen oathie kunnen uitproberen. Die bewaar ik voor de volgende keer! Net zoals de Forever Young smoothie of überhaupt die shot collageen ;). REIN is absoluut voor herhaling vatbaar: voor een smoothie of salade met een twist, een bijzondere ‘oathie’ of een lekker kopje koffie met rauwe zoetwaren. I’m in love!

Liefs, Marte

Je kunt me persoonlijk volgen op Instagram (@mh_marte), Twitter (@modernehippies) en Facebook (/martevanliere).

REIN
Rijnstraat 58, Amsterdam
Check de actuele openingstijden op www.reinfood.nl