HOTSPOTS

Fijn Plekje // The Village in Utrecht

Het is tijd, de hoogste tijd… Om eens flink uit te breiden met onze hotspots.

Met zo veel bloggers die uit Amsterdam komen, is het onoverkomelijk dat er veel over Amsterdam geschreven wordt. Maar… wij moderne hippies zijn zeker niet gebonden aan één stad (on the contrary) en kijken wél buiten de ring. En dan is Utrecht eigenlijk ook wel heel erg gezellig. Ik woonde vroeger in de buurt van Utrecht en mijn zus en broer hebben er lang gewoond, waardoor ik er vaak kwam. Ik heb een zwak voor de stad en vind het er altijd fijn.

Deze week was ik voor een meeting in Utrecht en we spraken af in The Village Coffee & Music. The Village is een koffietent pur sang. Het is robuust, stoer en vooral erg lekker. Je vindt er koffie, mooie mannen (mmm!), een fijne sfeer en top muziek.

Muziek is niet voor niets onderdeel van de naam. Op de bar staat een draaitafel waar bijna non-stop vinyl op ligt. Ook is er minstens eens per maand een instore optreden van een band. I like!

The Village Coffee and Music01

The Village Coffee and Music10

The Village Coffee and Music02

Ze zitten er al 3 jaar (hallo spuit 11) en staan op #1 in de Misset Koffie Top 100. In The Village draait het om koffie en koffie. De keuze is reuze, behalve als je ook wat erbij wilt eten. Lekkere, ongezonde hapjes bieden het (enige) alternatief: denk aan croissantjes, appeltaart en brownies.

The Village Coffee and Music03

The Village Coffee and Music11

The Village heeft dat typische huiskamergevoel. Er staan banken, er zijn fijne plekjes bij het raam, maar als je echt een tafeltje wilt, moet je even naar achteren lopen. Het was er constant druk en dit is misschien ook het nadeel: als je rekent op een plekje, moet je misschien even wachten. Of je schuift gezellig aan, natuurlijk.

Wel jammer: er is geen Wi-Fi. Voor de zelfstandigen onder ons is het dus geen aanrader om een middag lang te kunnen werken. Maar misschien is dat dus ook juist helemaal niet de bedoeling hier en gaat dat ten onder aan de sfeer die er nu hangt. Mensen praten met elkaar, kinderen spelen, en er worden boeken en kranten gelezen.

The Village Coffee and Music07

The Village Coffee and Music09

The Village Coffee and Music04

The Village Coffee and Music06

Met een ex-vriendje als topbarista weet ik inmiddels het nodige van echt goede koffie. En The Village staat nu, naast Coffee Bru in Amsterdam Oost, hoog op mijn lijst van beste koffiezaakjes in het land. De koffie die ze gebruiken komt van CaffèNation – een koffiezaak uit Antwerpen, waar ik in 2011 al eens over schreef. Ook daar was ik erg fan van.

The Village Coffee and Music12

The Village Coffee and Music13

Koffie dus, daar kom je voor. Gegarandeerd lekker en goed. Inclusief mannelijk personeel met tattoeages en baarden, zul je spijt krijgen als je niet snel een bezoekje gaat wagen.

Je vindt The Village Coffee & Music op Voorstraat 46 in Utrecht. Check de website voor meer info.

Op dezelfde dag heb ik nog twee hotspots opgezocht. Deze volgen snel op de website. Utrecht represent!

Liefs, Marte

Je kunt me volgen op Instagram (@mh_marte), Twitter (@modernehippies) en Facebook (/martevanliere).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.