HOTSPOTS, MODE & BEAUTY

Fijn Plekje // Vezjun (A’dam)

Hoe fijn ik winkels als Zara en H&M ook vind, mijn hart gaat er niet naar uit. Natuurlijk heb ik zo m’n momentjes waarop ik beide winkels zou willen leegshoppen, maar als ik vervolgens weer op de fiets zit en half Amsterdam zie ronddartelen in de outfits die ik zojuist had overwogen aan te schaffen, ben ik vaak weer genezen. Wat overigens niet betekent dat ik er nooit iets koop.

Wanneer mijn budget echter een keertje meewerkt, ligt mijn voorkeur toch bij de wat kleinere winkeltjes met minder bekende merken en zelfgemaakte items door een Christian Dior in spe. Waarom? De items zijn daar minder mainstream, vaak van veel betere kwaliteit en sowieso niet aan elkaar genaaid door kinderhandjes uit India, maar door ‘een Christian’ zelf. Kleding en accessoires uit zulk soort winkels gaat vaak langer mee, kun je vaak vrijwel zonder schuldgevoel dragen (waarom denk je dat de Primark zo goedkoop is?) én: niemand heeft het.

Daarom werd ik heel blij toen ik laatst langs Vezjun liep op de Rozengracht (Amsterdam). Dit schattige winkeltje is een samenkomst van vier jonge ontwerpers, van zowel kleding als sieraden en tassen. Samen vullen ze het winkeltje met leuke originele items, die allemaal handgemaakt zijn. Niet heel goedkoop, niet verschrikkelijk duur, maar wel ontzettend uniek. Deze winkel is zeker het bezoeken waard!

Vezjun
Rozengracht 110
1016 NH Amsterdam
www.vezjun.nl (update: is GESLOTEN)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.