HOTSPOTS

Fijn Plekje // Villa Augustus (Dordrecht)

Villa Augustus  2

Als Zuid-Hollands meisje probeer ik er op allerlei manieren voor te zorgen dat, na zoveel jaar wonen in mijn stad Amsterdam, mijn blik niet teveel ‘veramsterdamd’. Een grote luxe hierbij zijn mijn ondernemende moeder en zus, die me maar al te graag meeslepen naar allerlei leuke plekken in Rotterdam en omstreken, waardoor m’n roots onmogelijk vergeten kunnen worden. Een tijdje geleden nam m’n moeder me bijvoorbeeld mee lunchen bij één van haar favoriete tenten: Villa Augustus in Dordrecht.

Villa augustus 1

Villa Augustus is ontzettend veelzijdig. Het is zowel een hotel als een café/restaurant, maar het heeft ook prachtige (moes)tuinen, kassen en een biologische supermarkt. Met zelfverbouwde ingrediënten maken ze de heerlijkste producten die je van ze kan kopen, zoals jam, azijn en andere tongstrelende producten. Ook is er een bakkerij en een winkel met geinige cadeautjes die allemaal een link naar tuinen of eten hebben. Je kan beter vragen: wat is er niet?! Ik vind het een walhalla! Zeker omdat veel van wat ze serveren door hen zelf verbouwd is en – niet bepaald onbelangrijk – omdat het allemaal ontzettend lekker smaakt.

Villa Augustus

Maar je kan er dus ook slapen of een zaal afhuren voor een receptie. En een nachtje daar is werkelijk sprookjesachtig. Met kamers in een gebouw aan het water, vlakbij de Dordtse watertoren, heb je de ingrediënten voor een zonsondergang als een schilderij… Ga er eens kijken en oordeel zelf!

Villa Augustus 3

Villa Augustus
Oranjelaan 7, Dordrecht
www.villa-augustus.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.