REIZEN

Verona video #5 // Salumeria G. Albertini

Salumeria G. Albertini 1

Joepiee! Tijd voor de vijfde video van mijn persreis naar Verona. Vandaag is delizaak Salumeria G. Albertini aan de beurt:

https://www.youtube.com/watch?v=2yZrdv_32I8

MY GOD, wat mis ik die plek als ik het weer terugzie. Hier wordt sinds 1939 alleen het beste van het beste uitgestald. Het is een picture-perfect klassieke Italiaanse deli die midden in het hart van Verona ligt. Maar pas op: als je ‘m niet kent, kom je er als toerist niet snel. Hier doen de locals hun regionale inkopen. Het is weer zo’n typisch adresje waar je echt op af moet gaan. Er liggen tig soorten pasta, lokale Asiago schapenkaas en diverse heerlijke wijnen (allemaal uit de regio!). Perfect voor een picknick bij de rivier of ’s avonds als je naar de opera gaat (let wel: dan moet je de goedkoopste kaartjes hebt, zit je op het steen, maar mag je losgaan op zelfgebracht eten. Dat wil ik nog wel een keer doen!).

Salumeria G. Albertini 2

Salumeria G. Albertini
Corso Sant’ Anastacia 39, Verona

Bekijk ook het backstage report en de video’s over de opera, Arnold S.A.S., Locanda Castelvecchio en Caffè & Parole. De Engelse versie van deze post en meer fantastische tips in prachtige steden in Italië vind je op de site van dit project: Storie di Stile.

Ben jij in Verona geweest en heb jij nog een goede tip? Laat een reactie achter!

// Volg Marte op Instagram, Twitter en Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.