HOTSPOTS

Fijn Plekje // Warung Mini (A’dam)

Vaak sta ik te springen om de keuken in te gaan om mezelf – maar het liefst juist anderen – te voorzien van eten. In het geval dat ik geen zin heb óf wanneer ik simpelweg moet onderkennen dat ik sommige dingen gewoon niet zo goed kan als iemand anders, haal ik wat te eten af. Favoriet zijn Indisch, Thais en Surinaams. Op een dag kan ik het zelf, denk ik altijd, maar tot ik die cursus bij een oud Surinaams of Thais vrouwtje heb gevolgd, neem ik zo nu en dan genoegen met de door een ander klaargemaakte lekkernijen.

Wat heel afhalend Amsterdam mijns inziens zou moeten proberen is de saoto soep van Warung Mini op de Van Woustraat. Ik heb menig saoto soepje verorberd – zelfs in Suriname – maar deze is wel echt ontzettend goed. Voor de mensen die niet weten wat het is: vaak is de Surinaamse variant van deze van oorsprong Indonesische soep op basis van kippenbouillon verrijkt met ‘knapperige vulling’, taugé, wat kip, een eitje en rijst. Een lichte maar smaakvolle maaltijd. Het lijkt heel simpel, maar ik heb vaak genoeg tegen heug en meug een bestelde saoto opgegeten, omdat de kok het niet zo nauw had genomen met de smaak ervan. Goede saoto moet dus gewaardeerd worden! Waarschijnlijk ben ik niet de enige met deze constatering, wat de bijnaam ‘saotohuisje’ op het zonnescherm van het eethuis verklaart.

Dus de volgende keer dat je wat gaat afhalen, denk je gewoon even aan Warung Mini. Ook de bara’s zijn er goed. En over slechte bara’s kan ik ook nog wel een boekje opendoen…

Warung Mini
Van Woustraat 19, Amsterdam
www.warungminivanwou.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.