HOTSPOTS

Fijn Plekje // Waterlooplein

Iedereen kent de markt op het Waterlooplein wel; het is inmiddels een nostalgische markt in Amsterdam. En ik mag van schande spreken: ik fiets er iedere dag langs, ik werk er praktisch naast en ik kom er… nooit.

Toen ik zestien was, ging ik er juist heel bewust naartoe. Ik moest en zou alle stands af gaan om op te zoek gaan naar collectors items, frutsels, en genieten van de authentieke sfeer die de markt ademt. Nu ging ik er, na acht jaar, afgelopen vrijdag dus weer eens heel bewust heen – en merkte dat de sfeer nog even aangenaam was als vroeger. Op de markt bleef ik enorm lang bij een stand staan om te kletsen met alle mensen om hun verhaal aan te horen. Ik werd weer helemaal verliefd! Mensen zijn in voor een conversatie, lachen met elkaar, en je kunt er te gekke dingen vinden. Ik kom er veel te weinig, maar blijf trouw fan. En hoewel er genoeg stands zijn met unieke items, wil ik nu twee expliciet met jullie delen:

– Het kraampje van Chloe Bijman

Gelukkig zijn er nog mensen die het niet noodzakelijk vinden om 40 uur per week te werken. Chloe staat namelijk op het Waterlooplein “wanneer zij zin heeft”. Dit heeft meestal te maken met de weersverwachting, maar ga er vanuit dat ze circa 3-4 dagen op het plein staat. Ze heeft een kraampje vol met unieke sieraden, deels zelfgemaakt en deels uit de groothandel. Ik bleef er maar naar kijken, want ik kon geen keuze maken. Ik vind zo veel leuk! En het is enorm betaalbaar. Perfect om je outfit compleet te maken, of een cadeautje te vinden voor een vriendinnetje van je.

Er hangen allerlei geweldige kettinkjes: brilletjes, opgegeten appeltjes, horloges… Maar ik werd toch wel in een oogopslag verliefd op de uiltjes.

Ze heeft de meest bizarre en schattige ringen: vlindertjes, schildpadden, en nog meer uiltjes!
Is het niet zoet?
Nog meer ringen… Horloges, fototoestellen, vlinders; nostalgisch!

 

Ik bleef zo lang met Chloe kletsen, dat ze op een gegeven moment aan me vroeg of ik even achter de stand kon staan: ze moest naar de wc. Ik ben weer een ervaring rijker!
Voor de liefhebbers van zoetigheden en ander lekkernij.
Ik kon maar moeilijk kiezen.
Nog meer schattigheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Het kraampje van Nelly / Windkracht8

Vervolgens kwam ik terecht bij Nelly. Ook met haar stond ik weer een tijd gezellig te kletsen. Het bleek dat Nelly een eigen merk heeft (Windkracht8), en hier doordeweeks al haar ontwerpen voor maakt. Deze ontwerpen zijn echter te duur voor de markt. Dus wat verkoopt ze dan op de markt? Van alle reststoffen maakt ze weer items, zoals mooie truitjes en rokjes! Bekijk ook eens haar website: www.wk-8.com.

Allerlei zelfgemaakte kleding. Ik was vooral fan van het eerste shirtje. Maar er is natuurlijk geen pashokje, dus dat moet je buiten doen. Brrr, koud!
Dit truitje heb ik ook gepast. Hij staat de paspop fantastisch – mij minder.
Nelly’s ‘handelsmerk’ zijn haar handschoenen – oorspronkelijk gemaakt omdat ze vaak zelf truitjes aan heeft met korte mouwen.
Mooie kleur!
Fijne shirtjes voor in de zomer.

 

Weer een one-of-a-kind! Nelly: “Als niemand ‘m koopt, heb ik er geen problemen mee! Ik vind ‘m zelf zo leuk, dan ga ik ‘m zelf dragen!”
En m’n uiteindelijke aankopen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Check de Moderne Hippies hotspot kaart hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.