DAGBOEK

Weg met dogmatisch denken

As we speak zit ik op Eindhoven Airport en zal ik over 1,5 uur naar Ibiza vliegen. Ik postte vanmiddag, toen ik vanuit Amsterdam vertrok, een berichtje op mijn persoonlijke Facebookpagina. Een bericht waar ik enorm veel reactie op krijg, via privéberichtjes of lieve tweets. Dat zette me aan het denken, waardoor ik dacht: what the hell, waarom ook niet een keer op Moderne Hippies?

Ik moet me telkens verantwoorden dat dit geen vakantie is, maar dat ik net zo goed ga werken. Maar dan in het buitenland. Al mijn werk doe ik vanaf een laptop; dus zolang ik Wifi heb, kan ik dit doen. Waar dan ook in de wereld.

Wonen in het buitenland dus. Maar dan met lekker weer, zodat ik tenminste wat meer buiten kan zijn en echt dingen kan dóen. In plaats van weer een avond achter de computer of tv te zitten, waar de algemene Nederlander z’n avond mee lijkt te vullen en ik af en toe net zo hard aan mee doe. Het spijt me, maar ‘het leven’ zoals wij Nederlanders dat kunnen invullen kan ik dood- en doodongelukkig van worden. En daar wil ik me niet aan conformeren.

Ik merk te vaak dat mensen in Nederland echt niet lijken te begrijpen dat dit ook mogelijk is. Gewoon: leven, misschien zelfs wel goedkoper, maar dan in een ander land. Zo’n lastig idee is dat toch niet?

“Hallo, je bent net op vakantie gegaan” – is zo’n beetje de standaard reactie. Zou het afgunst zijn? Jaloezie? Haat? Angst? Angst dat het anders kán?

Ik kan me er op dat moment echt onwijs rot en schuldig over voelen en merk dat ik me ga verantwoorden, terwijl ik dat helemaal niet wil. En het ook niet klopt. En dat ik wil dat zíj juist anders denken. Dat ze weten dat het ook (juist!) anders kan.

Misschien ligt het aan mijn netwerk. Ik zie veel mensen het ‘anders’ doen. Met flexibele banen of juist heel erg zelfvoorzienend. Dat is toch prachtig! Het nieuwe rijkdom is je geestelijk rijk voelen.

Ik heb niet veel nodig. Echt niet. Zo lang m’n geest maar gevoed wordt. En dat gebeurt juist op deze manier. Nieuwe indrukken, nieuwe mensen, zorgt voor nieuwe inspiratie en creaties. Dat geeft mij het gevoel dat ik lééf!

Ik doe dit op mijn manier en zal m’n leven altijd zo inrichten waarvan ik denk dat dat kan. Het zou zo fijn zijn als je het op een dag ook in zou zien, je het misschien ook eens zou doen en ik je onderweg misschien eens tegenkom!

The world is OUR playground! Better get out and play!

Op naar Ibiza!

-xx-

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.