HOTSPOTS

Fijne Plekjes // Zeeheldenkwartier (Den Haag)

Ik ben geboren en getogen in Den Haag. En ik ben er trots op. Trots op ‘mijn’ stad, mijn thuishaven. Daarom deed het best een beetje zeer toen ik op de Moderne Hippies Markt (op 25 augustus) het volgende gesprek bij het toilet van Amsterdam Roest opving:

Zeeheldenkwartier

Hippie 1: “We gaan een weekendje weg met de meiden. Zoals vroeger, zonder de mannen.”
Hippie 2: “Oh, wat leuk! Waar gaan jullie naartoe?”
Hippie 1: “Den Haag…”
Hippie 2: “Den Haag? Waarom Den Haag? Daar is toch niets te doen of wel..?”
Waarop Hippie 1 beschaamd antwoordde dat een van haar vriendinnen daar graag naartoe wilde.

Oef… je kunt vast wel begrijpen dat dit enigszins hard aankwam voor een Haagse zoals ik. In Den Haag niets te doen? Heus wel! En aangezien het voor outsiders vaak wat moeilijker is om de leuke spots te vinden, zet ik hier wat personal favorites voor jullie op een rijtje. Een must-see rijtje in de heerlijke wijk waar ik tegenwoordig woon: het Zeeheldenkwartier.

Appeltje Eitje – Prins Hendrikstraat 69 (website)
Praktisch m’n buren. Een lunchroom met een menu vol huisgemaakte lekkernijen en ja, je kunt hier ook je eigen tosti bouwen!

Lola Stola – Prins Hendrikstraat 161
Vintage en tweedehands fashion. Perfect winkeltje om in rond te snuffelen. Knus sfeertje ook!

Normal Gets You Nowhere – Prins Hendrikstraat 74 (website)
Toffe shirts van merken die nog niet mainstream zijn. De eigenaresse van NGYN begon een aantal jaren geleden al met het verkopen van Cuckoos Nest (voordat het meer mainstream werd) – een trendsetter dus! Meer weten? Lees dan mijn review.

Quirky Lunchroom – Tasmanstraat 128 (website)
Een internationale lunchroom waar regelmatig kleine events worden georganiseerd, bijvoorbeeld exposities van kunstenaars die hier hun laatste werk willen laten zien.

Big Babylon – Zoutmanstraat 18A (website)
Echt een must-see. Denk multicultureel, veel kleuren, fantastische beelden, edelstenen en ga zo maar door. Een winkel met respect voor mens en natuur.

Piet Hein 59 – Piet Heinstraat 59a
Lekker eten: puur & persoonlijk. En op 7 oktober 2013 vindt er een Koude Koleren Ruil plaats (een kledingruil dus). Lees vooral even mijn eerdere oordeel over dit eettentje!

Wauw – Piet Heinstraat 57 (website)
Wauw is een plek om ideeën op te doen, een winkel om een cadeautje te kopen en een werkplaats waar je volledig geïnspireerd vandaan komt. Ik schreef erover in een eerder blog!

Alice in Wonderland – Piet Heinstraat 2 (website)
Op zoek naar een leuk cadeautje voor een boekenwurm? Bij Alice in Wonderland zijn talloze kinder- en jeugdboeken voor 0 tot 18 jaar te vinden!

Heinde & Van Verre – Vondelstraat 48 (website)
Heinde & van Verre importeert een eigen collectie bijzondere stoffen, huishoudtextiel en mooie accessoires van natuurlijke materialen. Check m’n review voor meer info!

En elke donderdag is er de heuse Zeeheldenmarkt op het Prins Hendrikplein (van 11.00 tot 19.00 uur). Een duurzame weekmarkt met dagverse, ambachtelijke producten uit de regio.

In Den Haag is er dus zeker wel wat te doen en wat te beleven – zeker als je nagaat dat dit rijtje in slechts één wijk (lees: een paar straten) te vinden is. En het rijtje is nog lang niet compleet… Vul ‘m gerust aan door hieronder een comment te plaatsen!