KUNST & CULTUUR

Verbeter de Wereld // Gebruik een schone en vriendelijke taxiservice

Met de rubriek “Verbeter de Wereld” geven we willekeurige voorbeelden van ons gedrag, waarmee we proberen de wereld een klein beetje mooier te maken. 

20140320-154332.jpg

Van de week hing de smog nog over Parijs. Bah! Auto’s zorgen voor extra vervuiling, en daarom komt deze blogpost waarschijnlijk op het goede moment. Ik moet jullie iets bekennen: ik heb geen rijbewijs. Voor velen een gek idee, maar ik heb er totaal geen behoefte aan. En ja, ik heb het eens geprobeerd, dat rijden. 40 lange lesuren en 1300 euro heeft het mij gekost om vervolgens te falen.

Ik ben daar niet zo goed in, dat falen. Dus gaf ik het meteen al op. Mijn theorie (die ik trouwens wel meteen haalde) verliep en zo ben ik alweer een aantal jaren verder, zonder rijbewijs.

Maar als moderne hippie moet ik je ook eerlijk zeggen, dat ik het fijn vind om geen auto te hebben en zo te kunnen bijdragen aan een beter milieu. Ik heb vanaf mijn 17de altijd in de stad gewoond en heb daar altijd een fiets. Mijn werk is zeker 25 minuten fietsen (met wind mee), maar ook dat is alleen maar goed voor de gezondheid.

Nu maak ik daarnaast ook veel gebruik van het openbaar vervoer. Op z’n tijd neem ik ook wel eens een taxi. Maar taxi’s zijn niet schoon. Of wel? Bij mij op kantoor maken wij al sinds een lange tijd gebruik van een elektrisch taxibedrijf: Taxi Electric.

Deze taxiservice draagt bij aan een schoner milieu en daar word ik natuurlijk blij van. Daarnaast is het de stilste taxiservice van de stad en hebben zij er al meer als 1.500.000 elektrische kilometers opzitten. Ze zeggen: “Het belangrijkste objectief voor ons is het minimaliseren van milieuvervuiling.” En voor de Social Media junkies onder ons: ze hebben gratis WiFi in de taxi!

Het personeel is mega vriendelijk, professioneel en ik ben tot nu toe erg tevreden over de service. Ook de prijzen zijn niet duur. En zeg nou zelf: wie wil er nou in zo’n smog wolk zitten, als het ook anders kan?

Een schoner milieu begint bij jezelf (wijze woorden van mijn moeder) dus als je voortaan een taxi belt in Amsterdam, dan beveel ik je Taxi Electric aan.

Meer info op: www.taxielectric.nl of bel: +31881004444

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.