INSPIRATIE

10 x Inspiratie // Yogales geven op St. Maarten

In november 2014 kreeg ik de unieke kans om yogales te geven op St Maarten. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken: twee weken later zat ik in de zon. Maar wat ging daaraan vooraf?

In juni studeerde ik af aan een deeltijd fysiotherapie-opleiding. Omdat ik me helemaal op de fysiotherapie wilde storten, zegde ik mijn vaste baan op en ging ik op zoek naar werk. Het bleek echter anders te lopen. Omdat ik geen baan meer had, leek het me het juiste moment om in mijn eentje een reis te maken. Een klein maandje later zat ik in Costa Rica. Een prachtig land, waar ik ontzettend van heb genoten. Ik heb echt het leven laten gebeuren zoals het gebeurde: geen plannen, gewoon zien hoe het loopt.

Weer terug in Nederland moest ik erg wennen: ik had geen baan, ging van een yang leven (werken, studie en op-en-neer reizen naar mijn vriend in Utrecht) naar een yin leven in een nieuwe stad (na het opzeggen van mijn baan ben ik naar Utrecht verhuisd). Gelukkig kon ik een maandje invallen op mijn oude werk. Na die maand viel ik een beetje in een gat; wat moest ik in Utrecht? Toen kwam ik een post tegen op Facebook waar een yogadocent een invaller zocht voor twee maanden op St Maarten. Dat moest ik doen! Gelijk gereageerd, beetje over-en-weer gemaild en mijn vriend overgehaald om het ok te vinden dat ik weer twee maanden wegging… Twee weken later was ik weer in de zon.

De yogadocent die ik moest vervangen was 6 weken uit de running; ik kon bij haar overnachten en nam haar 7-8 lessen in de week over, daarnaast ook privé-lessen en workshops. En als je dan toch yogales op St. Maarten geeft, dan hoort daar natuurlijk een (of meerdere) yogashoot bij aan het strand en met zonsondergang.

Dus geniet van deze 10 foto’s en waan je in een zonnig oord, ik geniet er nog elke keer van! Ik heb een ontzettend mooie tijd gehad, heerlijk van de zon genoten en veel geleerd. Zo zie je maar wat voor moois er kan gebeuren als je je baan opzegt…

Inspiratie Manja 1

Inspiratie Manja 2

Inspiratie Manja 3

Inspiratie Manja 4

Inspiratie Manja 5

Inspiratie Manja 6

Inspiratie Manja 7

Inspiratie Manja 8

Inspiratie Manja 9

Inspiratie Manja 10

Mocht je naar Sint Maarten gaan, check dan zeker www.breathesxm.com om aan het strand yogales te volgen.

Liefs, Manja

Je kunt Manja volgen via www.manjaweijers.nl.