MODE & BEAUTY

10 tips: Hippie Holiday Outfits // What to wear?

Shit, de feestdagen beginnen al bijna! Kerstdiner met vrienden, Eerste Kerstdag bij m’n schoonfamilie, Tweede Kerstdag bij mijn familie, Derde Kerstdag een feestje met vrienden, gevolgd op mijn verjaardag en Oud & Nieuw… O jawel, wat een chaosweek wordt het weer. En stiekem denk ik dan toch altijd vast na: what to wear? Ik heb geen geld/weinig geld ervoor over. Daarom heb ik tien tips om je (en vooral mezelf ;)) te helpen met deze last-minute-chaos:

1. Duik diep, heel diep, in je kast…

screen-shot-2012-02-20-at-9-39-34-pm

Er liggen soms echt pareltjes in mijn kast, die ik jaren geleden heb aangeschaft. Zo droeg ik bijvoorbeeld, lang, lang, geleden een toffe jurk naar het gala van m’n middelbare school. Deze heb ik nog steeds! En is eigenlijk perfect voor de feestdagen. Ik ben dus ook van plan meerdere dagen op deze manier “vintage” te gaan en te kiezen voor een oude classic. Kost niets, en eigenlijk heel cool!

2. Add some glitter

glitter

Je hoeft heus niet gelijk een heel nieuwe outfit aan te schaffen, een tof accessoire kan al genoeg zijn om de  feestmood toe te voegen aan je outfit. Glitters doen het altijd goed en hippies love it! Doe wat glitter op als make-up, bijvoorbeeld. Bij webshops zoals Enjoy Divine Nature vind je duurzame varianten, extra fijn.

3. Zoek kleine (goedkope) hippie details

Christmas outfits 3

il_570xN.466200834_l32a

Wat glitter & glamour is zeker toegestaan tijdens de feestdagen, maar dan wel op onze eigen manier ;). Deze exemplaren voor in je haar vind je op Etsy. De variant van de laatste foto heb ik persoonlijk vorige week nog gekocht. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat, en laat jullie deze natuurlijk zien zodra ik ‘m binnen heb (hopelijk is ‘ie nog op tijd binnen voor de feestdagen!). Bekijk hier het hele Etsy-kanaal voor nog meer mooie exemplaren. Andere toffe haarbanden vind je natuurlijk ook bij MOOST Wanted.

4. Shop online vintage

shop vintage the style lion

Enkele favoriete vintage shops van me, zoals The Style Lion, hebben aparte feestdagen pagina’s aangemaakt. Moderne Hippies loves deze kimono! Hoe hippiestyle kun je het hebben, voor de feestdagen (en overigens ook iedere andere gelegenheid)? En het grote voordeel: je bestelt bij een Nederlandse webshop, dus het is waarschijnlijk nog op tijd binnen ook.

5. Ga op zoek naar een Vintage Kilo Sale

vintage kilo sale

Ga nog even snel op zoek naar een Vintage Kilo Sale! Je loopt er veel unieker bij en het is stukken goedkoper. Wel goed zoeken, maar dan heb je ook wat. Go hunting! Partijen die Vintage Kilo Sales organiseren voor de feestdagen zijn: We Are Vintage , Vintagegeneration en The Vintage Rebel.

6. Ruil

SWAP-TIL-YOU-DROP3

De goedkoopste en misschien wel één van de leukste opties: ruil kleding met een vriendin. Verzamel de outfits die je echt niet meer aan zou trekken voor de feestdagen en ruil ze. Een echt grote kledingruil organiseren is zo kortdag misschien iets te veel gevraagd, maar 1-op-1 kan het ook heel leuk zijn!

7. Leen

i-have-nothing-to-wear-1

Doet het toch te veel pijn om te ruilen? Overweeg dan kleding van elkaar te lenen. Opper het in je vriendinnengroep, misschien staan er wel heel veel meiden voor open! Belangrijkste is dat meiden niet te moeilijk gaan doen en dingen gaan zeggen als: “ja, maar.. als je dit stuk maakt.. ben je m’n vriendin niet meer” (met een valse knipoog). Dan maar niet doen! Het moet wel leuk blijven.

8. Gebruik je zomerjurkje

il_fullxfull.350223536

Combineer je zomerjurkjes met winterse items! Trek een panty, maillot of legging aan en combineer je zomerse jurkjes met bijvoorbeeld een lekker warm vest en een paar laarzen. Zeker een goede tip voor die leuke, hippie jurkjes die je (waarschijnlijk) in je kast hebt hangen.

9. Gebruik je aztec legging!

aztec-leggings

Iedere moderne hippie heeft er vast één in haar kledingkast liggen: de legging met aztec print! Wat voor één dan ook. De aztec print is fantastisch voor ieder jaargetij (vind ik), en zeker met de kerstdagen staan ze gezellig. Gebruik ze “verstandig” – past het bij je lichaamsvorm? En hoe kun jij ‘m het beste dragen? Met een tuniek, jurkje of crop top erop? Het kan allemaal. Zo lang het er maar festive eruitziet!

10. Let it go! Waar hebben we het over?

let it go

Screw it, I’m done. Denk niet teveel na en bespaar jezelf alsjeblieft wat geld door creatief om te gaan met je outfits. Je hoeft echt niet duur uit te zijn – en het is stukken duurzamer en spaarzamer als je je weet in te houden! Ga dat goede voornemen vóór het nieuwe jaar maar aan 🙂 Waar hebben we het immers over? Moderne hippies zijn toch niet zo materialistisch?

Hoe voeg jij een hippie-touch toe aan je party-outfit?

Je kunt Zoë persoonlijk volgen op YouTubeTwitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.