INSPIRATIE

10 tips // Lekker in je vel in de winter

In de zomer gaf ik je 10 tips om je zo licht als een veertje te voelen. Lente, zomer; jaaah! Daar houden moderne hippies van. Het past gewoon zo goed bij ons. We kunnen buiten leven, met onze blote voetjes in huis rondlopen, de ramen open zetten, in het park hangen, spontaan naar het strand gaan. Heerlijk, ik verlang er nu al weer naar.

Maar in de tussentijd moeten we leven met de winter… En die begint op 21 december officieel. Wat moeten we dan? Een half jaar later: 10 tips om ook een indoor hippie te zijn, lekker in je vel te zitten in de winter en bovenal volop van het leven te genieten.

1. Warme, dikke truien en kleden

f3c41c026e3b11a96ce3f6725de17e2c

Lastig, want vaak duur… Maar ze zijn het oh-zo-waard. Dikke kleden en dikke truien! Heerlijk om zowel binnen als buiten je helemaal comfy te voelen. Voel je herboren als warme teddybeer! Schaf een nieuwe aan deze winter of: draag de kingsize trui van je vriendje – extra fijn.

2. Licht, licht, licht

jar candles kaarsen

De mensen die nog een open haard in huis hebben, zet ‘m aan. Dat lijkt me logisch. Zo vaak mogelijk – het geeft warmte en licht in huis en dat is goed voor je. De mensen in de stad zullen minder geluk hebben. Daarom schaf ik altijd enorm veel kaarsjes aan en probeer ik op een creatieve doch veilige manier m’n huis lichter te maken. Het is je geld waard, want lichtpuntjes in donkere dagen zijn echt nodig!

3. Verwen je slaapkamer

Verwen je kamer

Overweeg je slaapkamer eens een redo te geven. Word je niet spontaan verliefd op een foto als hierboven? En zo gebruik je je kerstverlichting op een echt creatieve manier. Hier wil je toch de hele dag blijven liggen? Extra fijn als je in het weekend lekker de hele dag mag blijven liggen, en aangezien het te koud is om naar buiten te gaan, is het essentieel dat je slaapkamer je #1 place to be is.

4. Thee, thee en nog meer thee

thee thee en nog eens thee

Drink thee, en thee en nog meer thee. Na een lange werkdag, een lange fietstocht, een verplicht uitje naar de supermarkt en je denkt dat je handen er vanaf vallen: verwen jezelf en zet gelijk die waterkoker aan. Waag eens een bezoekje aan een winkel als Tea Bar en verwen jezelf deze winter op echt goede thee. Extra genieten.

5. Lange, warme sokken

sokken

Iedere vorm van lange sokken is eigenlijk wel goed: maar koop er eens een paar. Ik vind het zo jammer dat ik in de winter niet op blote voetjes kan lopen, dus een van m’n favoriete outfits in huis is een kort broekje met hele lange sokken. Zo heb ik toch een beetje het gevoel dat ik ‘lekker thuis’ ben en met toffe sokken heb ik het nog warm ook. Warm vest erbij en klaar! Mannen zijn er vaak ook fan van ;).

6. Snowangels maken

7bff2627f274f8017b72d1d4d2d2094a

Sneeuw: het zorgt voor de meest prachtige foto’s, maar is ergens toch wel irritant als je ‘even snel’ naar je werk moet of de trein weer veel te lang op zich laat wachten. De irritatie wordt snel te groot en dat is zonde. Neem daarom voor dat je deze winter in ieder geval één keer snowangels maakt. Misschien juist als je alleen bent en chagrijnig aan het worden bent! Geniet even van wat de natuur te brengen heeft – ook in de winter.

7. Glitter glamour

tumblr_m9mcujvVZN1qa5veko1_1280

Hoofdbandjes in je haar dragen past soms wat minder in de winter. Wat voor hippie details kan je dan toevoegen aan je outfit? Glitter, glitter, glitter! Extra spark in de winter! Koop ze in diverse vormen; om op je huid te plakken, in je make-up toe te voegen, glitter-shirtjes, enzovoort… Glitter past goed bij de feestdagen en hippies love it.

8. Lees een goed boek

boek lezen

Het is veel gevraagd: leg je telefoon eens een hele dag weg, laat je televisie uitstaan, doe eens niet aan social media, maar pak dat boek op die je altijd nog wilde lezen. Blijf een hele dag in dat warme bed liggen en geniet van de rust die de winter kan brengen. Vandaag.. moet.. je.. even.. helemaal.. niets.

9. Neem een warm bad

warm bath

Zoals met alles: er is altijd een reden om het niet te doen. Dat bad wordt te vaak niet gebruikt, en in de winter is het de ultieme gelegenheid om jezelf weer eens die warmte te geven. Net als de sauna of een warm kop thee; zoek echt die warmte op. Het zal je goed doen.

10. Ga schaatsen

schaatsen 2

In een land als Nederland hoef ik het bijna niet meer te zeggen – gelukkig. Pak die schaatsen en ga de baan op! Het mooiste is op natuurlijk water te schaatsen, maar mocht dat (nog) niet kunnen, overweeg dan eens een schaatsbaan op te gaan. Op een winterse manier buitenspelen en geschikt voor iedere leeftijd! Enjoy!

Mis ik iets? Reageer dan onder dit artikel wat voor jou niet te missen is om lekker in je vel te zitten in de winter! Bekijk ons Pinterest kanaal voor meer inspiratie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.