INSPIRATIE

10 tips // Voel je zo licht als een veertje

Mm, het is die tijd van het jaar dat je je ramen open kunt doen, op blote voetjes kan lopen en je echt zo ‘licht als een veertje’ kunt voelen. Die tijd van het jaar dat de zon schijnt en je geluk soms niet op kan. Onlangs kwam ik onderstaand lijstje tegen:

feather2

1. Roll the windows down // Zet je ramen open

feather3

Er is bijna geen enkele auto die het niet meer heeft: airco. Als er een ding is, wat ik háát, is het wel airco! Ik word er hartstikke verkouden van, en ik voel de natuurlijke warmte van buiten niet. Doe dus die ramen open, en laat de wind door je haren komen. Steek je handen of voeten naar buiten en geniet van die heerlijke summer breeze. Een klein gelukspuntje tijdens je dag!

2. Barefoot is better! // Blote voeten zijn beter!

feather4

Tja, als jullie dat nog niet van mij weten (het staat immers in m’n auteursbox hieronder) is er één ding waar ik enorm van houd: op blote voeten lopen! Als ik thuis werk doe ik niet anders – ’s zomers dan. Zelfs buiten waag ik het er vaak op. Probeer het eens!

3. Sing. LOUD. // Zing. HARD.

feather5

Ach, wat maakt het uit hoe het klinkt. Doe het! In de auto, onder de douche, met je vrienden. Laat alles los en voel je vrij!

4. Dance, dance, dance // Dansen, dansen, dansen

feather6

Ik dans sinds mijn veertiende en kan sindsdien niet meer zonder. Maar ook als je niet op danslessen hebt gezeten, gaat het er juist om dat je je zo vrij voelt als een vogel en dat je lekker los kan gaan! Waar je ook bent; trek je vooral niets aan van anderen. Zet het nummer op waar jij je het allerlekkerste bij voelt, vergeet de wereld en ga los!

5. Go technology free! // Ga technologie-vrij!

feather7

Oei, en het is zo moeilijk – zeker als je een social media junkie als ik ben. Maar stiekem vind ik het zooo heerlijk. In het weekend probeer ik altijd een dag te pakken dat ik ‘m uitzet of simpelweg wegleg. Dan maar even slecht bereikbaar, dan maar weer een paar gemiste oproepen (en je stiekem helemaal geen zin hebt om later ook nog eens terug te moeten bellen!). De bevrijdende uren dat je telefoon-vrij bent, is zo bevrijdend. Probeer daarnaast ook die TV uit te houden, of die iPad.. Ga naar buiten, lees een boek, adem in, adem uit… En: voel je zen worden!

5. Ride a bike // Ga fietsen

feather9

Zeker in ons kikkerlandje iets wat goed te doen is. Het is inmiddels zo normaal geworden, dat we niet meer, zoals o/pa en o/ma kunnen bedenken: kom, we pakken de fiets en fietsen naar… nowhere! Toen ik klein was deden mijn ouders dit geregeld. Ik zat achterop en vroeg met m’n kleuterstemmetje “gaan we weer naar Amerika?”. Tja, in de geest van een kind ga je op de fiets ineens naar een heel andere wereld! Waar zijn die tijden heen? Probeer het weer eens en ontdek hoe leuk je eigen land kan zijn.

7. Dare to go bare // Durf naakt te gaan

feather10

Oh yes baby, noem me een hippie… Niets lekkerder dan naakt rond te huppelen in je eigen huisje of in je bed te kruipen. Doe alleen even de gordijnen dicht, en you’re good to go! 😉

8. Dive in // Neem een duik

feather11

Iedereen weet hoe bevrijdend het kan zijn om bij water te zijn. Zoek het water op, neem een duik en ontdek de wondere wereld onder water. Blijf even onder water en geniet van je bewegingen in het water.

9. Climb a tree // Klim in een boom

feather12

Ach, wat zijn we stiekem toch ook jaloers op de vogeltjes. Zo hoog in de lucht, uitkijkende naar deze prachtige wereld. Wanneer is de laatste keer dat je een boom in bent geklommen? Vast heel lang geleden. Probeer het weer eens en haal je inner-child weer naar boven!

10. Remember to breathe // Adem in, adem uit

feather13

Soms is het simpelweg even heel slim om stil te staan bij alles wat je doet. Zet je muziek uit, zet je laptop uit, zet je TV uit. Geniet van de stilte, en adem in en uit. Net als een korte meditatiesessie kan je enorm veel energie krijgen door simpelweg even te luisteren naar je ademhaling!

Dit zijn er slechts 10, maar ik ben het er helemaal mee eens! Heb jij nog een goede tip om je zo licht als een veertje te voelen? Share & love please!

Dit lijstje is geïnspireerd door de blog van Free People.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.