10 x Culinaire hotspots op Corsica

Op zoek naar een lekker restaurantje op Corsica? Dit prachtige eiland barst van de heerlijke hotspots en is daardoor officieel foodie heaven. Bij deze 5 prachtige steden met de culinaire hotspots die wij er hebben getest!

Calvi

Calvi ligt in een prachtige baai in het noordwesten van Corsica. Het is een vrij rustig dorpje met enkele winkels, restaurants, een burcht en een gezellige haven.

Culinaire Hotspots Corsica - 6

Culinaire Hotspots Corsica - 8

 1. U Minellu

Te midden van tweedehands pronkstukken geniet je in deze unieke setting van heerlijke maaltijden. Vegetarisch? Geen probleem, je hebt hier keuze genoeg.

Traverse de l’Eglise, 20260 Calvi
www.u-minellu.fr

Culinaire Hotspots Corsica - 2

Culinaire Hotspots Corsica - 3

Culinaire Hotspots Corsica - 4
Culinaire Hotspots Corsica - 5

2. Le Capuccino

Culinaire Hotspots Corsica - 7

Een must visit in Calvi is de mooie haven. Le Capuccino is hier een lekkere Italiaan en zo één van ‘altijd een goede keuze’.

Quai Landry, 20260 Calvi
Geen website, wel op TripAdvisor

L’ille Rousse

L’ille Rousse is een badplaats met een zeer aangename sfeer; ookwel hoog gewaardeerd om zijn fijne zandstranden. Het is klein en erg charmant, vanwege een overdekt marktje, het prachtige Paoliplein en de mooie geplaveide straten.

Culinaire Hotspots Corsica - 16

Culinaire Hotspots Corsica - 15

Culinaire Hotspots Corsica - 14

Culinaire Hotspots Corsica - 17

Culinaire Hotspots Corsica - 18

3. Le Morgan

Het plekje valt misschien niet zo op – en: jammer dat het niet aan het plein zit! – maar je komt hier echt puur voor het heerlijke eten. Zelfs bij een simpele salade wordt hier een smaakexplosie gecreëerd. Echt: heerlijk!

Avenue Piccioni 20, 220 L’Ile Rousse
Geen website, wel op TripAdvisor

Culinaire Hotspots Corsica - 9

Culinaire Hotspots Corsica - 12

4. Bodega 7

Bij Bodega 7 waan je je tussen de locals, cocktails en gezelligheid. Kies hier voor een de gerechten gemaakt van superverse ingrediënten.

Rue Napoleo, L’ille Rousse
Geen website, wel op TripAdvisor

Culinaire Hotspots Corsica - 19

Culinaire Hotspots Corsica - 21

Culinaire Hotspots Corsica - 20

5. Licciola

Eerder schreef ik al over deze hotspot. Hier kom je niet per se voor de fantastische kaart; eerder voor de algehele setting – WAUW. Als je niet oppast, zou je hier zo voorbij scheuren. Simpelweg een lekker kopje koffie en broodje eten is hier voldoende: vervolgens mag je vooral genieten van het spectaculaire uitzicht en de relaxte vibe.

Route de Bastia
Geen website, wel Facebook

Culinaire Hotspots Corsica - 49

Culinaire Hotspots Corsica - 50

Culinaire Hotspots Corsica - 51

Culinaire Hotspots Corsica - 52

Bastia

Bastia is de tweede grote stad van het eiland Corsica en heeft een indrukwekkende haven en grote shopping area. Met een bezoek aan de haven kun je eigenlijk niet om de oude barokke gevel van de parochiekerk heen. Deze vind je vlak achter de oude haven en steekt overal bovenuit. Vooral ‘s avonds is het goed vertoeven aan de mooie haven. Neem vooral ook een wijntje uit de regio, daar staat het immers om bekend.

Culinaire Hotspots Corsica - 25

Culinaire Hotspots Corsica - 24

Culinaire Hotspots Corsica - 23

Culinaire Hotspots Corsica - 22

Idéal Bar

Bij Idéal Bar kregen we “Corsicaanse tapas”: een pure lokale traktatie, incl. erg vriendelijke bediening. Simpele hapjes, allemaal super lekker en origineel.

Place du Marché, Bastia
Geen website, wel Facebook

Culinaire Hotspots Corsica - 26

Culinaire Hotspots Corsica - 27

Culinaire Hotspots Corsica - 28
Culinaire Hotspots Corsica - 29

Porto Vecchio

De belangrijkste plaats in het zuiden is Porto-Vecchio: een idyllisch stadje gelegen aan een spectaculaire natuurlijke baai. Behalve het pittoreske en eeuwenoude stadscentrum vind je hier ook een aangename jachthaven.

Culinaire Hotspots Corsica - 53

7. U Cantonu

De absolute winnaar van alle restaurants die we in Corsica hebben bezocht: U Cantonu. Een geweldig restaurant in the middle of nowhere. ‘s Zomers kan je hier in de prachtige tuin zitten, ‘s winters zit je binnen in de kas of bij het vuur. Een idylissche setting met, let’s not forget, fantastisch eten en de liefste bediening.

Route of Palombaggia, Porto Vecchio
www.u-cantonu.fr

Culinaire Hotspots Corsica - 34

Culinaire Hotspots Corsica - 35

Culinaire Hotspots Corsica - 33

8. Palm Beach Palombaggia

Als je Porto Vecchio bezoekt, is het eigenlijk een must om naar de “Franse Rivièra” Palombaggia te gaan. Aldaar kan je uren vertoeven bij Palm Beach. Wijn, verse vis en blote voetjes in het zand. What more do you want?

Route de Porra, Porto Vecchio
Website werkt niet, Facebook wel

Culinaire Hotspots Corsica - 31

Culinaire Hotspots Corsica - 32

Culinaire Hotspots Corsica - 30

Ajaccio

De hoofdstad van het prachtige eiland Corsica is tevens de geboortestad van de Franse keizer Napoleon. Zijn huis is het beroemde Casa Buonaparte. De haven heeft een prominente plaats is deze stad. Je kunt hier met de ferry naar verschillende bestemmingen varen, waaronder het eiland Sardinië en naar Nice of Toulon in Frankrijk. Het meest centrale punt van de stad Ajaccio is de rotonde op het Place Charles de Gaulle. Hier komen maar liefst twaalf straten bijeen. Aan dit plein staat ook het stadhuis waarin het museum over Napoleon is gevestigd. Op de Place Giraud vind je één van de standbeelden van de machtige keizer.

Culinaire Hotspots Corsica - 36

Culinaire Hotspots Corsica - 47

Culinaire Hotspots Corsica - 48

Culinaire Hotspots Corsica - 43

Culinaire Hotspots Corsica - 41

Culinaire Hotspots Corsica - 40

Culinaire Hotspots Corsica - 42

Culinaire Hotspots Corsica - 46

9. La Marinasca

De atmosfeer en setting van de haven van Ajaccio biedt weer een goede gelegenheid deze spot te kiezen als fijn plekje voor de lunch of het diner. Wij testten La Marinasca, waar de bediening enthousiaster werd van wat er zojuist was gearriveerd dan wat er daadwerkelijk op de menukaart stond. Lief en lekker.

Quai Napoléon 2, Ajacco
Geen website, wel Facebook

Culinaire Hotspots Corsica - 45

Culinaire Hotspots Corsica - 44

10. Le 20123

Le 20123 is something else. Dit familierestaurant handelt al jaren op dezelfde manier: iedereen krijgt dezelfde gerechten toegediend, grote tafels worden gedeeld tussen alle gezelschappen, en water mag je zelf tappen (totaal niet op een hipster manier, don’t get me wrong). Het is de sfeer, het unieke interieur en de unieke ervaring, dat je totaal niet verwacht als je buiten staat, waar je hiervoor komt. Een beleving op zich.

Rue Roi de Rome 2, Ajaccio
www.20123.fr

Culinaire Hotspots Corsica - 39

Culinaire Hotspots Corsica - 38

Culinaire Hotspots Corsica - 37

Pluspunt: iedere hotspot kon rekening houden met vegetarische voorkeuren – geef dit vooraf (bij het reserveren) wel even aan. Bijna on-Frans, non?

Wat je echt moet doen op het eiland? Lees dan zeker: 10 x doen op Corsica.

Kijk in ons reisoverzicht voor meer Travel Tips, Video’s & Hotspots. Bekijk ook het Vintage Lookbook – geschoten op Corsica!

Naar welke hotspot zou jij graag willen gaan?

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.
Je kunt mij persoonlijk volgen op Instagram en YouTube.

1 reactie

Yvonne -

Wat een fijne post! Ik waan me weer helemaal terug in Corsica. En wat grappig dat je Licciola erbij hebt gezet. Inderdaad, hier zou je zo voorbij scheuren.. maar dat uitzicht? Genieten!

Reageer ook