10 x Inspiratie // Bohemian Balkon

Met de zomerse dagen in Nederland ben ik steeds vaker op het balkon te vinden. Spontane BBQ’s, werken of chille me-time met een glas wijn in de hand, ik vind het allemaal goed zolang de zon maar schijnt. Alleen m’n balkon is zo suf als wat. Daarom deed ik laatst onderzoek naar het stijltje dat ik graag zou willen hebben op m’n balkon. Natuurlijk wil ik een bohemian sfeertje neerzetten. Kijk met mee naar 10 mooie plaatjes en raak ook geïnspireerd.

Bohemian Balkon 9

Bron foto

Bohemian Balkon 8

Bron foto

Bohemian Balkon 10

Bron foto

Bohemian Balkon 6

Bron foto

Bohemian Balkon 7

Bron foto

Bohemian Balkon 5

Bron foto

Bohemian Balkon 4

Bron foto

Bohemian Balkon 3

Bron foto

Bohemian Balkon 2

Bron foto

Bohemian Balkon 1

Bron foto

Ik ben dus op zoek naar de leukste items om dit sfeertje neer te zetten. Natuurlijk struin ik Marktplaats en tweedehandswinkeltjes af voor de tofste tafel en andere gadgets (als jij nog iets voor me hebt: je weet me te vinden!). Ik ga ook op zoek naar een trap waar ik allerlei potjes op kan zetten en tegen de muur aan kan zetten. En ik heb de volgende items gespot die dit, mijns inziens, helemaal af kunnen maken:

  • Deze tuintrolley van de Xenos, waar ik allerlei oranje/bruine potten met groene plantjes en kruiden op kan zetten
  • Sierverlichting en enkele led-plafondlampen zoals deze van IKEA.
  • Nu heb ik al een toffe brede stoel van pallets, maar die kunnen nog wel wat mooie kussens gebruiken. Die van de HEMA bijvoorbeeld.
  • En daarbij zou deze toffe witte poef van Loods 5 wel gezellig staan (die ‘s winters dan in de slaapkamer staat).

Ook leuk: 10 x inspiratie voor een bohemian slaapkamer en de leukstste hangmatten.

Zou je het leuk vinden om het eindresultaat te zien? En…

Hoe ziet jouw balkon eruit en heb je nog leuke tips?

15 reacties

Marielle -

Super leuk stijltje! Ik heb laatst een sta caravan ingericht in deze stijl en verkoop in mijn webshop ook veel van dit soort vintage-bohemian spullen. Ik ben nu ook druk in mijn tuin al een super leuke bank gescoord en kussentjes! Lampjes in mijn groen begroeide pergola. Ben benieuwd naar je resultaat en mocht je nog wat zoeken kijk even op http://www.meutt.nl

diana -

ik hou zo van dit stijltje in de tuin. strakjes als ik in curacao woon ga ik het buiten ook helemaal mooi inrichten. ik ben nu al allemaal spulletjes aan het verzamelen. en een loungebed van pallets aan het maken. daarna ga ik nog kussentjes met aztec print maken. en dan hoop ik maar dat ik een tuin heb met 2 palmbomen die op hangmatbreedte uit elkaar staan :’) en een mooie grote overkapping zodat ik niet mijn kussentjes binnen hoef te leggen als het regent haha.
ik ben ook heel benieuwd hoe het bij jou gaat worden!

Marte -

Wow, klinkt helemaal te gek! Zo cool dat je op Curacao gaat wonen Diana. Stuur je een fotootje als het af is? Misschien kunnen we er wat leuks mee doen op Moderne Hippies!

diana -

ja gaaf hè haha 😉 kan niet wachten.
ik ga zeker een fotootje sturen als die klaar is.

Jessica -

Ik word altijd zo blij van dit soort plaatjes! Hangmatten en hangstoelen doen het ook altijd erg goed, ik ben ontzettend happy met mijn hangmat in de tuin (https://www.pinterest.com/pin/506866133039309050/ of https://www.pinterest.com/pin/506866133039309051/). Succes met inrichten en je laat het eindresultaat wel zien hè? 😉

Marte -

Oeh, love it!!
Ik word er ook intens blij van en het inspireert me echt. Ja, dit stimuleert me ook echt werk ervan te maken en het resultaat *ooit* te laten zien! Hihi.

Sandra -

Ik word hier helemaal enthousiast van! Wat een super vette combinatie staan hier tussen. Thuis heb ik geen balkon, maar als ik er een had zou ik hem precies zo inrichten als de bovenstaande foto’s. Ik heb eigenlijk geen tips voor je, maar wil je wel veel succes wensen met het inrichten en het zoeken van gave spullen! Ik ben héél benieuwd naar het resultaat. :)

Marte -

Aah lief Sandra, haha. Dank je wel! Ik word hierdoor ook gestimuleerd er echt van te maken! 😉

Annemiek -

Super fijn sfeertje altijd, ik ben het ook thuis aan het ( proberen ) te creëren.

Van de week veel groene planten in terracotta potten gekocht, varens, een dikke palm en een hoge pol prairie gras. En vooral die pol gras is echt een aanrader, klinkt heel suf maar het geeft gelijk een “ik zit met m’n voeten in het zand” gevoel als er een briesje langs waait en het zachtjes ruist.

Een paar boomstammetjes uit het bos.

De tuinkussens ga ik denk ik binnenkort eens zelf maken in allerlei indigo ( shibori ) printjes met een diy indigo kit van de textiel fabrique.

De water windchime van Koshi staat ook nog op de wishlist sinds gister, normaal ben ik niet zo van de klingel dingen in de tuin maar was gister bij yoga en deze werdt daar gebruikt bij de eindontspanning en het is echt een super rustgevend fijn geluid.

Nu nog zo’n mooi lampensnoer

Verder ben ik helemaal niet greedy of zo hoor haha

Ik ben benieuwd naar het resultaat !

Marte -

Haha, super leuk Annemiek! Het klinkt allemaal te gek!
Mag ik vragen waar je woont? Stuur me anders even een mailtje. Het lijkt me te gek om je balkon te mogen fotograferen en op m’n website te zetten. Laat maar weten!

Danni -

Hoi Marthe,
Ik zie dat op bijna iedere foto mooie kussens vorrbijkomen… Zelf maak ik kussens in de bohemian sfeer van allerlei stoffen met etnische prints.
Zeker ook het proberen waard om te mixen en matchen :)
Groet Danni

Reageer ook