10 x Inspiratie // Bohemian tattoos

Zal ik het doen of niet? Ja ik doe het. Nee, toch maar niet. Maar ik wil het, ik vind het zo tof. Het is net een dagboekje, maar dan op je lijf! Maar wat als ik 50 ben, hoe ziet het er dan uit?? Sta ik er dan nog wel achter? Rimpelachtig en al? Wat als het op de korte termijn zakelijk opeens niet meer zo praktisch zou zijn? Maar dan doe je het toch op een plekje die niet te zien is? Ik vind het zo cool!

Welkom bij mijn hersenspinsels. Ondanks dat ik een echt gevoelsmens ben, denk ik hier echt (veel te) veel over na: een tattoo nemen (of niet). Ik kom er gewoon niet over uit, maar in de tussentijd droom ik rustig verder bij mooie tattoos bij bijzondere meisjes. Dit zijn 10 tattoos die ik persoonlijk heel erg cool vind:

Processed with VSCOcam with f2 preset

Bron foto

“No less than the trees and the stars”, afkomstig van het gedicht van Max Ehrman (“You are a child of the universe, no less than the trees and the stars.”) Deze tattoo zou ik ook wel willen, maar dan met een ander lettertype.

Tattoo inspiratie 2

Bron foto

Omdat we zo vrij als vogeltjes (willen) zijn… Ik vind vogeltjes iets dromerigs en moois hebben. De plek heb ik laatst getest met nep-tattoos (ideaal!) en dat beviel me toch niet helemaal.

Tattoo inspiratie 3

Bron foto

Het is een state-of-mind 😉 Mooi lettertype, mooie foto.

Tattoo inspiratie 4

Bron foto

“Love yourself first” in het Arabisch. Omdat ik daar heilig achtersta. Ook bij deze tattoo heb ik het bijna-maar-toch-last-minute-maar-niet gedaan.

Tattoo inspiratie 5

Bron foto

Ja, die vogeltjes blijven favoriet. Mijn vader is een vogelliefhebber, waardoor het hele gezin eigenlijk iets heeft met vogeltjes. Deze plek vind ik mooi. En het zijn er hier ook nog eens drie, wat voor mij symbool zou staan voor mijn zus, mijn broer en ik.

Tattoo Inspiratie 6

Bron foto

Als je Mimi Elashiry nog niet kent: welkom bij het tofste wijf ooit. En die tattoo op die vinger: wát een vette plek! Ik weet alleen niet wat het betekent (weet jij het?). Het Ohm-teken op dezelfde plek zou ik ook tof vinden.

Tattoo inspiratie 7

Bron foto

Ja, want het Ohm-teken vind ik gewoon mooi en veelzeggend.

Tattoo inspiratie 8

Bron foto

Het handje van Fatima zou geluk, en met het boze oog bescherming, moeten bieden. Ik zou ‘m zelf alleen niet op m’n lichaam zetten; m’n broer heeft ‘m al!

Tattoo inspiratie 9

Bron foto

De bekende dromenvanger! Misschien iets te cliché, maar hoe sexy is deze foto?!

Tattoo inspiratie 10

Bron foto

“The world is our playground!”. We zijn burgers van de wereld, dus hoe cool is deze? Hij lijkt me alleen ZO pijnlijk… Sommige mensen vinden deze tattoo ook cliché. Maar als het jou persoonlijk iets doet en je het gewoon mooi vindt… waarom niet?!

Zien jullie er leuke tatoeages tussen staan?

Als je zelf een tattoo hebt, horen we graag het verhaal erachter!

Meer inspiratie-artikelen vind je hier!

Liefs, Zoë

Je kunt mij persoonlijk volgen op YouTubeTwitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.

Deze al gelezen? Ik heb een Human Rights Tattoo! en 10 x inspiratie // Wildfower tattoos

26 reacties

Sandra -

Een aantal jaren geleden heb ik een dans-theater project bij een AZC gedaan. Daar was een meisje van een jaar of vier die aan de binnenkant van mijn rechterpols een hartje tekende; zwarte lijnen, rood ingekleurd.
Ik was geraakt door haar. Door haar persoonlijkheid maar ook door de onzekerheid van haar leven. Ze was, net als haar zus, geïntegreerd. Sprak Nederlands (waren hier ook al echt lang), sociaal vaardig, creatief. Mooi van binnen én buiten. Ze hadden alleen geen verblijfsvergunning.
Het hartje raakte mij. Net als toen ik een aantal maanden later hoorde dat ze toch geen verblijfsvergunning hebben kregen.
Toen besloot ik dat ik haar hartje ooit als tattoo wilde hebben.
Die heb ik afgelopen januari aan de binnenkant van mijn linker pols laten zetten.
Voor mij als mantra voor liefde voor het leven, dankbaar zijn voor wat ik heb en niet jaloers zijn op wat ik niet heb. Daar is het leven te mooi voor!

Binnenkort wil ik op mijn rechterpols het Ohm teken laten zetten. Die heeft geen uitleg nodig denk ik zo;)!

Nancy -

Hoi,

Ik heb ook gekozen voor een spirituele tekst. Na lang zoeken ben ik bij een tekst uitgekomen die bleef hangen dus dat is het geworden. ‘ you were Born to be Real, not to be perfect.’

Sytse -

Leuk! De vogeltjes vind ik ook leuk. Een tekst vind ik ook leuk maar zo tijdelijk.. Als ik 80 ben wil geen “soulmates never die” meer op m’n rib hebben. Of wel? Tot nog toe heb ik alleen een muzieknootje op m’n pols. Omdat ik zo van muziek houd.

Zoë -

Wat leuk, een muzieknootje! Haha, een ‘soulmates never die’ zou ik ook niet willen hebben nee! Maar die valt voor mij onder een andere categorie dan de zinnetjes die ik tof vind.

Sytse -

Nou, ik heb er heel lang over nagedacht om die te laten zetten hoor. Hahahha. Blij dat ik het niet gedaan heb. Maar nu we het er even over hebben twijfel ik toch weer. Shit.

Lesley -

Wauw wat een prachtige tattoo’s! Ik heb er zelf 3 en ben er super blij mee! Op mijn voet, bij mijn lies en op de zijkant van m’n lichaam. Die laatste was het pijnlijst met zetten haha.

Zoë -

O ja? Waar dan op de zijkant van je lichaam? Op dezelfde plek als de eerste foto? Dat lijkt me dus juist zo’n toffe plek!

diana -

hele mooie tattoo’s allemaal. ik zou het gewoon doen. maar ja, dat ben ik hahaha. ik heb tijdje geleden mijn eerste gezet (ik heb vooral zo lang gewacht omdat ik nogal bang voor de pijn was, wat uiteindelijk echt heel erg meeviel haha) en ik wist in de tattoo winkel al dat er meer zouden komen 😀

mijn tattoo heeft trouwens geen betekenis. ik vind hem gewoon mooi. en ik vind tattoo’s gewoon mooi, daarom wilde ik er ook. eigenlijk wil ik ‘m ook nog graag uitbreiden naar m’n bovenarm maar het is zo duuuur.

Zoë -

Haha, dat is zo!
Kijk, daar kan ik echt een voorbeeld aan nemen: je vindt het gewoon mooi en basta. Wat heb je laten zetten, als ik vragen mag?

Debby -

Gewoon doen! Ik kan de mijne niet meer verstoppen inmiddels :’)

Zoë -

Hihi, nee! Maar bij jou past het ook zo tof allemaal! Alsof het al deel uitmaakte van je lichaam toen je geboren was 😉

Fabv -

Ik hou van tattoo’s maar met mate (bij mij dan). Mijn 1e tattoo was Sankofa, heel mooi teken, op mijn schouder (in kleur helaas). Daarna kwam liefde in het chinees (hoe cliché) en daarna Ohm op mijn enkel. Onlangs heb ik Sankofa nog een keer laten zetten, maar dan strak zwart op de binnenkant van mijn pols. En ooit komen er nog wel een paar bij als het goed voelt…

Manja -

Waarom vind je het jammer dat hij in kleur is?

Zoë -

Ik wilde hetzelfde vragen: waarom vind je het jammer dat ‘ie in kleur is? Heb je er last van? Ik hoor van sommige mensen dat kleur sneller kan irriteren.

Helena -

Zelf een veer met twee vogeltjes op de zijkant van mijn ribbenkast om vrijheid te weer te geven en het idee van reizen en niet gebonden zijn. Ook heb ik een witte lotus (vind ik zelf heel bohémien) op mijn pols, in volledig witte inkt voor mijn grote liefde voor yoga en om me te herinneren aan mijn innerlijke rust.

Zoë -

Mooi!! Ben benieuwd hoe ze er in het echt uitzien!

Manon -

Wauwww! Ik ben blij dat ik nu het tofste mens ter wereld wel ken, ik vind een Human Rights tattoo ook wel wat voor je weet niet of je dat al kent maar is in principe een gratis project waarbij je 1cm2 van je huid geeft voor de rechten van de mens, is zelf mijn eerste tattoo en ik heb er nooit spijt van gehad het heeft een mooie betekenis en is ook zo klein dat je er eigenlijk geen spijt van kan krijgen.. :) en so what een oma met tattoo lijkt mij persoonlijk super cool, ik neem binnenkort een tweede.

Zoë -

Jaaa, dat zou dit jaar MISSCHIEN m’n eerste tattoo worden. Ze stonden op Buiten Westen en daar was ik ook. Jammer genoeg zat het na 20 minuten na de start van het festival al vol!
En wat betreft de oma-stilo: je hebt helemaal gelijk. Hehe!

Jorien -

Mooie inspiratie! Mijn favorieten hier zijn het ohm-teken en de tekst van het eerste plaatje, wat is die mooi! Vroeger was ik helemaal geen fan van tattoo’s, maar ik heb er nu 2. En het is waar wat ze zeggen, na de eerste wil je er meer ;).
Na het overlijden van mijn opa heb ik een tattoo laten zetten op mijn rechter-rib. Een vlinder, die staat voor het losraken van de ziel van het lichaam. Zo heb ik dat echt ervaren na mijn opa’s dood: het lichaam als een ‘leeg’ omhulsel. Het zag er nog wel uit als opa, maar het was hem niet meer, zeg maar.. Ook staat de vlinder voor persoonlijke groei en vrijheid. Sinds 1,5 jaar heb ik ook de geboortedata van mijn ouders tussen mijn schouderbladen staan, als eerbetoon aan hun :)
Voordat ik de tatoeages liet zetten is er een hele tijd overheen gegaan om na te denken of ik het wel echt wilde. En op welke plek dan. Maar zoals Lisanne ook zegt, als het idee in je hoofd blijft spoken, moet je gewoon de stap nemen :)

Jessica -

Ja, ik ben helaas zelf een echte cliché lover! Voor nu heb ik een hondenpoot afdruk op mn enkel, voor mijn liefde voor honden (en alle andere dieren), en mijn onafhankelijkheid (ik bewandel nu mn eigen pad). Geloof me, zodra je er 1 heb is de grens ongeveer 70% lager voor de volgende! Ik heb 1001 ideeën in mn hoofd, maar ik wil voor mezelf echt geen cliché veer of dromenvanger meer. Alleen nog maar custom of zelfgetekende designs voor mij! Nu alleen nog sparen en dan komt toch echt die halve sleeve in zicht 😉

Lisanne -

Mooi plaatjes hoor!
Ik heb zelf sinds een paar maanden 5 zwaluwen getatoeëerd. Bijna precies zoals op de foto in het artikel, maar dan op mijn rug. Onder mijn schouderblad, naar m’n zij toe.
Vorig jaar is mijn vader overleden aan kanker en in de tatoeage zit as van hem. Zwaluwen stonden vroeger symbool voor schippers, mijn vader komt uit een schippersfamilie. En ze staan voor thuiskomen na een lange reis, het gemis van een geliefde en moed en wilskracht. De 5 zwaluwen staan symbool voor ons gezin. Ik ben heel erg blij met deze tattoo! Ik vind het een fijne gedachte dat ik m’n vader altijd met me mee draag en dat de tattoo er nooit meer af kan.
Als het idee niet meer uit je hoofd gaat, is het misschien wel een goed idee :)

Manja -

Wauw wat bijzonder!

Ellen -

Like de inspiratie!
Ben er ook over aan het denken.. Komt vast een dag dat ik er eentje laat zetten 😉
Vind zelf mandala’s ook mooi (en boho :-))

Ben benieuwd wat voor jou het ohm-teken betekent?

Liefs Ellen

Manja -

ow ik had een verhaal getypt en toen liep hij vast, dus opnieuw :(
De teksten zijn niet helemaal mijn stijl, ik ben meer van ‘een plaatje’ wat het representeert, maakt het wat abstracter

Ik heb zelf een enkelbandje, als een elastiekje eromheen minimalistisch, maar toch met een idee. Toen ik hem ging zetten wilde ik dat hij strak werd en perfect, hij had hem op mn enkel gedrukt, en toen liep hij een beetje scheef. Hij zei, het bandje kan nooit perfect zijn, je beweegt, je loopt etc, dus toen dacht ik, dit is precies de reden dat ik hem neem, loslaten van controle. Laat het los en hij zit goed. elke keer dat (alleen) ik zie dat hij ietsje pietsie schuin loopt denk ik weer, loslaten, erg therapeutisch haha en ben er daarom erg blij mee.
Eind september wordt nr 2 ontworpen. Dat is nog wat lastiger, waarschijnlijk een combi van lotus, een unalome en groen (watercolor) van de hartchakra. Maar het mag niet te druk worden, ik heb nu twee totaal verschillende voorbeelden in mijn hoofd en ben heel benieuwd wat het wordt. Unalome staat voor de weg die we bewandelen naar het vinden van enlightenment, lotus staat daar eigenlijk ook voor en groen dmv liefde uit het hart.

Ben benieuwd naar jou uiteindelijke keuze!

Zoë -

Wow, inderdaad: wat een therapeutische tattoo. Cool!
Ik ben ook erg benieuwd naar mijn uiteindelijke keuze :) Hihi.

Reageer ook