KUNST & CULTUUR

Om te onthouden // 1000 Photos

Vorige maand schreef ik over 1000 Drawings. Op 19 april 2013 stond De Brakke Grond in het teken van dit bijzondere evenement, waarvan de opbrengst naar Favela Painting is gegaan. De ‘doodle’ die ik die avond heb uitgekozen heeft een mooi plekje in mijn huis gekregen! Na 1000 Drawings is het nu tijd voor 1000 Photos, eveneens een initiatief georganiseerd door 1000 Ideas Foundation. In grote lijnen hetzelfde idee, maar met net wat andere ingrediënten in de mixer, in plaats van:

  • Tekeningen/ ‘doodles’ als inzending, spelen nu foto’s de hoofdrol
  • Favela Painting als goed doel, gaat de opbrengst van dit evenement naar Young in Prison
  • De Brakke Grond als locatie, is de Melkweg Galerie nu the place to be

A picture is worth a 1000 words: DIY!
1000 Photos is de eerste Do-It-Yourself fototentoonstelling, zorg dus dat je deze primeur niet mist. Iedereen kan vanaf a.s. donderdag een zelfgemaakte foto –binnen het thema Inside/Outside– doneren voor het goede doel. Tot 16 juni vult de Melkweg Galerie zich met alle inzendingen en tijdens de finale/ feestelijke tentoonstelling zijn alle foto’s te koop voor € 10 per stuk. Kan je niet wachten tot 16 juni, goed nieuws: de geleidelijk groeiende tentoonstelling is van woensdag t/m zondag van 13.00-20.00 uur gratis te bewonderen.

1000 photos

Young in Prison (YiP)
De opbrengst van dit evenement gaat naar Young in Prison. Deze stichting biedt minderjarigen in gevangenissen in Zuid-Afrika, Suriname, Malawi en Colombia een uitzicht op een toekomst in vrijheid. YiP doet dit door ‘het ontwikkelen van allerlei creatieve projecten gericht op zelfontplooiing en samenwerking, op praktische vaardigheden die van waarde zijn voor het (kunnen) leven in vrijheid. Doordat kinderen zelf iets creëren, ontwikkelen ze de mogelijkheden om hun eigen toekomst vorm te geven’. Een bewonderenswaardige stichting, die deelnemers aan deze tentoonstelling ongetwijfeld de nodige inspiratie geeft voor een ultieme PIC binnen het thema Inside/Outside.

Thursday ToPICS
Aanstaande donderdag gaat 1000 Photos van start en is gelijk de eerste editie van Thursday ToPICS. Thursday ToPICS vindt viermaal plaats (16, 23, 30 mei en 6 juni, van 20.00-22.00 uur), je kunt op die avonden gratis naar de Melkweg Galerie voor een wisselende programmering per donderdag (lezing, film, portfolio-review etc). Laat je verrassen zou ik zeggen!

1000 Photos Amsterdam
Melkweg Galerie | Marnixstraat 409, Amsterdam
Opening: donderdag 16 mei, 20.00 – 22.00
Open: wo t/m zo, 13.00 – 20.00 (gratis)
Finale avond: zondag 16 juni, 17.00-20.00, kaarten kosten online €14 (incl. een donatie aan het goede doel en één gratis foto).

Check Facebook en Tumblr om op de hoogte te blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.