3 x doen op het Happinez Festival + winactie

Heb jij het weekend van Happinez Festival ook al geblokt in je agenda? Maar liefst 61 sprekers, yogi’s en meditatieleraren uit binnen- en buitenland komen op 15, 16 en 17 september naar Fort Voordorp om hun kennis en inzichten met je te delen. Genoeg inspirerende lezingen, workshops, muziekoptredens, yogasessies en heerlijk eten om jezelf te voeden met enkel positieve vibes.

Meditatie, zingeving, bewustzijn, spiritualiteit, yoga en het vinden van rust en geluk in jezelf: onderwerpen die je tegenkomt in Happinez magazine én ook zeker op Happinez Festival. Deze drie inspirerende lezingen wil je in ieder geval niet missen:

1. Leer in 16 seconden mediteren met Davidji

Mediteren en stilzitten is niet voor iedereen even makkelijk. Toch stelt de Amerikaanse meditatiegoeroe Davidji dat iedereen kan leren mediteren in 16 seconden. Als je excuses hebt waarom je het niet zou kunnen of willen, schijnt hij dit zonder moeite te kunnen weerleggen. Ikzelf ben pas recentelijk gemotiveerd geraakt om van mediteren een dagelijkse gewoonte te maken (tenzij Savasana na een yogales ook voor mediteren doorgaat?) en ben dus erg benieuwd naar zijn lezing. Niet in de laatste plaats omdat mijn moeder maar één wens heeft tijdens dit festival: Davidji ontmoeten. Tip: bekijk ook Zoë’s video met tips om te beginnen met mediteren.

2. Happ.talk Spiritueel geld verdienen met Evelyn van Hasselt en Karlijn Visser

Gebaseerd op de TEDtalks – je weet wel, die korte inspirerende peptalks – vind je dit jaar op Happinez Festival de Happ.talks. Diverse interessante sprekers delen hun inzichten met je, in slechts vijftien minuten. Instant inspiratie dus! Ik verheug me vooral op de Happ.talk door Evelyn en Karlijn van online lifestyle magazine Holistik. Ze gaan een omstreden onderwerp bespreken: spiritueel geld verdienen. Nogal een paradox, zou je denken. Yoga, spiritualiteit, welzijn: het lijkt allemaal lijnrecht tegenover geld verdienen te staan. Of toch niet? Karlijn en Evelyn dagen je uit om geld als een uitwisseling van energie te zien en deze in balans te brengen.

3. Marieke Eyskoot over alles wat je wilt weten over duurzamer leven

Wellicht ken je Marieke al van het boek ‘Talking Dress’ en duurzaamheidsbijbel ‘Dit is een goede gids’ die recent verscheen. Zelfs als je al langer geïnteresseerd bent in duurzaamheid, brengen haar boeken nieuwe inzichten. Denk aan: objectieve informatie over kleding, verzorging, eten, reizen en wonen, interviews met duurzame ondernemers en leuke adressen. Over haar lezingen wordt gezegd dat ze menig Nederlander inspireren om een stukje groener te gaan leven.

Verder kun je je opgeven om de dag mindful te beginnen met een ontbijt aan een mooie gedekte tafel, meehelpen een bloemenmandala te maken (iets dat mij met weemoed terug doet denken aan mijn Yoga Teacher Training in Bali!), ukelele leren spelen met de dames van Uked of een traantje wegpinken bij de première van de film Walk With Me over het leven van een Boeddhistische monnik. Alles op Happinez staat in het teken van persoonlijke ontwikkeling, mindfulness en natuurlijk happiness! Wedden dat je naar huis gaat met bergen inspiratie en waardevolle inzichten om toe te passen in je eigen leven?

Win!

Deze winactie is gesloten. Gefeliciteerd, Wieke!

Bekijk de festivalspecial om te ontdekken wat er allemaal te beleven valt!

Info

Wat: Happinez Festival @ Fort Voordorp in Groenekan
Wanneer: 15, 16 en 17 september
Tijd: vrijdag & zaterdag van 10.00 uur tot 19.00 uur en zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur
Tickets: Haal je hier
Facebook: Klik dan hier

Foto’s door Zoë

Iris is freelance tekstschrijver voor bedrijven die zich bezighouden met duurzaamheid. Ook deelt ze op haar blog verhalen over haar eigen reis naar bewuster, natuurlijker en duurzamer leven. Dit jaar is zij in Nederland, maar vanaf volgend jaar verhuist zij met haar vriend naar Portugal om daar een eigen eco-project op te zetten.
Je kunt haar volgen via haar blog, Instagram, Facebook, Pinterest en Twitter.

20 reacties

Marjolijn -

Rupert Isaacson, die zou ik zo graag willen horen spreken! Mijn afstudeerscriptie schreef ik (al ruim 8 jaar geleden:-)) over Therapie met paarden en het boek ‘De Paardenjongen’ die hij schreef, sloot daar destijds prachtig bij aan. Nu ik zelf jongeren met autisme begeleid zou ik het echt enórm tof vinden om me wederom door hem te laten inspireren en hem in levende lijve te horen spreken!

Guinevere -

Ten eerste, wat een geweldig leuke winactie.

Ik ben heel erg benieuwd naar: ‘Een nieuwe kijk op geluk’ door Ingenieur Mo Gawdat.

Ik zou ontzettend graag kaartjes voor het Happinez festival willen winnen en ik zal jullie vertellen waarom.

Ik zit in het laatste jaar van de middelbare school en ik houd mijn eindwerkstuk over: ‘Geluk’. Nu is het Happinez festival natuurlijk de meest inspirerende plek waar je van alles over dit thema te weten kunt komen. Ik zou dolgelukkig zijn als ik win want ik denk dat dit een hele mooie ervaring zou zijn en dat ik hier heel veel inspiratie uit zou kunnen halen. Voor mij zou het ook een hele mooie motivatie zijn voor dit schooljaar.

Het lijkt me heel bijzonder om dit samen met mijn moeder te doen want ik weet dat zij dit festival ook heel speciaal en leuk zou vinden.
Mijn moeder geeft zelf namelijk ook yoga en is ontzettend open-minded. Ze voelt echt als een vriendin en daarom lijkt het me geweldig om deze kaartjes te winnen.
Ik gun haar dan ook zeker een fijn relaxte ervaring.

Veel liefs van mij,

Guinevere (17 jaar)

Laura -

Ik kijk enorm uit naar het maken van de bloemenmandela.
Zelf kleur ik al regelmatig mandela’s voor volwassenen, maar iets nieuws met bloemen lijkt me geweldig.
Overigens kijk ik ook veel uit naar de andere activiteiten, het lijkt me een heerlijk ZEN evenement.

Goed artikel!

Anita H. -

Ik ben erg nieuwsgierig naar wat hersen­ deskundige Srini Pillay te vertellen heeft!

Claudia -

Ik heb net het boek ‘ontspullen’ van James Wallman gelezen en ben daardoor enorm geïnspireerd. Ik ben heel benieuwd naar zijn lezing op het festival!

Bianca -

Ik zou héél graag de workshop over duurzaam leven willen bezoeken. Ben aan het twijfelen om haar boek te kopen dus dit zou een mooie eerste kennismaking kunnen zijn :-) Afwachten maar…

Dani -

De sessie over ademhaling van Rajshree Patel lijkt me heel interessant en ook die over hooggevoeligheid van Susan Marletta Hart. Ook de happ.talks lijken me leuk! Eigenlijk spreken alle sessies van het Festival me aan! :) En het lijkt me heerlijk om over de festival markt te struinen…de bloemenmandala lijkt me ook heel bijzonder en het meditatieconcert van Spirit Connection. Kortom er zijn genoeg leuke activiteiten waar ik helemaal happy van word :)

Nienke -

Ik verheug me ontzettend op dit festival, want kaarten winnen of niet, gaan doen we toch! Davindji interesseert mij in het bijzonder. Na kortgeleden mijn schoonvader te hebben verloren na een ziektebed van 9 weken staat ons leven behoorlijk op zijn kop. Ik ben benieuwd naar Davindji zijn meditatie ervaring en tips en hoop dit ook te kunnen toepassen voor meer innerlijke rust.

Anita -

Ik heb niet direct een voorkeur voor een bepaalde workshop of lezing – hoewel…Brandon Bays toch wel weer! Ik vind alleen al de sfeer opsnuiven en door me heen laten gaan geweldig! Een dag alleen maar mooie mensen om je heen in een inspirerende creatieve sfeer; daar word je gelukkig van! Heerlijk!!

Francis -

Ik zou heel graag naar Elizabeth Lesser gaan. Bij alle veranderingen die ik in mijn leven aan het doorvoeren ben kan ik wel wat inspiratie van deze vrouw gebruiken!

Brenda -

Ow wauwie ik wist niet dat er zoveel boeiends te beleven is op het festival! Waar ik in ieder geval naar toe zou gaan is Lorna Byrne die gaat spreken over Engelen.

En daarnaast zou graag willen leren mediteren van Davidji, ademhalen met Rajshree Pate, een nieuwe kijk op geluk krijgen bij Ingenieur Mo Gawda, meer leren over de helende reis met Brandon Bays en nog veel meer!

Wieke -

Wat lijkt het me leuk om naar Marieke Eyskoot gaan. Al veel bezig met duurzaamheid, maar het kan echt nog wel meer. Ik laat me graag inspireren op dit mooie festival!! Krijg er helemaal zin in!
<3

Ina -

Ik zou heel graag na Happ.talk omdat ik graag iets aan de wereld terug wil geven wat de mensen hulpt en waarvan ik ook kan leven. :-)

Erika -

Ik zou dolgraag het mooie verhaal willen horen van Rupert Isaacson! Wat ontzettend gaaf hoe hij te paard (!) Met zijn autitische zoontje de wereld heeft gezien! Het lijkt me fantastisch dit te mogen horen en inspiratie op te doen:)

Conny -

Mantra’s zingen, dat is wat ik graag wil leren. Gedeelde klanken zorgen voor verbinding 🎶

Hester -

Ik zou erg graag naar de lezing van Marieke Eyskoot willen gaan! Ik heb al lang in mijn hoofd dat ik graag eerlijk zou willen leven: in mijn ogen o.a.: ik wil eerlijk geproduceerde kleding kopen, biologisch gaan eten en bewuster omgaan met mileuvervuiling. Maar deze dingen voelen voor mij als een ongelooflijke stap met een behoorlijk prijskaartje. Toch zou ik graag willen weten hoe ik langzaamaan bewuster zou kunnen leven en een minder grote voetafdruk achterlaat op deze aarde. Alleen daarom al lijkt het mij een super ervaring, en dan heb ik het nog niet eens gehad over de andere dingen die me erg leuk lijken 😁

Fleur -

Zo leuk om zoveel verschillende workshops en activiteiten te zien waarvan velen wel iets hebben wat mij aanspreekt. Ik denk dat er heel veel sprekers zijn die mij kunnen voeden en op weg kunnen helpen. Toch ben ik het meest nieuwsgierig naar Emily Esfahani Smith. Wat maakt mijn leven de moeite waard en hoe geef ik betekenis aan mijn leven. Met keuzes die ik heb gemaakt en paden die ik ben ingeslagen kan ik mezelf vaak die vraag stellen. Hoe kan ik die vraag voor mezelf beantwoorden en daar tevreden mee zijn? Ik ben heel nieuwsgierig!

Laura -

Oooh Haemin Sunim is er ook! Zijn boek heeft me eindeloos ontroerd, hem horen spreken zou de wereld voor me betekenen! Oh en alle yogalesjes klinken ook heerlijk. En ik ben dol op mantra zingen. Meer leren over high sensitivity vind ik ook altijd heel erg interessant omdat het me zoveel inzicht geeft in mezelf.

– Lang verhaal kort: het lijkt me onwijs gaaf om een dagje bij het festival te kunnen zijn! Ik doe mee :) Fingers crossed!

Ilva -

Ik zou heel graag naar de lezing willen van Marieke Eyskoot, heb haar boek thuis liggen en duurzamer leven wil ik zoveel mogelijk! Daarnaast lijkt het me super om yoga te doen op het festival en mij wat meer te verdiepen in meditatie! Genoeg redenen om te winnen!! 😁

Diede -

Graag zou ik met een vriendin naar Happ.talk gaan omdat we allebei veel kwaliteiten hebben maar het soms onmogelijk lijkt juist met deze kwaliteiten in de huidige maatschappij in te voegen.

Reageer ook