INSPIRATIE, REIZEN

3 x Inspirerende reisboeken om te lezen in 2018

Reizen is een van de dingen die ik het allerliefste doe. Al van jongs af aan namen mijn ouders mij en mijn broertje mee naar verschillende landen over de hele wereld. Ik voel me ontzettend gelukkig dat ik al zoveel heb mogen zien, ervaren, beleven en op zoveel verschillende plekken en in verschillende landen heb kunnen wonen. Ik vind het dan ook superinteressant om te lezen over verschillende culturen, nieuwe onbekende plekken, verhalen van reizigers over reizen, mooie fotografie en de psychologie achter reizen en geluk.

Hieronder deel ik een paar leestips voor andere reisliefhebbers!

  • Ikigai: het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven

Ik vind de Japanse cultuur zo fascinerend dat ik er afgelopen zomer naartoe reisde. Op het Japanse eiland Okinawa schijnt het grootste aantal gezonde honderdjarigen ter wereld te wonen. Bizar toch? Helaas was ik te kort in Japan om hier ook even een kijkje te nemen, maar wie weet komt dit nog eens in de toekomst.

Ikigai en betekent iets als ‘de reden van het bestaan’. Heb jij jouw Ikigai al gevonden? Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een Ikigai. Velen zijn er nog steeds naar op zoek. De auteurs interviewden honderden inwoners van het Japanse eiland om erachter te komen wat volgens hen het geheim is voor een positief en gelukkig leven. Het boek geeft je mooie inzichten om jouw eigen Ikigai te vinden.

  • Wie (niet) reist is gek

Ik ben het helemaal eens met deze titel! Maar een beetje gek is goed, toch?! Reiziger en psycholoog Ap Dijksterhuis beschrijft in zijn boek welke effecten reizen hebben op ons. Het is geen geheim dat reizen zorgt voor inspiratie en creativiteit, ons brein soepel houdt, ons gelukkiger maakt en zelfs ons leven verlengt. Snel maar weer op vakantie dus! Als reiziger heb ik ook regelmatig last van “wegwee” zoals hij het mooi beschrijft: het weg willen zijn, weg van het bekende. Jullie ook?

  • Australië op blote voeten

Alle Australië liefhebbers, opgelet! Dit boek vertelt het verhaal van Marlo Morgan, een vrouwelijke Amerikaanse arts die de uitdaging aangaat om met de Aboriginals op een trektocht van drie maanden door de outback van Australië te gaan. Ze geeft al haar bezittingen af en eet voornamelijk insecten als voedsel tijdens dit primitieve avontuur. Het boek geeft inzicht in de eeuwenoude leef- en denkwijze van de Aboriginals. Hoewel later is gebleken dat Marlo waarschijnlijk helemaal niet mee is geweest op deze tocht, blijft het alsnog een intrigerend boek.

Processed with VSCO with a8 preset

Welke reisboeken missen nog in dit rijtje? Vertel het ons in de comments!

Liefs, Yasmin

Deze al gelezen? Mijn 2016 in boeken en Boekreview: Wild

Je kunt Yasmin persoonlijk volgen op Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.