4 x Inspiratie // YouTube als sport

Ik heb altijd veel gesport: als kind zat ik op judo, als puber op volleybal en als jongvolwassene op dansen. Bij alle vormen van trainingen had ik een vast rooster en daardoor zat m’n week ook altijd snel vol. Ik was altijd in beweging en eigenlijk altijd fit. Soms mis ik die tijd…

Want sinds een paar jaar ben ik een digital nomad en dan schiet regelmatig sporten er bij in. Sinds een paar weken heb ik echter YouTube ontdekt als ultieme work-out-buddy. Ik maak het nu (weer) routine om één keer per dag te bewegen: wat voor vorm dan ook. YouTube is briljant als het gaat om trainingen, vind ik, en heeft veel potentie om mensen thuis én op reis meer te laten bewegen. Daarom deel ik vandaag enkele video’s met jullie waar ik fan van ben. Deze work-outs doe ik inmiddels geregeld thuis of als ik op reis ben. Misschien heb jij er ook wat aan!

1. RSI

https://www.youtube.com/watch?v=Ub8afedu5GQ

Ergens op de dag wil ik deze video één keer gedaan hebben. Deze yogavideo gaat mij niet om het meditatieve gedeelte; maar met name om het rekken en strekken. Ik heb best wel heftige RSI-klachten en sinds ik dit doe zijn de klachten al verlicht. Ik heb het gevoel dat het erg behulpzaam is!

FYI: ik ben geen hippie die bijzonder veel aan yoga doet en daar specifiek ‘zen’ van word. Ik word juist ‘zen’ van dansen – maar daar heb ik in dit artikel al alles over verteld.

Deze video is gemaakt door PsycheTruth.

2. Armen

https://www.youtube.com/watch?v=i299Oy_zRz0

Gecombineerd met bovenstaande problemen vind ik het belangrijk m’n armen veel te bewegen, omdat ik dagelijks in dezelfde houding achter de computer zit. Deze video is eigenlijk goed tegen ‘bat wings’, dus het kan sowieso geen kwaad als je iets ouder wordt ;).

Deze video is gemaakt door Tracy Campoli.

3. Bubble Butt

https://www.youtube.com/watch?v=ZWLDWuRIl2o

Ik vind het heerlijk om oefeningen te doen voor m’n benen en billen (Hello, zwaartekracht! Hello, cellulitis!). Daarnaast heb ik een paar jaar geleden m’n knieschijf verdraaid en m’n enkel gebroken, dus het kan bij mij nooit kwaad m’n benen en spieren wat sterker te maken. Geef mij die bubble butt van Vicky maar.

Deze video is gemaakt door womensworkoutchannel.

4. Buik

https://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474

Deze video is een goede work-out voor je buik – ik vind ‘m erg lekker. En het muziekje maakt dat je mee kan gaan in het tempo.

Deze video is gemaakt door Passion4Profession.

Train jij voldoende en zo niet, zou je YouTube als je “personal trainer” kunnen beschouwen?

 

15 reacties

Eva - eighty7 -

Ik mag ook wel weer eens wat sporten dus dank voor t delen! :))

Marte -

Heel graag gedaan Eva!

Lizet -

Die Neck & Schoulder Pain Relieve is ook precies wat ik nodig heb! Ik vind alleen dat mens echt heeeel vervelend (shut up about The Voice please), dus ga die oefeningen maar uit m’n hoofd leren, haha.

Marte -

Haha, dat komt inmiddels ook lichtelijk m’n strot uit. Maar ik zet het gewoon heel zacht!
Voor mij is het meer dat ik het echt zo lang doe als iemand zegt wanneer het tijd is om weer iets anders te doen. Als ik het zelf zou doen, komt het erop neer dat ik het maar 5 minuten doe 😉

Yneke -

De eerste video is erg fijn voor RSI klachten inderdaad, gelijk even gevolgd! Thanks :)

Marte -

Wat fijn!! Goedzoo!

Charlotte -

Nice!! De eerste en laatste ga ik zeker eens doen nu ik hele dagen achter de pc zit en mijn rug zo vast zit als een houten hark en 1 houding nou ook weer niet zo voorspoedig is voor je lichaam. Thanks :)

Rowan -

Ik vind Youtube filmpjes altijd heel handig als ik geen zin/tijd heb om naar de sportschool te gaan. Zo kijk ik bijvoorbeeld vaak naar Blogilates.

Vera -

Ah fijn dat je dit deelt! Ik ga het ook eens proberen. Sindskort ben ik begonnen met Moderne Dans en dat is meestal 2 keer per week. Zo’n houvast werkt voor mij ook goed.

Manja -

Ik volg(de) heel veel online yogalessen, maar niet via youtube. Lekker makkelijk, maar minder gezellig. Helaas heb ik sinds een paar maanden een handblessure die maar niet overgaat dus de laatste tijd doe ik eigenlijk te weinig :(

Charlotte -

He Manja, -geen reclame- ik weet dat een yogadocente waar ik veel les van volgde (skadi van paasschen) ook een armblessure had en door yin yoga is ze nu pijnvrij. Misschien helpt je dat. Ze heeft een boek geschreven met daarin wat oefeningen! of je kunt op google natuurlijk yin oefeningen zoeken. Hoop dat het helpt :-)

Manja -

Hey Charlotte, thanks! Ik loop al bij de handfysio ervoor, soort van overbelaste spier in mijn duimmuis door instabiliteit, die zegt dat ik rust moet houden, maar is beetje moeilijk als je zelf yogadocent bent hihi. Maar ik zal haar eens googlen, misschien heb ik er iets aan.

Reageer ook