INSPIRATIE

4 x Inspiratie // YouTube als sport

Ik heb altijd veel gesport: als kind zat ik op judo, als puber op volleybal en als jongvolwassene op dansen. Bij alle vormen van trainingen had ik een vast rooster en daardoor zat m’n week ook altijd snel vol. Ik was altijd in beweging en eigenlijk altijd fit. Soms mis ik die tijd…

Want sinds een paar jaar ben ik een digital nomad en dan schiet regelmatig sporten er bij in. Sinds een paar weken heb ik echter YouTube ontdekt als ultieme work-out-buddy. Ik maak het nu (weer) routine om één keer per dag te bewegen: wat voor vorm dan ook. YouTube is briljant als het gaat om trainingen, vind ik, en heeft veel potentie om mensen thuis én op reis meer te laten bewegen. Daarom deel ik vandaag enkele video’s met jullie waar ik fan van ben. Deze work-outs doe ik inmiddels geregeld thuis of als ik op reis ben. Misschien heb jij er ook wat aan!

1. RSI

Ergens op de dag wil ik deze video één keer gedaan hebben. Deze yogavideo gaat mij niet om het meditatieve gedeelte; maar met name om het rekken en strekken. Ik heb best wel heftige RSI-klachten en sinds ik dit doe zijn de klachten al verlicht. Ik heb het gevoel dat het erg behulpzaam is!

FYI: ik ben geen hippie die bijzonder veel aan yoga doet en daar specifiek ‘zen’ van word. Ik word juist ‘zen’ van dansen – maar daar heb ik in dit artikel al alles over verteld.

Deze video is gemaakt door PsycheTruth.

2. Armen

Gecombineerd met bovenstaande problemen vind ik het belangrijk m’n armen veel te bewegen, omdat ik dagelijks in dezelfde houding achter de computer zit. Deze video is eigenlijk goed tegen ‘bat wings’, dus het kan sowieso geen kwaad als je iets ouder wordt ;).

Deze video is gemaakt door Tracy Campoli.

3. Bubble Butt

Ik vind het heerlijk om oefeningen te doen voor m’n benen en billen (Hello, zwaartekracht! Hello, cellulitis!). Daarnaast heb ik een paar jaar geleden m’n knieschijf verdraaid en m’n enkel gebroken, dus het kan bij mij nooit kwaad m’n benen en spieren wat sterker te maken. Geef mij die bubble butt van Vicky maar.

Deze video is gemaakt door womensworkoutchannel.

4. Buik

Deze video is een goede work-out voor je buik – ik vind ‘m erg lekker. En het muziekje maakt dat je mee kan gaan in het tempo.

Deze video is gemaakt door Passion4Profession.

Train jij voldoende en zo niet, zou je YouTube als je “personal trainer” kunnen beschouwen?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.