ETEN

4 tips voor een makkelijke BBQ voor vrouwen

Onlangs nodigde Boursin ons uit om het nieuwe receptuur van hun fameuze “Knoflook & Kruiden” roomkaas te proeven tijdens een lekkere BBQ óf borrel. Dat pakte ik natuurlijk hippiestyle in. Daarom nodigde ik m’n (vegetarische) vriendinnetjes uit voor een barbecue op mijn bohemian balkon (in wording). Hierdoor kwamen we, naast de proeverij, ook op het idee om onze beste ‘vrouwelijke & vegetarische BBQ-tips’ te geven. Want ja, ook vrouwen die vegetarisch zijn kunnen barbecueën:

Boursin x Tips Makkelijke BBQ Vrouwen 5

1. Koop een kant-en-klare zak. Jawel: super verwend misschien, maar het is ZO handig! Je betaalt er relatief misschien net even iets meer voor, maar in principe leg je ‘m neer in de BBQ, steek je ‘m aan en doet deze verder het werk voor jou. Kan je snel weer de aandacht geven aan je vriendinnetjes en je glas wijn. Hoe fijn is dat?

Boursin x Tips Makkelijke BBQ Vrouwen 4

2. Wij gingen voor een vega-BBQ. Ergens dacht ik dat er maar weinig keuze was in gerechten, maar dit bleek verdomd makkelijk te zijn. Als je spiesjes hebt, is het bijvoorbeeld echt super leuk om groentespiesjes te maken. Het is zo makkelijk (bedenk alle groenten die jij lekker vindt) en prik ze er met alle meiden op. Zo kozen wij voor paprika, champignon, courgette en aubergine. Ook maakten we vegaburgers klaar. Deze kochten we kant-en-klaar en kunnen ook prima op de BBQ. Ze smaken zelfs net iets lekkerder! Hoezo moeten barbecues per se iets te maken hebben met mannelijkheid en vlees?

Boursin x Tips Makkelijke BBQ Vrouwen 2

3. Boursin is oprecht een fijne lekkernij voor bij de BBQ. Koop je brood bij de bakker en you’re good to go. Kies liever voor gezonder brood, zoals brood op basis van zuurdesem (i.p.v. gist) of brood van andere granen zoals speltbrood. Geloof me, dit is lekkerder dan een wit stokbrood en een stukje gezonder. Tip: probeer ook eens een plakje komkommer als onderlegger, extra lekker!

Boursin x Tips Makkelijke BBQ Vrouwen 1

4. Scoor een watertap en vul ‘m met fruitwater. Fruitwater maken is leuk en het is ZO verdomde lekker. Doe er bijvoorbeeld komkommer en watermeloen in, zoals je hier bij mijn voorbeeld kan zien. Yummy! Traktatie voor het oog en het houdt jullie gehydrateerd.

Conclusie

Boursin x Tips Makkelijke BBQ Vrouwen 3

Tja, we kunnen heel lang praten over wat we van de nieuwe variant van Boursin vonden, maar de enige echte feedback die ik kreeg was: lekker!! Dat is onze unanieme mening. Er zit drie keer meer kruiden in deze variant dan de variant die we kenden en dat proef je. Hij is daardoor wat sterker van smaak en als je van kruiden houdt, is hij er daarom alleen maar op vooruit gegaan. “Ja, gewoon echt lekker ja!”

En dan, de tweede unanieme conclusie: vrouwen (en vegetariërs) kunnen barbecueën! Geen man meer nodig deze zomer, trust us.

Destiny-s-Child-in-Independent-Women-Part-I-music-video-destinys-child-30898154-400-225

Bron.

Dan rest mij nog één vraag: ga jij liever meer barbecueën of meer borrelen deze zomer? Laat je reactie hier achter.

Dit artikel is in samenwerking geschreven met Boursin. Lees de disclaimer voor meer info.