REIZEN

4 x Hotspots in Kreuzberg 36, Berlijn

Kreuzberg 36 wordt ook wel SO 36 genoemd, waarbij SO voor Südost staat en 36 voor de voormalige postcode. Toen de muur er nog stond, was dit deel van Berlijn aan drie zijden omsloten, wat de ontwikkeling van een alternatieve cultuur tot gevolg had. Het alternatieve publiek is inmiddels verhuisd naar Friedrichshain, maar de Turken zijn veelal gebleven. In de buurt rond de Oranienstrasse vind je het centrum van het Turkse Berlijn, met restaurantjes, winkels, reisbureaus en een hamam. Hier woont de grootste Turkse gemeenschap buiten Turkije. SO 36 wordt dan ook wel ‘Klein Istanbul’ genoemd.

Kreuzberg 36 Hotspots - 18

Er is genoeg leuks te doen in dit buurtje, maar vandaag laat ik je 4 hotspots zien:

VOO

Kreuzberg 36 Hotspots - 10

Kreuzberg 36 Hotspots - 11

Kreuzberg 36 Hotspots - 12

Kreuzberg 36 Hotspots - 13

De conceptstore VOO ligt verstopt aan in een binnenhofje. Je moet echt even goed opletten hier, want je loopt er zo voorbij. Eenmaal in het hofje en in de winkel is het echter stunning. Het interieur is clean & minimalistisch en de producten zijn allemaal uniek. Je vindt er mode, schrijfwaren, cosmetica en leuke cadeaus. Ook vind je er een leuk koffiebarretje.

Oranienstrasse 24, Berlijn

Planet Modulor

Kreuzberg 36 Hotspots - 1

Kreuzberg 36 Hotspots - 2

Kreuzberg 36 Hotspots - 3

Vind je kunst, design en interieur leuk of ben je een echte DIY-er? Planet Modulor is your go-to place! Het is het nieuwe creatieve verzamelgebouw in Kreuzberg, geïnitieerd door de winkel voor kunstenaarsbenodigdheden Modulor. Naast een groot creatief warenhuis vind je er tientallen andere creatieve bedrijven.

Prinzenstrasse 85, Berlijn (Moritzplatz)

Vabrique

Kreuzberg 36 Hotspots - 5

Kreuzberg 36 Hotspots - 6

Kreuzberg 36 Hotspots - 7

Kreuzberg 36 Hotspots - 8

Kreuzberg 36 Hotspots - 9

Ben je op zoek naar een hip lunchtentje dat totaal afgelegen ligt? Ga naar Vabrique. In eerste instantie word je al amazed door de prachtige street art op het grote gebouw waar je doorheen moet lopen, vervolgens zit je in een licht, ruim & heerlijk plekje. Je denkt dat je in the middle of nowhere bent, en toch voelt het schattig en dorps aan.

Ritterstrasse 12, Berlijn

Bateau Ivre

Kreuzberg 36 Hotspots - 14

Kreuzberg 36 Hotspots - 15

Kreuzberg 36 Hotspots - 17

Kreuzberg 36 Hotspots - 16

Een ander idee voor een lunch of borrel is Bateau Ivre. Totaal andere setting, maar met een heel eigen sfeertje. Bateau Ivre is de betere keus met een grote groep of een lazy Sunday morning. Je kunt er uren zitten voor Frühstück bijvoorbeeld. Vraag om een plaat met allerlei hapjes aan en je zit aan je stoel vastgeplakt. Het is in zekere zin niet ‘hip’, gewoon lekker aangenaam!

Oranienstrasse 18, Berlijn

Kreuzberg 36 Hotspots - 4

Heb je nog meer tijd? Vergeet in de zomer niet een bezoekje te brengen aan Prinzessinnengarten of breng een bezoekje aan de Hamam op Mariannenstrasse 6.

Meer lezen over Berlijn? Ga dan naar:

Of ga naar het complete overzicht van de reisbestemmingen van Moderne Hippies.