4 x waarom jij een yogaretreat op Ibiza wilt doen

Ibiza.

Alleen al bij het uitspreken van die naam krijg ik kippenvel. Ik ben helemaal niet zo’n mega-avontuurlijke wereldreizigster en gedij perfect in Nederland, maar dit Spaanse eiland heeft mijn hart gestolen. Prachtige strandjes, mooie mensen en die chille ‘vibe’: ik kan me niet voorstellen dat dat iemand ooit gaat vervelen. Een tijdje geleden ging ik naar een yogaretreat op Ibiza en dat werd één van mijn mooiste ervaringen ooit.

Hieronder geef ik je vier redenen waarom jij dit ook op je bucketlist wilt zetten!

Duurzaam reizen - banner

1. Out of your comfort zone

Op Ibiza zijn er veel aanbieders van retreats en allemaal hebben ze een heel eigen vorm. Ik koos voor een toegankelijke yogaretreat, want een stilteretreat leek me toch een beetje te heftig. Maar hé, ook bij dit instapmodel moest ik wel even drempeltje over hoor! Het feit dat ik voor de eerste keer alleen op vakantie ging vond ik al best wel spannend en vervolgens beleef je vrij intieme momenten met volslagen vreemden. Ik had wel even wat tijd nodig om mezelf daarvoor open te stellen, maar uiteindelijk was dat ‘onbekende’ een van de meest bijzondere ervaringen.

Lees ook:

2. Het gaat om jou

Dit is natuurlijk de meest voor de hand liggende reden: tot jezelf komen. Door de langzame sfeer op zo’n retreat ben je écht even weg van de dagelijkse hectiek. Het voelde zelfs een beetje als ‘cheaten’ als ik op mijn telefoon wilde kijken. Gun jezelf gewoon eens dat weekje zonder verplichtingen of dat je de ideale reisgenoot moet uithangen. De hele vakantie gaat het maar om één iemand: om jou! Ik moet toegeven ik dat vrij confronterend vond in het begin, maar op een gegeven moment werd het heerlijk om op mezelf aangewezen te zijn. Ik begon intenser te genieten van mijn omgeving en van interactie met anderen. Ik leefde echt in het nu.

3. Magische sfeer

Ja, ik weet het. Iedereen heeft het erover en ook ik ga dat weer doen. Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen, maar dit eiland heeft gewoon iets magisch dat je ervaren moet hebben. Ook vind je er prachtige natuur, oneindig veel (geheime) stranden, rotsformaties en de allermooiste uitzichten. Op Ibiza heb ik blauwer water gezien dan in Thailand! Ik ben verliefd, dat moge duidelijk zijn.

Lees ook:

moderne hippies ibiza yogaretreat2019-1-2

moderne hippies ibiza yogaretreat2019-1

4. Onverwachte ontmoetingen

Op een retreat ben je natuurlijk niet alleen! Er zijn meer mensen die daar een poging doen om een beetje dichter bij zichzelf te komen. Grote kans dus dat je daar veel open minded en gelijkgestemde mensen gaat ontmoeten. Door de intense sessies die je samen doet, creëer je meteen een hechte band. Je begint dan misschien wel puur voor jezelf aan zo’n vakantie, maar uiteindelijk zijn het deze ontmoetingen die je weer in je hart mee naar huis neemt.

Liefs, Elmay

Elmay is een 26-jarige verhalenmaker die droomt van een boshuisje gevuld met boeken, dieren en bloemen. Volg haar hier op Instagram of lees meer ervaringen op haar blog.
Elmay ging naar een retreat van Retreat Yourself

Duurzaam reizen - boek - Zoë van Liere

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.