KUNST & CULTUUR

5 x Bohemien Filmtips

Door Liselore.

Filmtips Hippie

Inspiratie nodig? Hier zijn 5 filmtips om je bohemien life te kickstarten!

1. Almost Famous

Iconische film van Cameron Crowe, over de piepjonge journalist William die in de jaren ’70 door Rolling Stone op pad wordt gestuurd om een artikel te schrijven over de (fictieve) band Stillwater. On tour ontdekt hij hoe wild het er werkelijk aan toegaat in de rock ‘n’ roll: seks, drugs, madness…. Met een glansrol van Kate Hudson als band-aid (groupie) met een gouden hart (en fantastische kleding!). Groovy! Haar personage is gebaseerd op real life groupie Pamela des Barres, aan wie ik later nog een uitgebreide blogpost zal wijden.

2. Tracks

Tracks is het waargebeurde verhaal van Robyn Davidson, die het in de jaren ’70 aandurfde om alleen vergezeld van haar hond en drie kamelen 2700 kilometer door de Australische woestijn te trekken. Het klimaat, eenzaamheid en barre omstandigheden worden haar soms bijna teveel, maar ze heeft ook bijzondere ontmoetingen: met een ouder echtpaar dat zielsalleen in de outback woont, met aboriginals en met de fotograaf die haar voor National Geographic volgt. Prachtig gefilmd en ontroerend.

3. Crystal Fairy & the magical cactus

Zoals de naam al voorspelt, is Crystal fairy een film over… trippen! Twee Amerikaanse studenten gaan in Chili op zoek naar de San Pedro-cactus, omdat je op mescaline ongelooflijk goede trips kan hebben. Op hun roadtrip ontmoeten ze free spirit Crystal fairy (gespeeld door de altijd fijne Gaby Hoffman, van wiens leven je ook prima een bohemien film zou kunnen maken – haar moeder was een superstar in Andy Warhol’s Factory, ze groeide op in het Chelsea Hotel en ze was als kind een beroemde actrice, tot ze de roem in haar tienerjaren vaarwel zegde om zichzelf te ontdekken) en veel  drugs en avonturen volgen. Spacy and weird – my kinda film!

4. The Invisible Circus

The invisible circus is het verhaal van Phoebe, wiens oudere zus Faith een free spirit was die in de jaren ’70 in Europa rondreisde met haar vriend. In Portugal lijkt Faith te zijn verdwenen. Maar is dat wel het hele verhaal? Tien jaar later reist Phoebe in de voetsporen van haar zus Europa rond (ook naar Amsterdam!) om de waarheid te ontdekken. Zo komt ze ook in aanraking met de duistere kanten van de counter culture waar Faith in verzeild was geraakt. Een prachtig verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jennifer Egan.

5. Y tu mama tambien

Twee tieners maken een roadtrip door Mexico en ontmoeten onderweg de oudere, sexy free spirit Luisa. Onderweg leren de jongens een hoop van haar, over het leven en de liefde. Mooie coming of age-film en een overgetelijke roadtrip!

Bekijk hier over welke films en docu’s we nog meer hebben geschreven.

Liefs, Liselore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.