NON NEW-AGEY SPIRITUALITEIT

5 Meditatie-experts op YouTube

Op YouTube delen experts hun wijsheden: van make-up tot games – de kijker kan een virtuele coach vinden voor – zo goed als – íeder onderwerp.

Meditatie kan je daarom ook zeker leren door middel van YouTube. Ook al klinkt dat misschien wat dubbel – het internet gebruiken om innerlijke rust te krijgen en kalm te worden – blijkt dat, mede door de groeiende populariteit van ASMR en online fitness content, kijkers het web óók gebruiken voor hun fysieke en mentale gezondheid. Verfrissend!

Mocht online meditatie goed in de oren klinken, dan heb ik nu vijf YouTube experts voor je. Onthoud hierbij dat íedere ‘goeroe’ en sessie anders is, een andere focus kan hebben, en dus totaal bij jou als persoon moet passen.

1. Leo van Actualized.org

Wees niet verbaasd als je Leo af en toe even hoort schelden: that’s part of the game en precies waarom je ‘m leuk zou kunnen vinden. Hij is ook life coach, waardoor je ook andere hilarische video’s kunt vinden op z’n kanaal zoals “How to stop comparing yourself to others” en “Why women fall for assholes.”

2. Michael Sealey

Klaar om in een bizarre trans te komen of je helemaal relaxt te voelen? Sealy is een getrainde en een gecertificeerde hypnotist bij de Institute of Clinical Hypnotherapy in Australië. Hij maakt video’s waar je naar kunt luisteren tijdens je meditatie. Een disclaimer aan het begin van de video laat zien dat je niet moet kijken/luisteren terwijl je aan het rijden bent of in de trein naar huis zit. Zodra je luistert, begrijp je waarom.

3. Relax For A While

Neem zeker eens een kijkje op D’Amico’s kanaal als je van diverse vormen meditatie en positiviteit houdt, zoals geleide meditaties of ASMR. Enkele ASMR video’s gaan over positieve affirmaties of helende massages, maar ze heeft ook veel ’traditionele’ geleide meditaties.

4. TheHonestGuys

Een eenhoorn in het bos, waarom niet? Naast reguliere meditaties, zoals slaapmeditaties of relax-video’s, hebben The Honest Guys een serie van ‘fantasy meditations’. Deze zijn bedoeld om je naar magische werelden te brengen. Het kanaal is ooit begonnen om te praten over verschillende zelfhulp-bewegingen en boeken, maar is nu hierin veranderd. Met behulp van schrijver Siân ontwikkelt het team sprookjesachtige meditaties dat voor sommige mensen goed werkt. Je kan bijvoorbeeld ook eens gaan rennen met de wolven. Waarom niet?

5. Emily Fletcher

Als je echt nog in het leerproces van mediteren zit, is het handig om Emily Fletcher en haar Online Meditation Training te volgen. Emily maakt praktische video’s, waarin ze bijvoorbeeld uitlegt wat het verschil precies is tussen mediteren en mindfulness. Ook legt ze uit dat geluiden om je heen geen barrière hoeft te zijn om te kunnen mediteren.

Wil je bijdragen aan deze post? Laat hieronder dan een reactie achter met jouw YouTube-expert!

Het is Meditation Monday! Heb je de andere artikelen gemist? Check dan:

Je kunt mij persoonlijk volgen op Instagram en YouTube.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.