INSPIRATIE

5 x Inspiratie // Breng kleur in de sleur

– ad –

Vastzitten in een dagelijkse sleur… Ook wij intense levensgenieters hebben er, net als ieder ander, last van. Dagelijks de trein of auto naar werk nemen, wekelijks boodschappen doen, een kookschema maken zodat er in ieder geval nog normaal gegeten kan worden… Die sleur blijft in ons leven ‘gewoon’ bestaan. Het is de keiharde realiteit waar we vaak niet tegen kunnen, maar het is ook iets wat veelal onoverkomelijk is. Het vervelende is alleen, dat we nogal snel ‘vast’ lijken te zitten. Het enige wat je kunt doen, is er anders mee om leren gaan. En bovenal: er anders naar leren kijken!

Ik moest eraan denken, omdat Sourcy Vitaminwater momenteel de breng kleur in de sleur-campagne heeft lopen. In Scheveningen was afgelopen week namelijk een roltrap met allerlei kleurtjes versierd (kan die er niet voor altijd blijven staan?) en er was een groot kleurrijk reuzenrad in Amsterdam Noord neergezet. Terwijl mensen versuft uit hun werk kwamen en zich ergerden aan het slechte weer, deden ze in Scheveningen opeens mee met een spel. De mensen in Scheveningen gingen (onbewust) op een kleurtje staan, en in Amsterdam moesten ze ervoor zorgen dat ze hetzelfde kleurtje op het reuzenrad kregen. Natuurlijk werden er prijzen voor beide kanten weggeven, waaronder een trip naar Hongkong! (Holy shit… Haalt dat je even uit de sleur, of wat?) Een klein kijkje hoe dat eraan toeging:

Sourcy Vitaminwater 4

Sourcy Vitaminwater 3

Sourcy Vitaminwater 2

Sourcy Vitaminwater

Ik was er getuige van en zag mensen echt even vrolijk worden. Ondanks het grauwe weer, ondanks de volgende afspraak die alweer in de agenda stond, ondanks de trein die zo zou gaan… Mensen leefden even op doordat ze ‘weer eens wat anders deden’.

Dat inspireerde me om vandaag 5 tips met jou te delen, om kleur te geven aan jouw sleur. Fijn detail: je hebt de kracht om je omstandigheden te veranderen, door simpelweg je mindset te veranderen. Je geest is ongelofelijk sterk en het bepaalt uiteindelijk helemaal je eigen geluk. Extra fijn? Je kunt je geest trainen!

1. Zet je TV, computer EN telefoon uit!

We zeggen het misschien wel vaak, maar zeg nu eerlijk: hoe vaak doe je het écht? Het is zo’n wereld van verschil om weer eens een dagje, of zelfs een avondje, geen TV aan te hebben, geen computer aan te hebben EN, last but not least, de telefoon uit te hebben staan. Net als iedere andere verslaving: het is misschien lastig om even te doorbreken, maar probeer het eerst eens een half uurtje. En verleng dat halve uurtje met nog een half uurtje. Wedden dat je het stiekem vet fijn vindt?

2. Ga naar buiten en beweeg

In plaats van na werk of college naar huis te rennen, kan je ook eens beslissen een andere kant op te gaan. En bestemming onbekend is dan juist geoorloofd. Loop gewoon eens een nieuw straatje in. Ontdek de mooie huisjes of de vriendelijke inwoners. Praat met ze, wees nieuwsgierig! “Getting lost helps you find yourself” – kijk maar!

3. Zing. Gewoon, op de fiets!

Ik had altijd een beetje een hekel aan mensen die voorbij fietsten en aan het zingen waren. Ik kreeg er een jeukerig-irritatie-gevoel van. Maar sinds ik New Girl kijk, vind ik het alleen maar hilarisch en doe ik er stiekem zelfs een beetje aan mee. Als ‘zing-maagd’ ging ik laatst gewoon op de fiets aan de slag! Ik keek wel even 7 x om me heen om te checken of niemand het zou horen, maar toch: wat een bevrijdend gevoel! Geen grap!

4. Doe een dansje

Niets zo fijn als dansen. Als voormalig-danseres krijg je mij hier altijd weer instantly zen door, maar ook non-dansers zouden hier juist wat meer naar moeten luisteren. Het maakt namelijk niets uit hoe je eruit ziet of dat je, naar jouw idee, geen ritmegevoel hebt. Doe juist maar een beetje gek en zet je schaamtegevoel compleet opzij. En als je het lekker thuis doet na een dag werken, so be it? Niemand die je ziet, toch? Energie voor tien en nu al een leukere avond dan die hiervoor!

5. Ga spontaan uit eten met je vriendinnetjes

De afgelopen twee weken had ik geregeld een avondje dat ik doodmoe thuiskwam. Doordat ik de hele dag op kantoor naar een computer had gestaard, had ik juist geen puf om de rest van de avond thuis te zitten en naar een ander scherm te kijken. Ik belde spontaan m’n vriendinnetjes op en nog geen half uur later waren we gezamenlijk aan het eten in de stad. We hadden niet heel lang en toch maakten we er even tijd voor met z’n allen. Iedereen moet immers eten. Dus ja, why the hell not?

Wat doe jij om uit de sleur te komen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.