MIND & BODY

5 x Inspiratie // Fijn Aan Je Dag Beginnen

Ik ben geen ochtendmens, dus het is voor mij heel wat dat ik sinds kort een ochtendritueel heb. Ik neem er echt de tijd voor en sta er zelfs een uurtje eerder voor op. Ik ben er fit en vitaal door én ik ben bezig met het nu en waar ik naartoe wil. Dit zijn de 5 dingen die me daarbij helpen:

1. 5 minuten meditatie

Vlak nadat de wakker gaat, ga ik rechtop in bed zitten (lekker warm nog half onder de dekens) en ga ik vijf minuten mediteren. Ik doe dit aan de hand van de alarmklok op m’n telefoon. Ik ben nooit enorm van het mediteren geweest en snapte eigenlijk ook niet wat je ‘precies moet doen’, maar in principe doe ik het volgende: ik laat m’n gedachten voor wat ze zijn en bedenk dat ik nu hier ben. De gedachten komen en gaan en dat is oké. Op die manier word je je snel bewust wat momenteel allemaal in je hoofd speelt en ben je na de meditatie een stuk rustiger in je hoofd. Ik orden tijdens die vijf minuten al heel snel wat voor mij belangrijk is en wat niet. Het is een aangename en zeer rustige manier om wakker te worden.

Fijn Wakker Worden - Marte Italie
Toen ik vorige week in Italië was, besloot ik te mediteren bij zonsopgang. Tja, even wat anders.

2. (Citroen)water drinken

Ik loop naar de keuken en drink 1-2 glazen water. Soms varieer ik dit met lauw citroenwater (met een rietje), dit vind ik af en toe heel lekker. Het is een ‘shot’ om wakker te worden en het is ook gezond voor je lichaam. Rosalie schreef eerder al over de voordelen van warm citroenwater bij het opstaan.

3. Opschrijven waar je dankbaar voor bent

Vervolgens pak ik m’n notitieboekje en schrijf ik in het kort op waar ik dankbaar voor ben. Dit klinkt misschien super zweverig, maar geloof mij: je gaat echt verschil merken als je het gaat doen. Ookal ben ik positief ingesteld, kan ik snel de neiging hebben om de downside van het leven in te zien. Situaties bekijken met een nuchtere of sarcastische blik; daar word ik soms helemaal niet vrolijk van. Opschrijven waar ik dankbaar voor ben weerhoudt me daarvan en zorgt juist voor een algemeen positiever en fijner gevoel gedurende de dag. Ik mis het ook echt als ik het een paar dagen niet doe, omdat ik daar dan geen tijd voor maak. Waar ben ik dankbaar voor? Soms gaat het iets algemeens (“dat ik gezond ben!”), of het gaat over dingen die op dat moment heel erg spelen (“dat vandaag de zon eindelijk schijnt!”).

4. Visualiseren

Dit gaat al helemaal zweverig klinken (denk: The Secret) maar het helpt: visualiseer. Voordat je hieraan kan beginnen is het verstandig een moment te pakken om rustig te bedenken wat je überhaupt graag zou willen in de toekomst. Wat is het wat jij wilt bewerkstelligen in je leven? Wat zijn je dromen? Schrijf dit op in een notitieboekje en haal het boekje er iedere morgen bij. Om de zoveel tijd kan je dingen weghalen of erbij schrijven. Omdat je het iedere dag leest, is het een vriendelijke reminder waar je naartoe werkt. Je gaat er actief over nadenken en zult veel concreter handelen naar je wensen. Ik denk niet zozeer dat “het geluk naar je toekomt” en “dat het universum dit mogelijk maakt” als je gaat visualiseren; je gaat wél veel sneller boodschappen en kansen pakken die te maken hebben met de dromen die jij zo concreet voor ogen hebt, omdat je er veel sneller voor openstaat en weet wat je wil.

5. Bewegen

In dit artikel deelde ik al enkele YouTube video’s met jullie die ik geregeld thuis/op reis doe; het is mijn nieuwe manier van bewegen en I love it. Alleen ’s ochtends ben ik nog te moe om heel actief te bewegen, dan moet ik echt nog opstarten. Momenteel doe ik dus nek- en armoefeningen ’s ochtends; zo kan ik ook veel lekkerder aan het werk gaan, want ik heb veel minder last van m’n RSI-klachten doordat ik het gebied al uitgebreid gestrekt heb.

Zit er iets tussen wat jou ook wel wat lijkt? Wat lijkt jou het uitproberen waard en heb je zelf nog een goede tip om fijn aan je dag te beginnen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.