INSPIRATIE

6 x Bloemen en planten op Instagram

Fleur je Instagram-feed op en volg deze bloemen- en plantenliefhebbers!

@amyflyingakite

Amy Nelson gardens, writes songs and uses clothes as a paintbrush. En dan krijg je dus fantastische modeplaatjes in de bossen, bloemetjes op opengeslagen boeken, planten in gitaren en meer bohemian taferelen. Ook de coverfoto is van haar. Benieuwd naar haar liedjes? Die luister je hier.

moderne hippies instagram bloemen

@carolynj

Een geweldige illustrator, wat een kleuren! Naast een hele hoop bloemen schildert ze verzamelingen gezichten, vruchten en dieren. Haar geïllustreerde letters en woorden vind ik heel mooi en speels. Mijn favoriete foto’s zijn die van geschilderde bloemen naast de originele exemplaren.

moderne hippies x bloemen planten instagram

@wildernisamsterdam

Voor de Flow schreef ik een stukje over deze winkel vol groen. Op Instagram delen Mila en Emma foto’s van hun Amsterdamse Wildernis en andere planteninspiratie.

moderen hippies x instagram planten

@flowerandfinch

Miranda uit Australië is een flower preserver. En gelukkig wil ze haar juweeltjes met ons delen: gedroogde bloemblaadjes, ingelijste vleugels van vlinders (die op een natuurlijke manier zijn gestorven), weelderige bloemenvelden, vrije bijen en blije kikkers.

moderne hippies instagram 2 bloemen

@rit.kit.tattoo

De meest bekende ‘botanical tattoo artist’: Rita Zolotukhina, oftewel Rit Kit. Zij tatoeëert op een unieke manier: ze gebruikt een echte plant of bloem, stempelt hem met een speciale vloeistof op de huid en zorgt dan dat ie voor áááltijd blijft zitten. Realistischer krijg je ‘m niet.

moderne hippies instagram bloemen tattoo

@plantsonpink

Het idee is zo simpel dat je je afvraagt waarom je het zelf niet hebt bedacht. Lotte uit Utrecht verzamelt foto’s van groene planten tegen een roze achtergrond. En tja, dat levert een waanzinnig mooie Insta-feed op. En dat vinden haar 109.000 volgers ook.

moderne hippies x bloemen planten instagram2

En, welke Instagram accounts ga jij volgen?

Dit artikel is geschreven door Ilse.
Meer van haar lezen? 
Hier vind je al haar artikelen!

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.