Deze levendige stad doet mijn hart sneller kloppen. Drukte in zoveel kleuren, magische uitzichten en de herinnering die blijft hangen in geuren. De “rode stad” van Marokko is één van mijn favoriete steden om een paar dagen te verblijven.

Alle ambacht wordt kleurrijk weergegeven in de wervelende straatjes. Step up your game, want de verkopers in Marrakech weten wat ze doen. Mijn advies: bedenk wat je ergens voor over hebt en ga hier iets onder zitten. Zo kun je bij een tegenbod nog een beetje onderhandelen en betaal je nooit meer dan je echt wilt. Ze weten echt wanneer je serieus bent!

Ontdek de overweldigende cultuur, sublieme hotspots en lekkernijen in een korte stedentrip, of begin en eindig je vakantie in Marokko hier!

moderne hippies hippie hotspots marokko 001-1

moderne hippies hippie hotspots marokko 002

moderne hippies marrakech hippie hotspots-1-2

moderne hippies hippie hotspots marokko 004

Ben Youssef Medersa

Een van de mooiste en meest inspirerende plekken van de stad is voor mij de oude Koranschool, Ben Youssef Medersa. De architectuur van het gebouw en de gedetailleerde gesneden patronen zijn echt geweldig. De school opent om negen uur en als vroege vogel kun je een tijdje alleen rondlopen op deze prachtige plek. Er hangt iets op deze plaats, je voelt de geschiedenis. De sfeer van de kleine kamertjes waar de studenten uren zaten is bijna aan te raken in het zonlicht dat door de raampjes naar binnen valt.

moderne hippies marrakech hippie hotspots-1-4

moderne hippies hippie hotspots marokko 006-1

Nomad

In de levendige medina kun je makkelijk verdwalen in de honderden steegjes. Temidden van deze straten ligt een groot en druk plein: Rahba Lakdima, bekend om zijn ambachtsmannen en -vrouwen.

Wij genoten van dit uitzicht vanaf NOMAD. Vroeger een tapijtenwinkel, nu een geweldig restaurant. Het interieur van NOMAD heeft een bohemian en nomadische touch en is allemaal handgemaakt. NOMAD serveert een goede lunch en het uitzicht is echt fantastisch!

moderne hippies hippie hotspots marokko 007

moderne hippies hippie hotspots marokko 009

moderne hippies marrakech hippie hotspots-1

Cafe Des Epices

Tegenover Nomad, aan de andere kant van het plein, vind je een ander café op het dak met een prachtig uitzicht over de markt: Cafe Des Epices. Drie verdiepingen én de beste plek voor een ​​afternoon tea, frisse lunch of late dinner. 

Cafe Des Epices is begonnen als een kleine winkel met kruiden en specerijen. Mensen verzamelden zich hier om te genieten van een kopje thee. Het is een familiebedrijf en bezit een van de beste plekken in de medina. Bestel een heerlijke bietensap, een vegetarische sandwich of een goed gevulde groente tajine. ’s Nachts is de markt ook open, dus je kunt op elk moment genieten van het leven om je heen, terwijl je één van Marokko’s beste gerechten eet.

Jardin Majorelle

Op slechts een half uur lopen vanaf de stadsmuren vind je het beroemde en bloeiende Jardin Majorelle. De schilder Jacques Majorelle maakte het zijn veertig jaren-project om deze prachtig ontworpen tuin rond het opvallende huis te bouwen.

Het is één van de best bezochte plaatsen in Marrakech, dus kom vroeg om de menigte te ontlopen en maak een ochtendwandeling tussen de talloze cactussen, palmbomen en bloeiende planten. Le Jardin is een indrukwekkende tuin waar je in alle details de passie van een kunstenaar kunt zien.

moderne hippies hippie hotspots marokko 010

moderne hippies marrakech hippie hotspots-1-3

El Fenn

Trakteer jezelf op een magische nacht in het hotel El Fenn. Ik was enorm verrast en direct geïnspireerd door het chique-artistieke interieur. Alle 29 kamers zijn anders ontworpen en het gebruik van kleur is een kunstwerk an sich. Nederlandse directeur Willem zorgt ervoor dat het design en de styling altijd verandert, waardoor hij je elke keer verrast. En hoe leuk: verse koffie of thee wordt op je eigen terras voor je kamer geserveerd. En daarna kun je een duik nemen in één van de zwembaden!

Het eten, dat precies smaakt zoals El Fenn eruitziet, is mooi en origineel. Water wordt in glazen flessen geserveerd om zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn, iets dat ik niet vaker in Marrakech heb gezien. Een plek op het dak van dit prachtige hotel is trouwens een must voor het zien van een zonsondergang. Terwijl je geniet van je cocktail, kun je wegdromen over de daken van de rode stad met het Atlasgebergte aan de horizon.

moderne hippies hippie hotspots marokko 012

Le Jardin

Net om de hoek bij een prachtige bogengalerij, een beetje buiten de drukke souk, vind je Le Jardin. Een lange gang met honderden gouden spiegeltjes brengt je in een weelderige tuin. Omgeven door tropisch groen kun je hier genieten van een romantisch diner of een heerlijke lunch. Alle traditionele gerechten zijn gemaakt van lokale pruimen, abrikozen, noten en kruiden.

5 hippie hotspots marokko 001-1-2

Latitude31

De manier waarop de gerechten worden gepresenteerd bij Latitude31 is echt een feestje op je bord. Op het menu staat traditioneel Marokkaans eten. Het restaurant is gelegen in een verborgen tuin op loopafstand van de souks.

Begin je diner in de buitenlucht met een lokale amuse, en vergeet niet het Marrokaanse saladefeest te bestellen. Je krijgt hierbij allemaal kleine porties van de specialiteiten. Om je vingers bij af te likken! Ze serveren hier de beste Trid Adada, dat ‘oma’s kookkunst’ betekent. Heerlijke oude recepten met een verfrissende twist. Mijn tip: bestel de Tajina Trid Adada, een heerlijke tajine, gevuld met Marokkaanse pannenkoeken, kip met citroen en linzen.

5 hippie hotspots marokko 001-1-3

Liefs, Hannah Sophia

Hannah Sophia reist als Visual Storyteller de hele wereld rond. Naast haar werk voor verschillende bedrijven, schrijft ze haar eigen verhalen en is ze momenteel bezig met een boek. Haar grote passie voor verhalen zie je terug op haar Instagram, waar al haar reizen door elkaar heen lopend een compleet verhaal vormen. ​

Foto’s: Iris Piers, gemaakt voor Meet You At The Bridge

Je kunt de reisverhalen en -foto’s van Hannah Sophia volgen op haar blog en Instagram.

Deze al gelezen? 6 x nieuwe Hippie Hotspots op Ibiza en  6 x Reistips Sevilla.
Meer reisartikelen vind je hier!

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram