INSPIRATIE

9 x Inspiratie voor een bohemian vrijgezellenfeest

Geregeld krijg ik de vraag of ik leuke ideeën heb voor een bohemian vrijgezellenfeest. Lastig, want geen van m’n vriendinnen gaat trouwen en geen enkele is zo bohemian als ik. Toch heeft deze vraag me vaak aan het denken gezet: wat zou ik leuk vinden? Hoe kan ik anderen inspireren? Ik zette m’n creatieve brein aan het werk en kwam uit op de volgende tips. Bij deze tips ga ik ervan uit dat het low-budget moet blijven en natuurlijk: hippiestijl. Vanwege de kosten en onhandigheid van sommige vriendinnen met kinderen (sorry, moeders in de wereld!) blijven we ook lekker in Nederland. Het liefst vindt het feestje plaats in de lente/zomer en is er een kans dat het droog en (redelijk) warm is!

1. Huur een retro-auto om naar je locatie te rijden

Hoe leuk om op stap te gaan in een retro-auto? Misschien heb je een kennis met een geschikte auto, zo niet: neem zeker eens een kijkje bij Snappcar – een handige service waar je auto’s kunt huren van particulieren. Afhankelijk van de grootte van de groep huur je er zo één (of wellicht een paar). Vergeet de auto(‘s) niet te versieren met vlaggetjes, toeters en bellen. Niet duur en ontzettend leuk.

Bohemian Vrijgezellenfeest 4

Bron foto: Pinterest

2. Ga kamperen in de natuur en organiseer een DIY tipi

Zoek een stuk natuur op waar jullie het leuk vinden om te gaan kamperen/glamperen. Er zijn genoeg unieke en toffe plekken in Nederland te vinden waar je een te gek vrijgezellenfeest kunt houden. Noem een Roggebotstaete: een ecologisch paradijs in Flevoland, waar je gelijk een kookworkshop bij een steenoven of boven vuur kunt doen en kunt leren wildplukken. Fantastisch! In Roggebotstaete kun je met de gehele groep slapen in een (verwarmde) yurt en hoef je dus niet moeilijk te doen met spullen.

Een alternatief is om een tuin of weiland van een kennis te gebruiken. Hier kun je alles ook iets meer aankleden (denk aan romantische lichtjes, oude wijnflessen met kaarsen en veldbloemen). Hier kun je ook een DIY tipi organiseren. Zorg dat er tig kleden en stokken zijn en maak allerlei gezellige tentjes met z’n allen. Als je dat iets te veel moeite vindt, neem je natuurlijk gewoon tentjes mee…

Slecht-weer-scenario: zorg ervoor dat je bij een schuur of loods zit en het hele riedeltje ook gewoon lekker binnen kunt doen.

3. Draag allemaal bohemian kleding

Zorg voor een goede bohemiansfeer door de kleding die jij en alle vriendinnen dragen (ook je vriendinnetjes die niet zo bohemianstijl zijn moeten hier maar gewoon een keer aan meedoen). Zorg ervoor dat je vriendin iets unieks moet dragen, zoals deze boho bachelorette sash. Alleen die dromerige, fijne plaatjes al…

Bohemian Vrijgezellenfeest 6

Bron foto: Pinterest

4. Zoek een lokale markt op

Let’s face it: vrouwen vinden het heerlijk om over marktjes te struinen en moderne hippies al he-le-maal. Lokale producten proeven, voelen, ruiken en gezellig beppen tussendoor. Heerlijk tijdverdrijf voor de middaguurtjes en wellicht een eerste borrel. Op deze website vind je allerlei boeren- en streekmarkten in Nederland.

5. Organiseer een fotoshoot met een polaroidcamera/analoge camera

Bij ieder vrijgezellenfeest is een fotoshoot eigenlijk ontzettend leuk om te organiseren. Maar hoe leuk om ook dit gedeelte een retro-touch te geven? Regel een polaroidcamera of analoge camera (zoek maar eens op zolder) en zorg dat iemand ter plekke een set toffe foto’s kan maken van de gehele groep. Zodra de foto’s ontwikkeld zijn, geven jullie een prachtig fotoalbum (met ducktape en veel persoonlijke, handgeschreven teksten om de foto’s heen) om cadeau te doen aan je vriendin op de dag dat ze trouwt.

Zie je een fotoshoot niet zitten? Andere ideeën: huur een henna-artiest in en zorg ervoor dat ieder meisje een prachtige henna-tattoo krijgt. Wil je niemand inhuren en toch creatief bezig zijn? Maak dromenvangers met het fijnste touw, de mooiste kralen en de schattigste veertjes. (Doe vooraf inspiratie op via YouTube, Pinterest en blogs). Een ander idee is om jullie eigen bloemenkransen te gaan maken, die jullie de gehele dag op kunnen houden.

Bohemian Vrijgezellenfeest 2

Bron foto: Pinterest

6. Huur een boot & organiseer een DIY cocktailuurtje

Idealiter verblijven jullie dichtbij water (en die kans is aardig groot in Nederland). Huur een boot (die zowel overdekt is, als makkelijk open kan bij lekker weer) en ga een paar uur het water op met z’n allen. Zoek op Pinterest de lekkerste cocktails uit en organiseer een DIY Cocktail/Mocktail uurtje. Neem een krat met de lekkerste gin, wodka en andere sterke drank en een heleboel lekker fruit en kruiden mee (denk aan: limoen, aardbeien, munt). Vergeet de details niet: neem flink wat mason jars en gezellige rietjes mee en maak het zo extra gezellig. Zorg er ook voor dat de fijnste tunes in de boot gedraaid kunnen worden.

7. Dineer aan een lage tafel met veel kleedjes

Terug in het ecologisch paradijs / de camping / de tuin: extra leuk zou het zijn als jullie met z’n allen een simpel en lekker diner kunnen maken of een kookworkshop kunnen doen. Hopelijk kunnen jullie het aankleden met een prachtige lage tafel en veel bohemian kleedjes. Een goed alternatief: regel een stel pallets of hooi en zorg ervoor dat alle meiden die komen een kleedje meenemen. Je kunt ’s ochtends op dezelfde manier met z’n allen ontbijten.

Bohemian Vrijgezellenfeest

Bron foto: Pinterest

8. Maak een kampvuurtje en zet muziek aan!

Na het avondeten lekker marshmallows warm maken boven het kampvuurtje, met een glaasje wijn in de hand. Zo makkelijk en zo gezellig. Als iedereen vet muzikaal is zou ik zeggen: neem een paar djembé’s en gitaren mee, maar in andere gevallen zou ik toch gaan voor een goede set speakers en veel gezellige muziek. Tip: kampeer in de buurt van een stad en duik ook nog even het nachtleven in…

9. Kijk naar de sterren & vertel een verhaal

’s Nachts is het de tijd dat de borrels en cocktails er inmiddels goed in zitten en om lekker sentimenteel te worden. Zet je vriendinnetje in de spotlight en deel een persoonlijke brief met haar (die je later ook weer in het fotoalbum kunt doen). Lees ‘m voor, praat, geniet van de sterren, kijk naar boven, chill, val in slaap.

Bohemian Vrijgzellenfeest 5

Bron foto: 100layercake.com

Meer inspiratie opdoen? Bekijk de tag “bohemian wedding” voor meer inspiratie en deze tips van Inger hoe je inspiratie op kunt doen als je gaat trouwen. Check ook het Bohemian Wedding bord op Pinterest.

Lijkt het jou leuk een bohemian vrijgezellenfeest te krijgen? Heb jij ooit een bohemian vrijgezellenfeest meegemaakt? Of heb je nog goede tips?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.