KUNST & CULTUUR

Betoverende woorden // ’t Heerst

Afgelopen vrijdag zaten Thomas Acda en Paul de Munnik bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel om hun nieuwe cd, ’t Heerst, te promoten. Als twee kleine jongetjes vertelden ze over de opnames in Memphis, de Sun Studio, waar vele grote namen muziek hebben gemaakt. Artiesten zoals Elvis Presley, Johnny Cash, Jerry Lee en later ook U2. En nu dus ook onze Nederlandse helden, Acda & de Munnik.

Als liefhebber van dit Neerlands fabrikaat heb ik de cd gekocht, ben ik gaan zitten en heb ik alle mooie woorden in me opgenomen. Zo komt het heerlijke nummer ‘Voetstuk staan’, het prachtige liefdesliedje ‘Jij hoort bij mij’ en een meesterkunstwerk ‘Halve zinnen’ voorbij.

Ik ben blij dat de mannen hebben besloten voor het eerst de cd onder eigen beheer uit te brengen, want de kleinkunst druipt er van af. Wat hebben ze weer een goede cd gemaakt! Ze hypnotiseren je weer met de mooiste woorden en zinnen. De nummers van Nick & Thomas en Simon & Paul staan ook op de cd. Dit zijn leuke nummers, maar zie ik voor het beeld graag even los van de gehele cd.

De titel van de cd verwijst naar de gelijknamige theatertour, die dit jaar plaatsvindt. Bijna alles is uitverkocht, maar als ik de mannen mag geloven komen er nieuwe data bij (2012/2013). Luister je in ieder geval mee naar de nieuwe platen? Koop de cd in een platenzaak of via iTunes, www.acdaendemunnik.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.