MODE & BEAUTY

Fair Fashion // Afriek

Vroeger zat ik op de middelbare school met Sivan Breemhaar, en daarom zijn wij (duhh) Facebook vriendinnetjes. Door Facebook zag ik de afgelopen maanden leuke nieuwtjes voorbijkomen van Sivan: ze was ondernemer geworden en had samen met een vriend en oud-studiegenoot, Kars Gerrits, Afriek opgericht. De website is nog niet online, maar ik weet er (door Facebook) inmiddels al het nodige van. En dat wil ik vandaag graag met jou delen.

Afriek brengt Nederlands design samen met Afrikaanse cultuur en vakmanschap. Getalenteerde kleermakers uit Rwanda maken met traditionele, Afrikaanse stoffen de Nederlandse ontwerpen van met name blazers, maar ook rokken, tassen en stropdassen. Dát is Afriek, in de kern. Je draagt dus iets unieks, en de kleermaker krijgt een eerlijke loon. Vanuit de overtuiging dat je in Afrika meer bereikt wanneer je samenwerkt op basis van wederzijdse afhankelijkheid en respect kwam Afriek enkele maanden geleden tot stand. En van dit soort iniatieven word ik dus heel vrolijk!

Afriek cover

Afriek

Afriek2

Wat ik extra leuk vind, is dat je echt wordt meegenomen in het proces: van begin tot het einde. Sivan schrijft (op een super leuke manier) op Grensverleggers over alles wat ze tegenkomt rondom Afriek. Ook zie je op Facebook geregeld een foto voorbijkomen, waar de kleermakers een naam hebben (jaja, schrik niet) en je wordt meegenomen achter de schermen. En zeg nu zelf: hoe vaak kom je dit zo open en eerlijk tegen?

Op oneplanetcrowd begonnen ze met een crowdfund campagne, waarbij het streefbedrag al binnen vijf dagen behaald was. Er zijn dus genoeg mensen die toekomst zien in dit fantastische concept. Met 77 investeerders zitten ze inmiddels zelfs al boven hun verwachtingen en kunnen ze zelfs meer gaan realiseren dan ze ooit hadden kunnen dromen. Je kunt overigens nog steeds investeren als je wilt. Check ook de video om nog meer mooie beelden te zien en Sivan en Kars zelf te horen praten over hun project:

Houd Afriek dus zeker in de gaten en like ze op Facebook. Succes Sivan en Kars, ik wens jullie het allerbeste!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.