MODE & BEAUTY

Fair Fashion // AFW Report 2014

Hutspot AFW Jutka x Riska1

Amsterdam Fashion Week kan niet aan jullie voorbij gegaan zijn vorige week. Social media explodeerden met hashtag #AFW en overal waren events en feestjes. Trots op de Amsterdamse Fashion dat ik ben, moest ik er ook aan geloven en ben ik naar één van de 10 events rondom fashion week gegaan: On the ninth day, god created Fashion.

Vorige week zondag hadden Jutka & Riska, Hutspot Amsterdam & Friends hun krachten gebundeld en een platform neergezet  voor een aantal erg coole brands en jonge designers van vandaag. Er werden diverse fashion shows gelopen en iedereen kreeg de kans om “front row” te zitten (ook wel eens leuk).

Bij binnenkomst werd ik verrast met een gezond drankje van Coca Vita en begon ik rond te neuzen. Nu ben ik niet bepaald een modepoppetje, maar ik vind het altijd leuk om de laatste trends te proberen. Enkele highlights:

// The Body Shop //

Hutspot AFW Foto The Body Shop1
Zo heeft The Body Shop een roze en blauwe haar-chalk in hun nieuwe haarlijn en ik werd gevraagd als proefkonijn. Vooral met lang haar kun je een grappig dip dye effect creëren en de keuze die dag was fel blauw. Pas wel op je kleding, want het krijt kan iets afgeven. Het is gelukkig wel uitwasbaar, dus ideaal voor een speciale avond. The Body Shop gebruikt natuurlijke producten en belangrijker nog; ze testen hun producten niet op dieren. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar niets is minder waar. Erg leuk dus dat zij op dit event stonden!

// Bont voor Dieren //

Amsterdam Fashion Week Groen Moderne Hippies 11
Ook Bont voor Dieren was aanwezig en dit is een organisatie waar ik persoonlijk veel mee heb. Ik was dus erg blij om ook hun op een fashion event te zien staan.
Amsterdam Fashion Week Groen Moderne Hippies1
Nederlandse ontwerper Bas Kosters heeft speciaal voor Amsterdam Fashion Week en Bont voor Dieren een T-shirt ontworpen waarop hij zijn punt maakt; Fur Free is sexy. Koop het hier.

// Dream Nation //

Hutspot Amsterdam Fashion Week Dream Nation1
Designers nemen steeds vaker de milieuvriendelijke weg en Dream Nation is er daar één van. Zij werken met biologische producten zoals bamboo en creëren kleurijke patronen.

// All things we like //

Hutspot Amsterdam Fashion Week All Things We Like
Ik vond de sieraden er ook uitspringen en het was leuk om te zien dat er nu ook houten sieraden in spé zijn zoals die van All things we like.

// Trash to Treasure //

TrashToTreasure4
Als jullie deze website kennen, weten jullie dat Trash to Treasure een oude bekende is (zie hier de blogpost over hun winkel en hier de blogpost over hun webshop), en ze staan 23 februari ook weer op de Moderne Hippies Markt. Trash to Treasure is een platform waar je tweedehands items met een uniek verhaal kan kopen en verkopen. Dit is dus ook een goeie manier van recyling!

Al met al dus een groen, milieu- en diervriendelijk fashion event! Hier word ik als Moderne Hippie erg blij van!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.