Om te onthouden // Agenda 1-2 maart

Kinshasa Kids

Na een zeer geslaagde Moderne Hippies Markt is het inmiddels zondagavond (voor mij dan nu). Tijd om na te genieten en terug te kijken op een mooi weekend, maar ook tijd om weer wat tips mee te geven voor volgende weekend! Deze keer in Op stap met Anouk een kleine greep uit al het leuks dat er 1 en 2 maart in Amsterdam te doen is. Overal overigens gratis entree – een extra fijn en verstandig begin van de nieuwe maand!

Zaterdag 1 maart

  • Het is dat ik mijn tafelvoetbaltafel na mijn studie via Marktplaats verkocht heb en mijn skills sindsdien drastisch zijn afgenomen, maar voor de fanatieke liefhebbers van dit mooie spel: zaterdag kan je bij de TonTon club meedoen aan hét tafelvoetbaltoernooi van Amsterdam: Ballen op de Wallen. Check it out via deze link // 14.00 – 21.00.
  • CoX -van oorsprong hét theatercafé van Amsterdam- blijft één van mijn favoriete kroegen: altijd een goede vibe, vaak live muziek, creatieve mensen, lekker dansen, top! Zaterdag bestaat CoX sinds de heropening alweer 2 jaar en dat gaat groots gevierd worden in de Schouwburg en CoX: alle deuren gaan open en iedereen is welkom. Meer info lees je hier // 20.00 – 3.00.

sukkelclub

Zondag 2 maart

  • Het is de eerste zondag van de maand, dus kun je je op het terrein van de Westergasfabriek weer laten inspireren tijdens de Sunday Market: design, kunst, mode, biologische producten en nog veel meer moois en lekkers. Zie de website // 12.00 – 18.00.
  • De Sukkelclub, iedere eerste zondag van de maand bij Toren: Nerd is Hot and Cool is Not. “De Sukkelclub is een maandelijks terugkerend event begonnen in het Haagse Paard van Troje, als tegenbeweging op de immer groter wordende dancefeesten. Daarom geen kale house en perfecte laptop-mixen, maar muziek met een hart. Tijgerborrelnootjes, je glas per ongeluk omstoten (je hebt toch niet de hele nacht doorgefeest he?), je wisselgeld laten vallen en niemand die je dan raar aankijkt. Gewoon omdat zondag daar perfect voor is.” Zie FB-event // 15.00 – 23.00.
  • Movies That Matter vertoont om 19.30 Kinshasa Kids bij Roest. “Een opzwepende, muzikale speelfilm met documentaire-trekjes. In de chaotische hoofdstad van Congo leven zo’n dertigduizend kinderen op straat omdat hun ouders ze van hekserij beschuldigen. Een aantal van hen besluit het tij te keren door de muziekband The Devil Does not Exist te beginnen.”

Op naar een nieuw leuk weekend! Wat ga jij aankomend weekend doen? Reageer onder het artikel!