REIZEN

Als je echt terug wilt naar de oer: Het Betere Boerenbed

Ik woon in Amsterdam. Inmiddels al 6 jaar. En ondanks dat ik enorm van deze stad ben gaan houden, word ik af en toe helemaal krank van de drukte. Mijn toevluchtsoord? Snel naar mijn ouders, lekker rustig bijkomen te midden van het Groene Hart. Stel dat je dit alternatief nu niet hebt, dan heb ik nu een goede tip voor je: Het Betere Boerenbed.

Precies ja, lekker slapen bij de boer, op het platteland. Helemaal Moderne-Hippies-goedgekeurd dus. Een Betere BoerenBed Boerderij is altijd gevestigd op of in de onmiddellijke omgeving van een natuurgebied of landgoed van de Vereniging Natuurmonumenten of één van de andere organisaties voor natuurbeheer.

Tijdens je verblijf bij een boer kun je, naast dat je alle rust van het platteland in je op kunt nemen, ook een kijkje nemen in de wereld van de boer (ook leuk voor de kinderen). Het Betere Boerenbed is namelijk alleen gevestigd bij werkende agrarische bedrijven; waar de boer en boerin een gedreven en betrokken rol spelen.

Je verblijft in een tent, die heel schattig is ingericht en doet denken aan het boerenlandleven van vroeger. Denk aan kaarsen, olielampen en een warme houtkachel… Je zult er dan ook geen stopcontact vinden (dan moet je die telefoon op een gegeven moment wel links laten liggen).

Je kunt kiezen uit diverse boerderijen over het hele land, maar mocht je liever naar het buitenland willen gaan, dan kun je zelfs daar terecht. Check de website voor meer info.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.