HOTSPOTS

Fijn Plekje // Amsterdam Roest

Oké, met drie reporters uit Amsterdam komt onze hoofdstad op deze website in een zeer goed daglicht te staan. We doen in de tussentijd enorm ons best om elders in het land de beste MH-hotspots te belichten, maar één tent mag ik toch niet achterwege laten.  Als je namelijk van een ‘roestige moderne’ sfeer houdt (je weet wel: zo’n oud gebouw, waar een moderne bar in staat), dan móet je een keer naar Roest toe.

Roest a.k.a. het Koud Gas Gebouw opende op 17 juni 2011 haar deuren en is gevestigd op het Oostenburgereiland en diende ooit voor energieopwekking om de machines in de Van Gendthallen aan te drijven. Tegenwoordig is het dé energieopwekker van Amsterdam. Alleen het hoognodige is gedaan om dit historische pand tot horecagelegenheid te transformeren. De geschiedenis die het gebouw en omliggend terrein ademt, geeft Roest charme. Het is rauw, industrieel, maar héél gezellig. Aan het water, mét strand en toch midden in de stad. Je kunt er terecht voor een drankje, om te dansen, maar velerlei worden er te gekke evenementen georganiseerd. Het is bijna noodzakelijk om wekelijks de agenda in de gaten te houden, omdat het programma bijzonder veelzijdig is. Ik weet niet eens hoe ik het moet noemen: een café? Een theater? Een podium? Een expositieruimte? Of een strand? Een “alles-in-één-tent” dus maar.

Heropening

Roest opent haar deuren weer in het weekend van 28 april en 29 april. De heropening zal in het teken staan van de ‘creatieve stadsoase’. Tijdens het openingsweekend gaan ze knallen met alles wat we van ze gewend zijn:

–          Op 28 april hebben ze exposities (van Michel Willemsen, Tom Kraansen, Ilja Keizer, enz.), een kleine markt, dj’s in het café, rondleidingen, performances, live kunst en muziek, film en een stranddag.

–          Zondag 29 april is het tijd voor ‘het Alternatief’; een veelzijdig evenement met muziek, cultuur en spel. Zo is er een stille disco, een zanger- en liedjesschrijverspodium, kunnen we weer met onze ‘roestige voetjes’ in het zandstrand staan, gaan lasergamen en volleyballen of rondbanjeren op de derdehands ‘hipster’ markt.

Na het openingsweekend is het nog niet afgelopen: op maandag 30 april tijdens Koninginnedag hebben ze een collabo met het Magneetfestival, en presenteren ze Magneetlab @ Roest Queen’s Day, waarbij nieuw onbekend spontaan talent zal gaan optreden.
Ik ben zo blij dat ik vlakbij deze typische Moderne Hippies tent woon, want jullie zullen me er dit jaar weer veel gaan zien. Kijk voor meer info op http://www.amsterdamroest.nl/ en dan zie ik je deze zomer daar!

Check de Moderne Hippies hotspot kaart hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.