KUNST & CULTUUR

Alma Haser // Beeldschone fotografie

Na een paar weken buitenlandse zon en lekker buiten leven, is het nu tijd én weer om opnieuw mooie momenten achter het o-zo-vertrouwde scherm mee te maken. Na het bijwerken van de mail en het opnemen van de meeste sociale gebeurtenissen op het web, heb je dan weer zin om weer eens lekker te surfen. Hoe ik dan ook precies bij deze Duitse fotografe ben uitgekomen, is voor mij nog steeds een raadsel. Maar ik ben blij dat ik haar tegen het lijf ben gesurft. De jongedame (23 jaar) heet Alma Haser, is geboren in Duitsland, woont nu al een paar jaar in Engeland en komt uit een reislustig en creatief nest.

Haar foto’s zijn helder, maar met een twist, waardoor je echt langer blijft kijken.

In de serie Paper zijn mensen afgebeeld met origami, waarmee ze een dieper, achterliggend verhaal wil vertellen. Neem de volgende foto, waarop een meisje staat dat vliegangst heeft omdat ze ooggetuige is geweest van een vliegramp. Of op de foto daaronder een jongen die voor elk jaar dat zijn moeder er niet meer is een vis maakt van origami, omdat zijn moeder altijd de (vissen)horoscoop las. Trieste verhalen, maar prachtig weergegeven:

Anna Haser staat bekend om haar portretten, die zij op haar manier weer net even anders maakt dan een ‘gewoon portret’. Ze verwerkt er soms origami figuren in, geeft af en toe de modellen pruiken voor een shot, of ze voorziet achteraf het beeld van kleuren. Kijk en geniet hieronder, maar neem ook zeker even een kijkje op haar eigen website, waarop zij nog veel meer uitleg geeft bij de mooie werken die ze maakt.

Ook zo enthousiast geworden? Enkele werken van Alma zijn online te koop bij Rise Art!

Fotografie: Alma Haser

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.