KUNST & CULTUUR

Anouk’s Guilty Pleasure + Playlist

Vandaag deel ik graag een van mijn guilty pleasures met jullie: Cher. Yes, I just looove her bohemian style en een aantal van haar platen still make me smile!

Cher

Op een of andere manier is dat toch niet iets wat je snel van de daken schreeuwt, terwijl deze ‘Goddess of Pop’ meer dan 250 prestigieuze awards heeft ontvangen voor haar werk in de muziek-, televisie- en filmwereld. Daarnaast is ze de eerste artieste die in 6 opeenvolgende decennia een nummer 1-hit scoorde in de Amerikaanse hitlijsten. Dus bij deze een ode aan Cher.

How it all began; in 1965 brak Cher door als onderdeel van Sonny & Cher met de hit ‘I got you babe’ en in diezelfde tijd startte ze eveneens haar solocarrière. Begin jaren ’70 werd de TV-show ‘The Sonny & Cher Comedy Hour’ een hit. Helaas hield het huwelijk met Sonny geen stand, maar na de scheiding zette Cher haar solocarrière succesvol voort. Talloze albums en films volgden en vorig jaar tourde ze nog door Amerika met haar Dressed to Kill Tour. Nog steeds bleek Cher een gegarandeerd recept voor pure show en ware entertainment.

Maar mijn liefde hangt vooral samen met Cher uit de jaren ’60-’70. In de jaren zestig ontpopte Cher zich als ware fashion trendsetter, in de jaren zeventig stond ze meerdere malen op de cover van de Amerikaanse Vogue en ik vind haar stijl uit die decennia nog steeds te gek! Het lange stijle zwarte haar, de wijd uitlopende bell-bottoms, die hele Cherokee-indianenlook. Wat mij betreft is Cher ook anno nu nog steeds een bron van fashion-inspiratie. En zoals gezegd trek ik van tijd tot tijd nog steeds een aantal van haar platen uit het spreekwoordelijke stof, hieronder dus a few of my guilty pleasures waar ik dan ongegeneerd uit volle borst mee meezing en al dansend het huis doorga!

Wat zijn jouw guilty pleasures?

Liefs, Anouk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.