Recept: Valentijnsontbijt // Havermout met Maca en Raw Cacao

Valentijns Ontbijt

You love it or you hate it: Valentijnsdag. Cliché of niet, het blijft leuk om ontbijt op bed te krijgen of geven, toch? En dat het nu toevallig Valentijn is op vrijdag… Dan verplaats je het toch gewoon naar het weekend ;)? Dit zonnige zoete ontbijt zit boordevol energie, vitaminen en de superfoods rauwe cacao en maca. Deze superfoods zijn een natuurlijk afrodisiacum en vooral maca staat bekend om haar lustopwekkende vermogens… Waar wacht je nog op ;)?

Maak het de avond van tevoren, zet het in de koelkast en serveer het ijskoud of maak het dezelfde ochtend en serveer het warm.

Het recept voor 2 personen:

• 125 gram dessertrijst
• 12 eetlepels havermout
• 200 ml kokosmelk
• 200 ml amandelmelk (liefst ongezoet)
• 100 ml water
• 2 eetlepels macapoeder
• 2 eetlepels rauwe cacao nibs
• 1 eetlepel kokossuiker
• 2 theelepels kaneelpoeder
• 3 bananen in stukjes
• 1 kiwi in stukjes
• 1/8 ananas in stukjes

Kook de dessertrijst in een half uur gaar in een pan met de amandelmelk, kokosmelk, water en de eetlepels havermout. Let op dat het niet aanbrand, zet het vuur niet te hoog. Voeg er de laatste 10 minuten 2 bananen in plakjes aan toe en meng het tot een romige pap. Haal de pan van het vuur en voeg er de eetlepels macapoeder aan toe. Zet het in de koelkast voor de volgende ochtend of server het direct warm in kommetjes en garneer met banaan, kiwi en ananas. Voeg op het laatst de rauwe cacao en kokossuiker toe, sprenkel dit er voorzichtig overheen.

Geniet van dit zonnige ontbijt en natuurlijk van elkaar! Op zoek naar meer gezonde recepten? Check mijn eigen foodblog of mijn Instagram account eens.