KUNST & CULTUUR

Boekenwinkel // Au Bout Du Monde

20140411-193223.jpg

De dag voordat ik naar Ibiza vertrok, wilde ik nog “even snel” een boekje kopen. Maar het onderwerp wat ik zocht, hadden ze niet bij Athenaeum – de boekhandel waar ik snel heenga voor een boekje.

“Bent u al naar Au Bout Du Monde geweest?”, vroeg het personeel bij Athenaeum.

“De… wat?”

“Au Bout Du Monde. Hier het steegje door, naar rechts, Singel 313”.

“Ah… Oké…”.

Met een lichtelijk verward hoofd en de “hoe heette die nou?”-blik deden mijn vriend en ik wat de man van Athenaeum ons vertelde. Ik ging, ik zag en… ik werd verliefd!

20140411-193216.jpg

20140411-193209.jpg

Na een paar stappen binnen, kregen we een kop thee en koffie aangeboden door de vriendelijke man achter de balie. We konden aan lange, brede tafels zitten en uitgebreid alle boeken tot ons nemen. Ruimte genoeg hier.

Wat een warme sfeer. Dit bleek dit niet zomaar een boekenwinkel te zijn. Het heeft een huiskamergevoel, en je zou er zomaar de hele middag kunnen zitten.

20140411-193200.jpg

20140411-194332.jpg

Wat een fantastisch boekenwinkeltje is dit! En met name door alle onderwerpen. Met stoffen bordjes keek ik verwonderd rond: Yoga! Zen! Ayurveda! Astrologie! Samsara! Judeica! Oude culturen! Sjamanisme! Geometrie! Taoisme! Ze hadden hier allerlei onderwerpen die ik interessant vind. Ik wilde gelijk een boekenkast vol kopen. En er waren ook veel onderwerpen die ik nog niet kende, en daarom des te interessanter voor me was. Misschien ga ik dat in de toekomst wel heel interessant vinden…

“Hoe lang zitten jullie hier nu?”, vroeg mijn vriend – als een ware Amsterdammer-die-alle-hotspots-kent.

“40 jaar”.

“Oh”.

HAHA. Gewoon even een keer een kijkje nemen dus.

Au Bout Du Monde
Singel 313
Amsterdam
Check de actuele openingstijden op www.auboutdumonde.nl