REIZEN

Travel Diary // Twee Moderne Hippies in Barcelona #3

Sommigen van jullie hadden via onze Facebook pagina of Twitter kunnen zien, dat de twee gezusters MH’s afgelopen weekend in Barcelona waren. Wij (Inger en Marte dus) waren er met onze lieve moeder een lang weekend. En we zijn er unaniem over: wat een te gekke stad! Zo dicht binnen handbereik, heerlijk weer, lekker eten, leuke mensen; helemaal top!

Na verslag #1 en verslag #2 is het tijd voor het laatste verslag! Hierin zitten al enkele leuke tips verwerkt, maar sommige winkels of merken verdienen een eigen post – dus daar komen we spoedig op terug. Bij deze: DAG 3: Casa Milà/La Padrera, de vintage- en kunstenaarswijk El Raval en… luieren op het strand!

We begonnen ons dag weer goed en liepen langs een groep fans van Justin Bieber. BIEBER FEVER baby!
We waren op weg naar Casa Milà/La Padrera; een van de bekendste werken van Gaudí. Op zaterdagochtend erheen gaan bleek een goede zet: er stond totaal geen rij! (Op vrijdag zagen we het tegenovergestelde).
Eenmaal op het dak word je weer verrast door bizarre kunst!
Slim foto’s maken…
…op deze manier!
Ja, daar zijn we goed in :-).
Les krijgen van mama.
Alleen al door de prachtige balkonnetjes moet ik een tijdje in een warm land wonen. Ik doe erg m’n best met m’n petit Franse balkonnetje in Amsterdam, helaas schijnt de zon te weinig in Nederland voor zo’n mooi resultaat – daar binnenkort meer over (Marte).
Een typisch plaatje in Barcelona: overal hangt de was uit.
De ‘vintage-straat’ van El Raval: Carrer Riera Baixa.
Prachtige kastkoffer; een idee voor Project Suitcase?
Oog voor detail.
Een van de winkels…
“Zet hier je ontwerp” – De kunstenaarsvibe was overal te voelen in de opkomende wijk El Raval.
Er waren mega veel skaters te vinden in de stad: super vet! Hier een stel voor het museum van de moderne kunst (die midden in El Raval staat; een groot contrast, te gek!). Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) Plaça dels Àngels, 1.
Vanuit El Raval liepen we naar het strand, om na drie lange dagen ons voetjes te strekken en nog even van het zonnetje te genieten. Toen liepen we o.a. langs Escriba: een bakkerij met overheerlijke taartjes, broodjes en cupcakes! Calle la Rambla, 83.
En dan loop je er lekker tuttig bij; en zorg je er wel voor dat die ene cupcake niet omvalt in het mooie doosje.
Joepie! Lekker op het strand even NIKS doen en genieten van de warme zon!
Na het strand gingen we weer een hapje eten in de wijk El Born (waar we de eerste dag waren geweest), waar het stikt van de gezellige pleintjes :-)!
En dit was alweer dag 4: waar we ’s ochtends nog even tijd hadden voor een kopje koffie bij de Arc de Triomf en het Parc de l’Estació. Een mooie afsluiter van dit mooie weekend!

En zo hopen we dat we jullie op ideeën hebben kunnen brengen. Breng eens een bezoek aan Barcelona, en loop de fijne wijkjes in! Wij zijn ‘alleen’ El Born, Gràcia, Barri Gòtic en El Raval in geweest, maar kunnen ze van harte aanraden (Vooral El Born en El Raval zijn favoriet geworden). Probeer La Rambla te ontwijken, maar trakteer jezelf wel op een cupcake van Escriba ;-). En: ga ook lekker van het strand genieten! Wij willen in ieder geval gauw weer terug en zijn verliefd geworden!!

Door: Marte & Inger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.