ETEN, MODE & BEAUTY

Beauty Food // 5 foods voor een mooie huid

Skip de zon, alcohol, roken en suiker, als een gezonde, jonge huid op je wishlist staat. Maar naast vermijden kun je met de juiste voeding ook actief bijdragen aan een mooi, glad en gezond velletje. Je haalt je beauty producten dus niet meer bij de drogist, maar gewoon bij de supermarkt om de hoek!

Chocolade

5 x beauty foods moderne hippies3

Ik begin gewoon gelijk met het beste nieuws: Chocolade is goed voor je huid en fantastisch tegen rimpels. Twee uur nadat je een dosis cacao hebt ingenomen verdubbelt de hoeveelheid zuurstof die het bloed naar je huid vervoert door de polyfenolen die in cacao zitten. Belangrijk is wel om voor pure chocolade te kiezen, hoe puurder hoe beter. Kies voor een variant met meer dan 70% cacao. Dit zit namelijk vol met flavonoïden, wat hele goede antioxidanten zijn. En we houden natuurlijk van antioxidanten als we een mooie huid willen!

Amandelen

5 x beauty foods moderne hippies1

Het hoge vitamine E gehalte in amandelen zorgt voor elasticiteit van je huid en de antioxidanten in vitamine E helpen schadelijke invloeden van buitenaf (zon, milieuvervuiling, etc.) tegen te gaan. Ook zitten er veel vezels in amandelen, wat helpt bij het vervoer van afvalstoffen uit je lichaam. Met als gevolg een mooie huid. Neem dagelijks een klein handje amandelen (6 a 7 stuks), maar overdrijf het niet.

Avocado

5 x beauty foods moderne hippies4

De avocado wordt ook wel de meest voedzame vrucht ter wereld genoemd. Niet meer dan terecht als je het mij vraagt. De goede vetten, vezels en vitamine E in avocado zijn echte oppeppers voor je huid. Ze hydrateren en vitamine E beschermt je tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Ook hiervoor geldt, ga je niet helemaal te buiten aan avocado’s, maar een halve per dag is hartstikke goed. Ik vind het zelf heerlijk om op een rijstwafel te smeren met wat zout. Yummm…

Appels

5 x beauty foods moderne hippies2

Good to know. Want ik ben dol op een appeltje en eet er bijna dagelijks wel een. Appels zitten vol met pectine, wat je van binnen schoonmaakt zodat afvalstoffen niet kunnen blijven ‘plakken’. Ook zijn appels een echte natural moisturizer voor je huid omdat ze voor 85% uit water bestaan. Uiteraard vind je in appels ook belangrijke antioxidanten die je huid beschermen. En je weet… an apple a day, keeps the doctor away.

Waterkers

waterkers

Enigszins onderschat, denk ik zo! Waterkers bevat namelijk meer vitamine C dan een sinaasappel. Het helpt hierdoor bij de regeneratie van onze huid. Ook vol met antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen. En wat dacht je van de natuurlijk laxerende werking ervan: schoon van binnen, beauty van buiten.

Uitleg:

Antioxidanten: bestrijden en beschermen tegen teveel vrije radicalen waaraan je huid wordt blootgesteld. De bekendste antioxidanten zitten in vitamine C & E, bètacaroteen en zink. Antioxidanten zijn dus goed voor je huid.

Vrije radicalen: ontstaan door bijv. roken, vervuiling in de stad, barbecueën, frituren; overal waar een vorm van verbranding aanwezig is en zijn slecht voor je huid.

Meer over beauty foods vind je op mijn eigen website I Love Health.