Bedankwoordje Moderne Hippies Markt // 26.10.14

Marte The Dutch Weed Burger

Met The Dutch Weed Burger op de Moderne Hippies Markt van 26 oktober ’14!

Is het heel gek om m’n bedankwoordje midden in de nacht te schrijven, terwijl de Moderne Hippies Markt net achter de rug is, ik deze week veel te weinig slaap heb gehad en toch – na de markt – bomvol energie zit en daarom niet in slaap val?

Ik vind het een bijzonder fenomeen. Ik ben ergens zó moe en toch stop ik niet met kijken naar al die leuke Instagram foto’s en tweets die jullie hebben gedeeld. De dag raast voor mij altijd voorbij. Ik praat een end weg; met standhouders, met bezoekers van de website, met familie en vrienden die van ver en dichtbij komen en ren van het ene punt naar het andere om vervolgens weer tegengehouden te worden door iemand anders die gedag komt zeggen. Geweldig! Maar het is overweldigend en ik vind het daarom ‘s avonds des te fijner plaatjes te zien die even ‘stil’ staan.

Specifiek wil ik voor deze editie mijn vriend Alinus, goede vriend Tomas en mijn moeder Hetty bedanken. Zonder jullie had ik de dag niet waar kunnen maken, of had het in ieder geval super chaotisch gelopen ;).

Onze Rosalie heeft de hele dag rondgehobbeld om weer de mooiste foto’s te maken; die zullen aankomende week online komen te staan. Rosalie, je bent een topper. Ik heb de afgelopen jaren zo ontzettend veel van je geleerd en Moderne Hippies had niet hetzelfde geweest zonder jouw bijdrage. Ik ben blij dat ik nog steeds mag genieten van je fantastische fotografie (en content natuurlijk!) en dat ik je daarvoor kan inzetten tijdens deze evenementen.

Rosalie en ik

Rosalie en ik tijdens de Moderne Hippies Markt

Amsterdam Roest: Het einde?

Jullie hebben het kunnen lezen: de loods van Roest is verkocht. En dat gaf me een dubbel gevoel: “Zou dit écht de laatste keer zijn? In de loods van Roest? Of misschien wel… ooit?”

Ik weet het niet. Het voelde ergens nog niet zo.
Met zo’n succes en zó veel energie wat ik hiervan krijg, voelt het nog niet als het officiële einde. Maar de toekomst is onzeker. De locatie kan veranderen, de hoeveelheid markten ook. (Ik sta nog steeds open voor iedere suggestie en tips voor andere locaties trouwens! Laat dan zeker even een reactie achter of stuur me een mailtje.) Zolang er geen geschikt alternatief is gevonden staat er ook nog niks gepland.

Moderne Hippies Markt Amsterdam Roest 26 oktober 14

Moderne Hippies Markt van 26 oktober 2014. Foto door: Rosalie Ruardy

Ik weet in ieder geval één ding; dit was de laatste in deze vaste vorm zoals we ‘m een paar keer hebben mogen zien in de loods van Roest. En dat heb ik echt geweldig gevonden. Roest heeft me kansen geboden om dit platform de afgelopen jaren zo op te zetten. De loods was een fantastische toevoeging in de Amsterdamse cultuur. We waren een geweldige match en dat zal ik enorm missen en later ook heel gelukkig op terugkijken! Wat een gemis! Nadia, Fransje en Rosa: bedankt voor jullie hulp!

Standhouders

Ik heb met deze editie ook weer ontzettend veel mensen ontmoet met een ongelofelijke drive om de wereld een beetje mooier en beter te maken – of diegene nou kleding recycelt, mensen in Bali of Peru helpt, zelf natuurlijke deodorant maakt of planten die op straat zijn gezet een nieuwe kans geeft. Iedereen had en heeft een verhaal. En hoe sterk ik dat ook probeer over te brengen online, via dit platform, komt het offline soms net even een stukje beter over. Dan pas kan je het proeven en zien en écht met het gezicht erachter praten. Want onze online wereld laat ons soms vergeten hoe belangrijk dit is, en dat vind ik een essentieel onderdeel geworden aan de waarde van mijn evenementen.

Jullie!

M’n hoofd zit nu propvol. Wát een mensen. Als ik Facebook mag geloven waren we met dik 4,5 duizend man! Dat zou betekenen dat het de drukste is geweest tot nu toe. Dat is natuurlijk hartstikke positief, maar ergens hoop ik dat ook jullie het allemaal nog zo leuk vinden. Ook ik houd van kleinschalige markten (kijk alleen al naar mijn reviews over de markten op Ibiza). Maar ik kan het niet “kleiner” maken inmiddels! En hoop daarom dat de sfeer nog altijd even fijn is.

Ik heb enkele nieuwe bezoekers en volgers ontmoet die ModerneHippies.nl trouw volgen. Eén meisje specifiek blijft me enorm bij omdat de boodschap van deze site haar zó raakt: Jamela. Ze was helemaal ontdaan om me te zien (ze zei zelfs “u” – doe normaal!). Gespannen vertelde ze dat ze een stuk gelukkiger in het leven stond door Moderne Hippies. Ze was ook een stuk gezonder gaan eten waardoor ze eigenlijk nooit meer ziek was, terwijl ze vroeger juist veel ziek was. Ik kan het bijna niet onder woorden brengen, ik vond het een enorm bijzonder moment. Ze vroeg op het einde of ze me mocht knuffelen en ik vond het allemaal maar bizar (Ik ben gewoon Marte, hoor!). Op z’n beurt raakte mij dat weer zo enorm dat ik daar enorm dankbaar van werd. Sprakeloos. Hoe ongelofelijk mooi is het om positief bij te mogen dragen aan een leven van een ander? Dat is oprecht helemaal waar ik het voor doe en wat me enorm veel energie geeft. Het was een prachtige ervaring.

Wat het extra bijzonder maakt is dat fotografe Linda van Going Dutch precies op dat moment een foto van ons heeft gemaakt, terwijl ik dat helemaal niet door heb gehad.

Knuffel met Jamela

Fotografie door Going Dutch

Het heeft absoluut m’n dag gemaakt. En nu kan ik er altijd naar terug blijven kijken omdat het vast is gelegd. Hoe bijzonder is dat!

Dank je wel, Jamela! Dank je wel Linda van Going Dutch!

Dank jullie wel, lieve volgers en bezoekers! Zonder jullie enthousiasme en interesse zou deze site en zouden de evenementen er allang niet meer zijn geweest.

Dat is ook de reden waarom ik echt door zal blijven gaan. Maar wanneer en in welke vorm (offline) is gewoon nog een beetje onzeker. Houd natuurlijk de site in de gaten, want hier komt iedere week voorbij wat ook op de evenementen te bewonderen is!

-xx- Marte

PS Ik ben genomineerd voor de VIVA400! Ik kan JOUW hulp heel goed gebruiken, door hier op mij stemmen. Dank je wel!

Je kunt me volgen op Instagram (@mh_marte), Twitter (@modernehippies) en Facebook (/martevanliere).

Reageer ook