Bedankwoordje // ModerneHippies.nl: Get-together

The day after… Tijd voor het bedankwoordje!

Het is inmiddels traditie geworden dat ik de dag na de evenementen van Moderne Hippies een bedankwoordje schrijf.

Vanochtend kon ik “uitslapen” (na heel veel dagen met weinig uren slaap, lukte dat alleen niet zo goed), heb ik good ol’ Friends opgezet, en tot zo ongeveer 12 u in m’n bed gelegen. Bijkomen. Chillen. Half op m’n telefoon kijkend, naar alle tweets en foto’s die op Instagram waren gezet door bezoekers (en hoe leuk is dat!! Dank jullie wel daarvoor!). Shitloads aan gezond eten gemaakt en opeens had ik weer energie. Ik besloot het huis schoon te maken (ieder ander verklaart me waarschijnlijk voor gek op deze “rustdag”); maar mijn brein werkt nu eenmaal zo, dat ik echt ontspannen ben als het huis opgeruimd is. En nu? Nu is het avond, besluit ik (nu pas) rustig aan m’n bedankwoordje te schrijven en stort ik langzaam maar zeker weer in. Ik val nog net niet in slaap. Ik lig er vanavond vroeg in, denk ik.

Ik houd enorm van de evenementen die ik organiseer vanuit Moderne Hippies en gisteren (27 juli ’14) was dan ook weer een groots succes. Wat een sfeertje! Jullie zijn allemaal zo lief en zo leuk. Alle partijen die op het event staan zeggen het eigenlijk ook altijd: “de mensen die op de events van Moderne Hippies afkomen, zijn altijd zo lief!” (Ik lieg niet!!) Ik kan nog niet helemaal beseffen met hoeveel “we” inmiddels zijn, en dat wordt tijdens de events pas echt concreet. Een bizar idee, en eentje waar ik altijd nog aan moet wennen.

Dan! Het weer! Het was – opeens – een prachtige, zonnige, warme dag! En dat terwijl er een dag van tevoren nog rekening werd gehouden met het regenplan, aangezien er 70 % kans op regen was voorspeld. Don’t know whát happened… Maar het komt waarschijnlijk door al die lieve en positieve zielen van jullie! Of we hebben simpelweg heel veel geluk gehad. 😉

Steeds meer bezoekers van de site kwamen op mij en enkele andere bloggers van deze site af, met de vraag: ben je het nou echt? Haha! Altijd een beetje vreemd, maar des te leuker om jullie eens in het echt te zien. Zo fijn om op een normale manier te praten, te kijken wie de site eigenlijk leest en wie jij bent. Geloof me: dat stimuleert héél erg! Het blijft soms namelijk heel gek, dit werk. De meesten van ons zitten gewoon heel erg veel achter een laptop. Te lezen, te schrijven, te editen. Soms is het extra dubbel om te zien hoeveel mensen je artikelen inmiddels lezen maar dat eigenlijk niemand “terugpraat”. Dat is soms best lastig en eenzaam – en daarom vinden alle bloggers van Moderne Hippies het ook zo fijn als je reageert. Dan weten we in ieder geval dat het door jou gelezen is en we iets meer interactie kunnen hebben met elkaar.

Extra fijn dus eigenlijk, die offline evenementen, waarbij we gelijk je gezicht kunnen zien en je stem kunnen horen. En natuurlijk ook de mensen die nog niet bekend waren met de website en er hierdoor kennis mee hebben gemaakt: ook heel erg cool! Aan alle bezoekers: DANK JULLIE WEL VOOR JULLIE KOMST! Jullie zijn officieel de liefste en leukste mensen EVER!

De lieve mensen die hebben geholpen met de opbouw en organisatie alvorens en tijdens de dag: Inger, Hetty, Tomas, Alinus en Annemarie; cliché, maar waar: wat had ik zonder jullie gemoeten? We hebben alles wat we moesten doen super snel voor elkaar gekregen. Mijn dank is (enorm) groot voor jullie hulp!

Specifiek wil ik Inger hierin bedanken, mijn zus én blogger voor Moderne Hippies. Niet alleen heeft ze het logo van het event vormgegeven, ze heeft tijdens het event duidelijk(er) gemaakt dat Moderne Hippies een platform is (waar iedereen vooral zichzelf mag zijn!). We schrijven online over een heleboel dingen die we leuk vinden en waar we achterstaan, en die proberen we (waar mogelijk) offline bij elkaar te brengen. Zo had ze bijvoorbeeld een bord gemaakt, met allerlei artikelen over bedrijven waar wij eerder over hebben geschreven en gisteren op het event stonden (mocht je ‘m toch gemist hebben, zie ook deze foto!). Inger heeft me überhaupt geholpen in het proces naar het evenement toe, en… that was a first. (Voorheen had ik niemand, in feite.) Ze was m’n steun en toeverlaat en woorden kunnen niet uitdrukken hoe fijn ik dat vond. Dank je wel, lieve sis!

Dan natuurlijk, alle partijen en standhouders die bij deze editie waren: we hopen dat jullie net zo blij zijn als wij. We vonden het fantastisch dat jullie hebben meegedaan aan deze editie: ie-der-een!  We hebben helaas lang niet altijd de tijd om even goed te kletsen, maar ik hoop jullie binnenkort weer te spreken. Bedankt!

Heel tof om te zien dat het een minifestival is geworden, mede door het Damaris Pop-up Podium, de Kundalini Yogales, workshops bloemenkrans en krachtstokken maken, live drawings, enzovoort, enzovoort…

Extra tof vond ik de aanwezigheid van GET IT DONE. Hoeveel geld we met z’n allen hebben ingezameld voor het AMANZI 4 ALL project zal ik jullie later moeten laten weten, maar ik geloof… dat ze er héél erg veel aan gehad hebben. Hoe geweldig is dat!

Nadia, Fransje, Ella, Geranne en Daaf van Amsterdam Roest, as ever, bedankt voor de toffe samenwerking. En voor de geweldige locatie wat Roest gewoon is en blijft.

O ja, en mijn lieve vriendje: dank je wel voor wie je bent tijdens mijn antizen-houding die ik een week voor de events altijd heb. Je weet weer precies hoe je dan met me om moet gaan (muahahaha).

Foto’s (van Rosalie Ruardy) en de video (van Coco Plooijer) volgen! En ja, een volgende datum ook. Houd de site gewoon heel erg goed in de gaten 😉

O ja! Als je een blog over het event gaat schrijven, mail dan vooral even naar events[at]modernehippies.nl, dan zetten we je op onze “in de pers” pagina!

IMG_6103

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: bedankt, bedankt, bedankt!

Liefs, Marte

Je kunt me persoonlijk volgen op Instagram (@mh_marte), Twitter (@modernehippies) en Facebook (/martevanliere).