DAGBOEK

Been There Done That Tag

Oei.

Het is al even geleden dat ik een tag heb ingevuld. Begin van 2015 had ik het voornemen om iedere maand een tag in te vullen – juist voor die persoonlijke touch op de website. Net als mijn YouTube-kanaal dat nu is. Opeens vliegen er weer maanden voorbij en voordat ik het door heb ben ik pas vijf tags verder. Jemig. Gauw nog maar één invullen dan, voordat het jaar voorbij is, dan heb ik in ieder geval de helft gedaan. Vandaag vul ik de Been There Done That Tag in. Want die gaat over reizen. En reizen is een veelbesproken onderwerp op deze site, zoals de meesten van jullie misschien wel weten. En met deze vragen begrijpen jullie enkele artikelen misschien weer een beetje beter.

Srprs.me Citytrip Belgrado Servie02

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?

Poeee, heb je even? Goed, gaan we:

 1. Italië (zo’n 20 x)
 2. Frankrijk
 3. België
 4. Duitsland
 5. Denemarken
 6. Engeland
 7. Polen
 8. Curaçao
 9. Jamaica
 10. Cuba
 11. Zuid-Afrika
 12. Namibië
 13. Verenigde Staten
 14. Griekenland
 15. Spanje
 16. Portugal
 17. Costa Rica
 18. Thailand
 19. Luxemburg
 20. Servië
 21. Oostenrijk
 22. Zwitserland

En ik vergeet hoe dan ook een land of twee…

O ja, Nederland? Hihi.

Lanzarote All-Inclusive Travel Diary - 10

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?

Oei. Zoveel. Indonesië. Brazilië. Colombia. Peru. Zuidelijk Afrika. IJsland. Marokko. Terug naar Cuba.

Travel Diary Thailand 22

Wat is jouw meest ideale vakantie? (strandvakantie, shopping trip, culturele vakantie, etc.)

Mijn meest ideale vakantie is als ik 100 % op avontuur mag gaan. Als ik m’n backpack op m’n rug heb zitten en op het moment zelf kan beslissen hoe lang ik er blijf. Als ik geen internet heb en even geen verplichtingen heb om iets online te zetten. Als ik in het moment zelf mag leven en opeens allerlei reisgenoten mijn nieuwe vrienden mag noemen. Als ik de wereld door de ogen van een ander mag bekijken, door nieuwe perspectieven, nieuwe meningen. Daar ben ik aan verslaafd.

Lees ook: 25 tips voor (beginnende) backpackers.

Ik vind kamperen overigens ook heerlijk. Dat komt door mijn jeugdvakanties, dus door mijn lieve pap en mam. Mijn vriendje heeft er een hekel aan, dus ik probeer m’n momentum te pakken tijdens festivals.

25 tips voor beginnende backpackers2

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?

Dat zijn er eigenlijk twee. In eerste instantie: Zuid-Afrika. Daar heb ik in 2010 gewoond en gestudeerd. Zoals ik in de video met mijn bucket list voor 2016 al aangaf, ben ik gevraagd om op persreis te gaan – dus daar ga ik in 2016 opnieuw heen! Daarnaast heb ik in 2013 door Cuba gebackpackt met mijn moeder. Dat vond ik een heel bijzonder ervaring. Halverwege de reis werd ik ernstig ziek waardoor ik met een spoedticket naar huis moest. Die reis voelt daardoor altijd nog wat ‘onaf’. Ik vond het land, de cultuur en de mensen zo ontzettend bijzonder – daar wil ik heel graag nog eens naartoe. En het verandert zo gauw, dus daar moet ik niet te lang over doen.

Lees ook: een brief aan Cuba & hiken door de Sederbergen, Zuid-Afrika.

Brief aan Cuba 8

Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?

Zeker! De allereerste ‘persreis’ was toen de website nog niet eens zo lang bestond. Toen mocht ik een lang weekend naar Rotterdam. Dat vond ik een heel ding. Inmiddels heb ik Italië, Luxemburg, Servië (met srprs.me), Frankrijk, Denemarken, Amersfoort, Den Haag en Groningen door mijn werk bezocht. Andere bloggers van Moderne Hippies hebben ook Vietnam en Vlaanderen mogen ontdekken. Hoe cool! En zoals sommigen van jullie weten werk ik graag in het buitenland. Dat deed ik in 2014 vanuit Ibiza en in 2015 vanuit Thailand.

Werken op ibiza cover1

Met wie ga je meestal op reis?

Dat verschilt eigenlijk enorm. Ook al heb ik bijna drie jaar een vaste vriend, ga ik nog steeds geregeld alleen, met vriendinnen, met vrienden en met familieleden op vakantie. Dit jaar ging ik bijvoorbeeld met een oud-huisgenoot naar Servië en met m’n zus naar Frankrijk. Ik vind het heel fijn en leuk om de reizen alleen of met verschillende mensen te maken. Ook dat werkt verfrissend voor me.

Travel Diary Zussenweekend Frankrijk 3

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn: familielid, vriend(in) of beroemd persoon)

Dit klinkt misschien heel gek, maar ik heb het er wel eens met haar over gehad: ik wil ook nog wel eens een reisje maken met Laura van de reisblog What About Her. We hebben (online, want offline kennen we elkaar nog niet zo goed) een klik. We zijn allebei parttime hippies en hebben angstaanjagend veel overeenkomsten. Dat moet een toffe reis worden. (Of we ergeren ons mateloos aan elkaar. DOE EENS ORIGINEEL JOH.)

ik in costa rica

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

M’n vriendje. Als ik alle wanhoop nabij ben en die kokosnoot niet kan openen, maakt hij me altijd weer aan het lachen.

Blogger Diary Reisblog Bangkok Thailand06

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?

Laten we Nederland niet vergeten, inderdaad! Man man man. Ik heb een traumatische ervaring in een eng boshuisje ergens in Drenthe – toen was ik erg klein. Ik heb een te gekke week met m’n gezin gehad tijdens Oerol op Terschelling. Sowieso heb ik een paar jaar geleden spontaan een weekend op Terschelling gespendeerd met mijn vriend en zijn beste vriend. Ik heb een paar heerlijke dagen in Zeeland gehad. Vroeger hebben we de eilanden ontdekt, en ben ik o.a. op Texel en Ameland geweest. Tja, en dan die persreisjes: Den Haag, Rotterdam, Amersfoort, Groningen… Ik leer m’n eigen landje nog eens te waarderen zo. (En dat heb ik een tijdje niet gehad.) Het had zo moeten zijn!

Suite Novotel Museumnacht Den Haag - 3

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?

Pff. Ik heb met beide niet zo heel veel. Ook al moet ik zeggen dat m’n bezoek aan de Efteling dit jaar wel echt te gek was. Maar dat was vooral betoverend!

Lees ook: Midzomernacht in de Efteling.

Efteling Midzomernacht - 1

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?

Zon zon zon zon zon zon zon zon zon zon zon zon zon.

Maar schijnbaar schijnt de zon ook op wintersport. Dat ga ik aankomend jaar meemaken. In januari neem ik jullie mee op mijn YouTube-kanaal.

Marte aan de kokos

Wat is jouw leukste vakantie-herinnering?

Complete vrijheid, alleen maar leuke mensen om me heen, een basic hostel, alles wat ik nodig had, in een afgelegen locatie, ergens in Zuid-Afrika.

Lees ook: mijn tips voor Kaapstad & Zuid-Afrika.

Travel Diary Sederbergen Zuid-Afrika 19

Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?

Dus echt wel dat enge huisje in Drenthe ergens. Nooit doen met kleine kinderen.

Nee hoor: dat was toen ik in Costa Rica besloot om op oudjaarsdag van een waterval te springen (wanderlust, hoera het leven!) – dat me bijna m’n leven kostte en m’n lichaam even niet meer voelde – in ieder geval een deel van mijn gebit – ik een hersenschudding had – ik even later nog zieker werd op Cuba – en dus terug moest naar huis. Auw.

Brief aan Cuba 5

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?

Ik ga nu maar even uit van 2016. Begin van het jaar ga ik naar Obertauern, Oostenrijk (voor die wintersport dus). Niet gek veel later ga ik naar Zuid-Afrika, voor een gedeeltelijke persreis en een gedeeltelijke kom-lekker-terug-en-chill-em-in-Kaapstad-sessie. Ook zal ik weer naar Frankrijk gaan. En ik wil naar Rock Werchter in België en ik ga sowieso ook naar BOOM Festival in Portugal. Genoeg moois in het vooruitzicht voor het nieuwe jaar, en ik heb het gevoel dat het daar niet bij zal blijven…

Kijk ook: mijn bucket list voor 2016 met wat ik allemaal nog meer van plan ben om te gaan doen komend jaar.

Zuid-Afrika

Waar zou je nooit op vakantie gaan?

Ik zou eigenlijk nooit ergens nooit heen willen gaan. Ik ben oprecht benieuwd naar alle werelddelen. Onze wereld is zo fantastisch mooi. Ik ben overal nieuwsgierig naar.

Ik vind het momenteel wel moeilijk om naar het Midden-Oosten te gaan. Ik ben bijvoorbeeld erg benieuwd naar Mali. Gezien het terrorisme lijkt me dat niet zo’n puik plan. Ook al lijkt het me oprecht fantastisch om er te zijn.

Lanzarote All-Inclusive Travel Diary - 15

Wat is het toch weer heerlijk om met reizen bezig te zijn. Alleen al als ik er zo weer over schrijf… Ik kan niet wachten op het begin van het nieuwe jaar. Mocht je ze gemist hebben en je hebt wat tijd, heb ik hieronder enkele travel vlogs en video’s van dit jaar op een rijtje gezet. Lekker wegdromen! Morgen komt de video online over afgelopen weekend: mijn vriend en ik gingen namelijk een duurzaam weekendje weg. We reden met BlaBlaCar, sliepen in een schattig AirBNB hutje en verbleven in Groningen. Enjoy!

Ik heb deze tag overgenomen van Cynthia. Ben je blogger? Voel je vrij om ‘m over te nemen! Ik ben ook erg benieuwd naar jouw antwoorden, dus laat vooral een reactie achter in de comments.

Liefs!