DAGBOEK

Bekentenis: hippie zonder haar // IPL Praktijk Amstelveen

Oké oké, jullie begrijpen het inmiddels allang: sinds het begin van deze website gaat het over de lifestyle van de moderne hippie (inmiddels al 1,5 jaar geleden, leuk hè!). Ik heb jullie van alles laten zien: waar ik graag heen ga, wat ik graag drink of eet, wat ik graag draag en welke reizen ik heb gemaakt. Dit alles uit zich ergens in de lifestyle van de ‘moderne hippie’. En aangezien Moderne Hippies een blog is, neem ik jullie mee in dat wat ik doe, wat ik draag en waar m’n interesses liggen. Ik besloot laatst dus m’n gêne opzij te zetten. Ik postte een foto op Instagram, en wil jullie hier nu een en ander over vertellen: ik ga inmiddels namelijk al enkele maanden iedere 6 weken naar de IPL Praktijk in Amstelveen om… haren te laten verwijderen. Het klinkt altijd zo smerig, maar dat is het dus eigenlijk niet.

We scheren allemaal onze benen, toch? Nou, en nu laat ik deze haren dus voorgoed verwijderen. Door middel van IPL! IPL betekent letterlijk Intense Pulsed Light. IPL werkt als volgt: de lichtflits gaat door de transparante huid en wordt in de haarwortel omgezet in warmte, waardoor de haarwortel wordt vernietigd. Dat zorgt ervoor dat ik in de toekomst m’n benen nooit meer hoef te scheren. Misschien komen er heel af en toe wat donshaartjes, en ik zal, uiteindelijk na 6-8 keer IPL dit jaar, 1 keer per jaar terug moeten komen als ‘onderhoudsbehandeling’. That’s it. Dus jullie begrijpen het goed: I’m a hippie without hair! (Op sommige plekken dan). En natuurlijk weet ik dat haar oorspronkelijk, om bepaalde delen van je lichaam, bedoeld is om ons warm te houden en te beschermen tegen de kou. We hadden lang geleden deze haren (‘vacht’) nodig om ons te beschermen tegen de weersinvloeden van buitenaf. Aangezien we tegenwoordig andere middelen hebben om ons warm te houden, zijn de haren inmiddels eigenlijk niet meer nodig.

iplpraktijkamstelveen_modernehippies

IPL is een super veilige en snelle methode zonder complicaties. Ik ben nu al dolgelukkig met dit besluit. Het kostte even wat, maar ik zie nu al mega resultaat en het bespaart me heel veel gezeur. Nu mag ik mezelf gelukkig prijzen, want ik heb nooit een probleemhuid gehad. Desalniettemin kreeg ik ook af en toe rode bultjes na het scheren – net als een ieder ander. Zowel voor de mensen met probleemhuid als de mensen zonder: je huid voelt na enkele keren weer aan als een babyhuidje – zo zacht. En geloof mij: dit is niet een ‘mode-ding’ wat terugkomt en waar je spijt van gaat krijgen… En de mannen zijn er ook e-norm blij mee! 😉

Het is aan het begin misschien even zoeken: ik pak iedere 6 weken de metro vanuit Amsterdam richting Amstelveen en stap daar uit bij de Sportlaan. Na een wandeling van een kleine 10 minuten, moet je door de poort en zie je helemaal achteraan een huis met het bordje van de IPL Praktijk staan. Eenmaal binnen waan je je in een sfeervolle, mega hygiënische, omgeving, waarbij Diane laat zorgen dat je je helemaal op je gemak voelt. Ze is enorm behulpzaam, geïnteresseerd, lief en leuk en gaat helemaal af van de ‘grote ketens’ die zich ook wel in Amsterdam kunnen bevinden. Je hebt altijd en alleen contact met Diane (ze heeft me inmiddels zelfs toegevoegd op Facebook, heel leuk), waardoor de persoonlijke benadering nog groter wordt. Ook ik kwam bij Diane terecht omdat een vriendin van mij haar had aanbevolen. Iets wat je bij zoiets als IPL toch meer vertrouwt.

Ik weet dat IPL ergens nog een taboe heeft, terwijl dit helemaal niet zo hoeft te zijn. En aangezien dit deel in mijn leven inmiddels toch zo standaard is geworden, ik het hier zo naar m’n ‘zin’ heb, en niet te vergeten: het resultaat zo mega effectief is, wil ik het dus graag met jullie delen. Mocht je op zoek zijn naar zoiets soortgelijks: Diane in Amstelveen is een absolute aanrader!

We zijn wel hippies, maar houden wel van schoon & fris, nietwaar? 😉 Als het je wat lijkt is het overigens vanaf nu een ideale periode om te gaan (wat ik deed was dus niet helemaal slim…) in verband met de zon. Je kunt op haar site alles lezen waarom dit zo is, hoe IPL precies in zijn werk gaat, hoeveel het kost en wat je ervoor moet doen of juist niet.

Mocht je nieuwsgierig zijn of vragen hebben over mijn ervaringen, kun je me altijd nog even een mailtje sturen (marte[at]modernehippies.nl). Of stel je vraag hieronder!

IPL Praktijk Amstelveen
Colorado 25
1186HZ Amstelveen
www.iplpraktijkamstelveen.nl