HOTSPOTS

Fijn Plekje // BAUT (Amsterdam)

De panden aan de Wibautstraat waar de redacties van Trouw en de Volkskrant ooit floreerden, zijn al enige tijd geleden omgetoverd tot Amsterdamse horecahotspots. En nu mag ook het oude hoofdkwartier van Het Parool eraan geloven met de komst van restaurant BAUT.

Een aftellende klok op de website maakt duidelijk dat BAUT niet eeuwig houdbaar is. De sluitingsdatum van BAUT was bij de opening namelijk al bekend: 31 december 2014. Dit heeft te maken met vergunningen en plannen voor het gebouw. Het ontwerp is daarop aangepast: ruw en tijdelijk is het motto. Duct tape bij het logo, ruwhouten interieur, open keuken, industrieel plafond en wat accenten van de herkomst. Binnenkort ook op de vloer: bijzondere oude kranten. BAUT werkt met allerlei lokale partners; zo wordt de upcycling art en styling verzorgd door NOUN Amsterdam en wordt er koffie geschonken van Bocca Coffee.

Bij BAUT kun je de hele dag terecht: van ontbijt tot een lange lunch, borrel en zelfs een laat diner – de keuken is open tot 23.00 uur. Kunst, design en muziek zullen geregeld te zien en te horen zijn. Komend voorjaar komt op het dakterras een urban garden.

Wereldkeuken

Wat eten betreft staat de wereldkeuken centraal: van Azië tot Nederland, en heel betaalbaar. BAUT kent geen onderscheid tussen hoofd- en voorgerechten, wel in grootte van de porties (en de prijs), waarvan de kwaliteit in orde is. Kok Michiel van der Eerde heeft zijn sporen meer dan verdiend bij een hele rits toprestaurants, zoals Het Amstel Hotel, Oud Sluis, Supperclub en Envy.

Snel reserveren: BAUT heeft nog maar een beperkt aantal dagen te gaan!

BAUT
Wibautstraat 125, Amsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.